Επιτέλους αρχίζει να μπαίνει τάξη στον συνδικαλισμό της ΕΛ-ΑΣ

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είδαμε με ικανοποίηση την τροπολογία που επαναφέρει το ενιαίο ψηφοδέλτιο κατά τη διαδικασία εκλογής των οργάνων διοίκησης στις συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΛ-ΑΣ. Και τούτο γιατί συνιστά μια καλή αρχή να μπει τάξη στο γνωστό συνδικαλιστικό χάλι, όπου ο κάθε... "συνδικαλιστής" τηλεοπτικός μαϊντανός κοιτάζει μόνο την ατομική του προβολή πολλάκις σε βάρος του κύρους του Σώματος.

2. Είχαμε περιγράψει πολλές φορές την παθογένεια του "ένστολου" συνδικαλισμού και προτείναμε λύσεις ειδικότερα στο άρθρο με τίτλο :" Το παζλ της θεσμικής" αταξίας" και κρίσης του" ένστολου" συνδικαλισμού: Η θεραπεία.", όπου πέραν από την επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου προτείναμε επίσης α) να καταργηθεί η δυνατότητα εγγραφής των αξιωματικών στις ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων και β) να καταργηθεί η δυνατότητα εγγραφής στα σωματεία συνοριακών φυλάκων και ειδικών Φρουρών, όσων από αυτούς εντάσσονται στο αστυνομικό προσωπικό. Ακόμη είχαμε προτείνει να τεθεί ανώτατο χρονικό όριο (πλαφόν) στη θητεία των προσώπων στα όργανα διοίκησης, με την έννοια ότι το ίδιο πρόσωπο δεν θα μπορεί να κατέχει τη θέση πέραν ορισμένου χρόνου (π. χ. δύο θητείες).

3. Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ενθαρρύνουμε μια περαιτέρω προσπάθεια για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των αναφερομένων ζητημάτων!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια