Οχήματα γενικής χρήσης από τις ΗΠΑ για τον Στρατό Ξηράς… δωρεάν

Οχήματα γενικής χρήσης από τις ΗΠΑ για τον Στρατό Ξηράς… δωρεάν

Η υπογραφή αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ (MDCA) άνοιξε τον δρόμο για σημαντική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μετά τις σημαντικές εξελίξεις γύρω από την έλευση των πρώτων θωρακισμένων Μ1117 από τις ΗΠΑ, που αποκαλύψαμε την Τετάρτη, έρχονται και νέες εξελίξεις, αυτή τη φορά για την προμήθεια οχημάτων γενικής χρήσης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κατά την διάρκεια επίσκεψης του κλιμακίου του ΓΕΣ στις ΗΠΑ, όπου «μάρκαραν» τα πρώτα 400 Μ1117 που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα ως τα τέλη του χρόνου, εντοπίστηκαν και αρκετές ευκαιρίες σε οχήματα γενικής χρήσης.

Πρόκειται για βυτιοφόρα, οχήματα περισυλλογής, αρματοφορείς και τρέιλερ. Οχήματα πολύτιμα για την μεταφορά υλικών και οχημάτων, διεκολύνοντας το έργο των δυνάμεων πρώτης γραμμής στο πεδίο.

Ήδη, έχουν υπάρξει σχετικά αιτήματα προς τις αρμόδιες αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες, από τις οποίες υπάρχει θετική διάθεση για την παραχώρηση μεγάλου αριθμού οχημάτων, από το πλεόνασμα αμυντικού υλικού. Τα συγκεκριμένα οχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξαιρετική λειτουργική κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν άμεσα να ενταχθούν στην υπηρεσία του Στρατού Ξηράς, στις μονάδες όπου υπάρχουν ανάγκες.

Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται το κλιμάκιο του ΓΕΣ να επισκεφθεί εκ νέου εγκαταστάσεις αποθήκευσης στρατιωτικού υλικού στις ΗΠΑ, αφού υπολείπονται 750 Μ1117 που θα πρέπει να διαλέξουν ενώ όπως αποκαλύψαμε φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στην επιλογή και TOMA Bradley M2A2 καθώς και οχημάτων αμφίβιων επιχειρήσεων AAV7, που θα καλύψουν κυρίως τις ανάγκες των Πεζοναυτών.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πιστεύω αυτή την φορά να μην χάσουν την ευκαιρία για ενίσχυση του μηχανικού μάχης με πολλά m9 ace και κάνα δυο κινητά νοσοκομεία για το υγειονομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή