Συνεκπαίδευση Κυπριακών και Αμερικανικών Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΦΩΤΟ)

Συνεκπαίδευση Κυπριακών και Αμερικανικών Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΦΩΤΟ)

Από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, προγραμματισμένη συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, στην οποία συμμετείχε προσωπικό της Διοίκησης Καταδρομών και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Navy Seals). Ως επιστέγασμα της συνεκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, άσκηση με την συμμετοχή ομάδων ειδικών επιχειρήσεων και των δύο χωρών.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης, ήταν μέσω της αλληλεπίδρασης, η εξοικείωση του προσωπικού σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων και η συνεργασία των ομάδων σχεδίασης και διοίκησης των εκπαιδευμένων.

Η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση, εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και συμβάλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού ειδικών δυνάμεων της ΕΦ, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.

Φάση της συνεκπαίδευσης, παρακολούθησαν o Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης μαζί με τον Διοικητή Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, Υποπτέραρχο David H. Tabor, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο. Ο Αρχηγός της ΕΦ, συνεχάρη τους συμμετέχοντες στη συνεκπαίδευση η οποία ήταν επωφελής και αναδεικνύει την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμενων των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Η ανάρτηση στο twitter του Α/ΓΕΕΦ Αντγου Δημόκριτου Ζερβάκη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια