Ολοκλήρωση Στρατιωτικής Παρέλασης για την 61η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας-Οι αναρτήσεις Α/ΓΕΕΦ στο twitter (ΦΩΤΟ)

Ολοκλήρωση Στρατιωτικής Παρέλασης για την 61η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας-Οι αναρτήσεις Α/ΓΕΕΦ στο twitter (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με απόλυτη επιτυχία, η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 61ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ). Τον χαιρετισμό της παρέλασης, δέχθηκε  ο  Πρόεδρος της ΚΔ, κ. Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κύριο Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και Πρέσβεων και Ακόλουθων Άμυνας ξένων χωρών.

Της έναρξης της παρελάσεως, προηγήθηκε η επίσημη τελετή έπαρση της σημαίας υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και της ρίψης 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Επιπλέον, των τμημάτων υπερίπταντο σχηματισμοί ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και της Κυπριακής Αστυνομίας.

Κλικ για μεγέθυνση:

Ο Αρχηγός της ΕΦ, συνεχάρη τα τμήματα για την εξαιρετική εμφάνισή τους στην παρέλαση, ενώ στην Ημερήσια του Διαταγή ανέφερε ότι σήμερα εορτάζουμε την 61η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου, τιμώντας παράλληλα τη γενέθλιο μέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πέραν των άλλων, τόνισε ότι, σε μια περίοδο που οι διεθνείς οιωνοί ήταν αντίθετοι, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι παρά τα λάθη που έγιναν, η τόλμη, ο ηρωισμός και η θυσία όσων συστρατεύτηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 – 1959, επέφεραν την απαλλαγή από την Αγγλική αποικιοκρατία και άλλαξαν τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής, οδηγώντας στην ανεξαρτησία της Κύπρου και την ίδρυση ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους.

Έκτοτε, τόνισε ότι, η Κύπρος συμμετέχει ως μέλος σε διεθνείς οργανισμούς, πορεύεται σταθερά στο διεθνές στερέωμα, συμμετέχοντας σε ισχυρές συμμαχίες, λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι, κατά παράβαση κάθε αρχής του Διεθνούς Δικαίου, το 37% περίπου του εδάφους μας κατέχεται παράνομα και εποικείται συστηματικά, ενώ συνεχώς η Τουρκία αμφισβητεί και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της, με την άνευ προηγουμένου στρατικοποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητά της Εθνικής Φρουράς, για να προασπίσει την εθνική κυριαρχία.

Καταληκτικά, υπογράμμισε ότι οι διαρκείς προκλήσεις βρίσκουν την Εθνική Φρουρά ικανή και αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ακεραιότητα και την εδαφική ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε επίσης ότι, η Εθνική Φρουρά παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσαρμόζετε έγκαιρα, ώστε να επαυξήσει την αποτρεπτική της ισχύ, αποτελώντας παράλληλα μέσο για την υλοποίηση των πολιτικο-στρατιωτικών επιδιώξεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Οι αναρτήσεις Α/ΓΕΕΦ στο twitter:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια