Πανελλήνιες 2022: Πότε θα γίνουν οι ΠΚΕ για υποψήφιους Στρατιωτικών-Αστυνομικών-Πυροσβεστικής-Λιμενικού Σχολών

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα γίνουν οι ΠΚΕ για υποψήφιους Στρατιωτικών-Αστυνομικών-Πυροσβεστικής-Λιμενικού Σχολών

Αρχικά το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα γίνουν αυτή την περίοδο (Φθινόπωρο 2021) αλλά το πρόγραμμα άλλαξε

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις αφορούν στους υποψήφιους για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2022 και θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Στις αρχές του επόμενου έτους (2022) θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Προκαταρκτικών εξετάσεων καθώς και όλες οι λεπτομέρειες. Η αλλαγή αυτή είναι σημαντική για τους υποψήφιους καθώς μέχρι τώρα γνώριζαν ότι θα έπρεπε να λάβουν μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις αυτό το διάστημα που διανύουμε δηλαδή το Φθινόπωρο του 2021 και συνεπώς θα έπρεπε να προετοιμασθούν προκειμένου να λάβουν μέρος.

ΜΑΡΤΙΟ-ΑΠΡΙΛΙΟ 2022 ΟΙ ΠΚΕ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ:

Α. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της 14-10-21 της ΕΛ.ΑΣ.:

Προσδιορισμός χρονικού διαστήματος διενέργειας Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια του από 31-05-2021 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα διεξαχθούν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2022.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί αρχές του έτους 2022.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες για την ενημέρωσή τους.

B. Έγγραφο ΓΕΕΘΑ: Μάρτιο-Απρίλιο οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ το οποίο διαβιβάστηκε στις Στρατιωτικές Σχολές:

Α. Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Παιδείας για μεταφορά του χρονικού διαστήματος διενέργειας των Προκαταρκτικών Εξετάσεων, αποφασίστηκε η διεξαγωγή τους την χρονική περίοδο Μάρτιο-Απρίλιο 2022 για τους υποψήφιους που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές τον Σεπτέμβριο του 2022.

Β. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες θα καθορισθούν με εγκύκλιο, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Τα συναρμόδια υπουργεία αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα γίνονταν τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο «λόγω του διπλού Μηχανογραφικού, ένα τον Ιούνιο κι ένα δεύτερο τον Αύγουστο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος 2021-22».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr - esos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
1. Αλλαγή απόφασης: Την Άνοιξη 2022 οι ΠΚΕ υποψηφίων Στρατιωτικών-Αστυνομικών-Πυροσβεστικής-Λιμενικού Σχολές
2. Στρατιωτικές Σχολές και Σώματα Ασφαλείας: Τα νέα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζεις (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια