Διαφορές στη μισθοδοσία σπουδαστών που φοιτούν στις παραγωγικές σχολές ΕΔ και ΣΑ-Τι απαντά ο ΥΕΘΑ

Διαφορές στη μισθοδοσία σπουδαστών που φοιτούν στις παραγωγικές σχολές ΕΔ και ΣΑ-Τι απαντά ο ΥΕΘΑ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Διαφορές στη μισθοδοσία των σπουδαστών που φοιτούν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 126 του ν.4472/2017 (Α΄74) καθορίστηκε η μισθολογική εξέλιξη και κατάταξη των μαθητών, των Ανώτατων και Ανωτέρων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ) των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

Ειδικότερα, για το υπόψη προσωπικό προβλέφθηκε ότι θα λαμβάνουν μισθό σε ποσοστό επί του κλιμακίου ορισμένης Μισθολογικής Κατηγορίας. Από την εφαρμογή των προαναφερθέντων διατάξεων, ο μισθός των μαθητών των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ διαμορφώθηκε σε αισθητά χαμηλότερο ύψος από τον αντίστοιχο μισθό των μαθητών των Σχολών των ΣΑ.

Παρά ταύτα, η παρούσα πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και κατόπιν συντονισμού με τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕ), έχει προωθήσει στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την ακολουθούμενη μισθολογική πολιτική, σχέδιο τροπολογίας, με την οποία επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός του υφιστάμενου μισθοδοτικού πλαισίου των αποδοχών των μαθητών των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ και ο περιορισμός της προαναφερθείσας μισθολογικής διαφοράς.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, το ΥΠΟΙΚ μας ενημέρωσε πως το υπόψη ζήτημα τελεί στην παρούσα φάση υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), ενώ ομοίως έχει δοθεί σχετική εντολή προς τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα για τη διαρκή παρακολούθηση του θέματος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ε αφου έστειλες κ. υπουργε έγγραφο στον αλλον πιο αρμοδιο κ. υπουργο, τελειωσε. Εληξε. Το θεμα εχει ηδη λυθεί.
    Παμε τωρα στα μικρης σημασιας:
    Για πες μας κ. υπουργε, τι εκανες με την πληρωμη της υπερ υπερ υπερωριακης εργασιας των στρατιωτικών;;;
    Ποιος συνελήφθη, της παρανομης κυβερνησεως βεβαιως βεβαίως, επειδη δεν τηρει τον νόμο;;;
    Εεεεεε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή