ΓΕΕΘΑ: Επιβολή Προστίμου 300€ μη Διεξαγωγής Rapid Test-Όλη η διαδικασία (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΓΕΕΘΑ: Επιβολή Προστίμου 300€ μη Διεξαγωγής Rapid Test-Όλη η διαδικασία (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ της 23 Σεπ. 21, που δημοσιοποίησε το φιλικό ιστολόγιο stratiotikathemata.blogspot.com, με ΘΕΜΑ: «Προσωπικό-Διοικητικά (Μέτρα Ποοστασίας Κατά της Μετάδοσης του COVID-19 - Επιβολή Προστίμου μη Διεξαγωγής Rapid Test)» και ΣΧΕΤΙΚΑ: α. ΦΕΚ Β’ 4207/12 Σεπ 21 («Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας») και β. Φ.400/344/351271/Σ.6710/14 Σεπ 21/ΓΕΕΘΑ/Β1:

Σας γνωρίζουμε σε συνέχεια του (β) σχετικού και για την παροχή οδηγιών ως προς την ορθή εφαρμογή του διοικητικού μέτρου της επιβολής προστίμου, που αναφέρεται στο άρθρο 6 του (α) ομοίου, τα κάτωθι:

α. Το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό (Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές Υπαξιωματικοί, ΔΕΑ, ΟΒΑ), πλην οπλιτών θητείας, είναι υποχρεωμένο όταν δεν έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προσκομίζει στην υπηρεσία του την βεβαίωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου για τον COVID-19.

β. Σε περίπτωση που ο στρατιωτικός και το πολιτικό προσωπικό δεν συμμορφωθεί με τα ανωτέρω, θα επιβάλλεται για κάθε παράβαση της εβδομαδιαίας υποχρέωσής του, διοικητικό πρόστιμο ποσού τριακοσίων (300) ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και εκατό πενήντα (150) ευρώ σε περιπτώσεις μειωμένης απασχόλησης (αφορά μόνο το πολιτικό προσωπικό) κατά πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω. Το πρόστιμο εφόσον υπερβαίνει το 1/4 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών (μικτές) παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις και η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι ανώτερη από το 1/4 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών του στρατιωτικού/υπαλλήλου. Σε περίπτωση λύσης της υπαλληλικής σχέσης, το πρόστιμο εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

γ. Η διαδικασία για την εφαρμογή του ανωτέρω διοικητικού μέτρου αναλύεται στα παρακάτω στάδια:

(1) Η υπηρεσία στην οποία ανήκει οργανικά το στέλεχος αναφέρει την παράβαση στην προϊστάμενη υπηρεσία προσωπικού (π.χ. για ένα στέλεχος που υπηρετεί στην διεύθυνση ΓΕΕΘΑ/Ε4 η διεύθυνση θα αναφέρει την παράβαση στη διεύθυνση ΓΕΕΘΑ/Β1, ενώ για τις λοιπές Μονάδες-Υπηρεσίες αρμόδιο είναι το Γραφείο Προσωπικού της Μονάδας).

(2) Στη συνέχεια η προϊστάμενη διεύθυνση προσωπικού θα αναφέρει την παράβαση στους εκκαθαριστές μισθοδοσίας κάθε ΓΕ, προκειμένου να εκδοθεί η πράξη επιβολής του προστίμου (π.χ. για το ανωτέρω στέλεχος του ΓΕΕΘΑ/Ε4, η διεύθυνση ΓΕΕΘΑ/Β1 θα αναφέρει στην αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΝ/Ε3/4 αν πρόκειται για στέλεχος του ΠΝ και κατ' αντιστοιχία για τα στελέχη των άλλων κλάδων και Κ.Σ, ήτοι στο οικείο ΚΤΣ για τα στελέχη του ΣΞ και στο ΟΛΚΑ για τα στελέχη του ΓΕΑ).

(3) Η εν λόγω πράξη πρέπει να εκδοθεί εντός του χρονικού πλαισίου που αναφέρεται στο άρθρο 6 του (α) σχετικού και να κοινοποιείται ταυτόχρονα με την έκδοσή της με κάθε πρόσφορο τρόπο στο υπόχρεο προσωπικό, το οποίο δύναται εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση να υποβάλει ένσταση στον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας προσωπικού που βεβαίωσε την παράβαση.

(4) Η ένσταση θα εξετάζεται εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την παραλαβή της. Η προθεσμία για την υποβολή της ένστασης, η υποβολή της καθώς και η τυχόν συμμόρφωση του υπόχρεου προσωπικού της παρ. 1α του παρόντος κατά το διάστημα αυτό δεν αναστέλλουν την παρακράτηση του ως άνω ποσού. Διευκρινίζεται ότι, η υποβολή αναφοράς παραπόνων από τον στρατιωτικό δεν αναστέλλει την παρακράτηση του ποσού.

Υπενθυμίζεται η πιστή τήρηση των ανωτέρω από όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Όταν είναι να δώσουν Αλέκος.... Τώρα που είναι να πάρουν είναι κατεπειγον και βρέθηκε άμεσα η λύση!
    Ξεφτυλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλετε τα πρόστιμα; Ελάτε να τα πάρετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ > ΠΟΜΕΝΣ: Πρότυπο Αίτησης Θεραπείας για τους συναδέλφους μας που τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων.
    https://www.scribd.com/document/527034584/pomens#fullscreen&from_embed
    Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ εμβολαισμων εναιι μαι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΛΥΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρανομη κυβέρνηση, πουθεναδες της Μεσογείων, η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.
    Ελλαδα σε καταπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τους θυμηθείτε κύριοι συναδερφοι όταν έρθει η ώρα της ψήφου
    Τόση δημοκρατία από την χούντα είχε να δει η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή, την πράξη επιβολής του προστίμου θα την εκδώσει ο εκκαθαριστής μισθοδοσίας; Πάτε καλά; Αυτός είναι εκτελεστικό όργανο και κάνει ό,τι του πουν οι αρμόδιοι, δεν εκδίδει διοικητικές πράξεις. Σε λίγο θα τον βάλουν να βγάζει και τις αλλαγές κλιμακίου λόγω προαγωγής. Αυτός που συνέταξε το έγγραφο είναι άσχετος και εκθέτει τον υπογράφοντα - ή μήπως ακολουθούσε οδηγίες; Κατά τα λοιπά, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αλλά αν δεν εμβολιαστείτε, θα σας εξοντώσουμε οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν εδιναν ετσι γρήγορα και τη νυχτερινή αποζημίωση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτές ειναι τα έργα και οι μέρες της ηγεσίας του ΑΓΕΕΘΑ που συνεχως την λιβανιζετε. Μάθετε λοιπον οτι απο την πολιτικη ηγεσια του ΥΠΕΘΑ δεν προωθήθηκε ποτε αλληλογραφια για εφαρμογή του προστίμου στους ένστολους . Καποιοι όμως για να γίνονται αρεστοί στους Πρωθυπουργούς και την αυλή τους , ππροωθούν δικές τους πρωτοβουλίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή