Αυτή είναι η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας - «Κλειδί» το άρθρο 2 για το αμυντικό δόγμα

Αυτή είναι η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας - «Κλειδί» το άρθρο 2 για το αμυντικό δόγμα

Μάκης Πολλάτος - ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δείτε αναλυτικά το κείμενο της συμφωνίας - Το άρθρο 2 προβλέπει στρατιωτική συνδρομή αν υπάρξει επίθεση - Τι προβλέπεται για τις φρεγάτες Belh@rra και τις κοινές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ελληνικό κείμενο της μεγάλης αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας που υπεγράφη στο Παρίσι, παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν.

Η συμφωνία προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, εάν υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη κι αν αυτή είναι στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (π.χ. Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ).

Η Ελλάδα θα παραλάβει επίσης άμεσα 3+1 φρεγάτες Belh@rra με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Οι φρεγάτες, με την υψηλή τεχνολογία και τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά τους συστήματα θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πέρα από τις αυξημένες δυνατότητες θα είναι απολύτως συμβατές ώστε να «συνεργάζονται» με τα μαχητικά Rafale.

Αναλυτικά το κείμενο της συμφωνίας:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τελικά την Ελλάδα μας πάντα την σώζει ο Θεός της, ο Θεός της Ελλάδας. Ευτυχώς και ζητώ για τις Γαλλικές φρεγάτες, ευτυχώς που δεν μας φεσωσαν τις αλουμινότρατες. Για την ιστορία πάντως θέλουμε να δούμε τι θα σχολιάσουν τώρα τα σιχαμερά ανθρωπάκια που επίσης σχολίαζαν με ιταμα σχόλια σε δημοσιεύσεις του κου Μάζη και σε αυτό το μπλογκ (και καλά έκανε το μπλογκ και τους άφηνε για να φανούν πόσο άθλια και σιχαμερά είναι) εναντίον του κου Καθηγητή και δικού τους καθηγητή φυσικά, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Και πάλι μπράβο για την ευτυχή έκβαση που όλοι ευχομασταν και περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν η καλύτερη συμφωνία, που θα μπορούσε να γίνει και θα ενισχύσει σε μέγιστο βαθμό το Πολεμικό μας Ναυτικό. Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Άμυνας κο Παναγιωτόπουλο, στον Αρχηγό ΓΕΝ, στον Αρχηγό Στόλου και σε όλους τους πανάξιους Αξιωματικούς που μελέτησαν, αξιολόγησαν και διαπραγματεύτηκαν επί το βέλτιστον τις συμφωνίες. Ζήτω το ΠΝ, ζήτω οι ΕΔ, ζήτω η Ελλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή