Επισημάνσεις ΓΕΕΘΑ για διαδικασία εξαίρεσης από υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά COVID-19

Επισημάνσεις ΓΕΕΘΑ για διαδικασία εξαίρεσης από υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά COVID-19

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ της 20 Αυγ. 2021 με Θέμα: «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του COVID-19» και ΣΧΕΤΙΚΑ: α. Άρθρο 206 του Ν.4820/2021 (Α' 130) και β. ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 50933/2021 (Β' 3794):

Με την έκδοση του (β) σχετικού, καθορίστηκε η διαδικασία και οι λόγοι απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19, για όλα τα φυσικά πρόσωπα που υπόκεινται σε αυτόν, κατά τους ορισμούς της παρ. 2 του (α) ομοίου.

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνονται τα εξής:

α. Το αίτημα για εξαίρεση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αρχικά στην αρμόδια Διεύθυνση/Γραφείο Προσωπικού της Μονάδας/Υπηρεσίας που υπηρετεί.

β. Η τελευταία το αποστέλλει στις κατά τόπους αποκλειστικά αρμόδιες για την αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων Υγειονομικές Επιτροπές των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 2 του (β) σχετικού.

γ. Η απόφαση της ανωτέρω Επιτροπής, κοινοποιείται αμελλητί, τόσο στον ενδιαφερόμενο όσο και στην αρμόδια Διεύθυνση/Γραφείο Προσωπικού.

δ. Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι να αποφανθεί η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, αναστέλλεται η διαδικασία υπαγωγής των αιτούντων στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω μη διενέργειάς του.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την πιστή και άμεση εφαρμογή των διαλαμβανομένων στο (β) σχετικό.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Ε ρε γλέντια που θα γίνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πουθεναδες του πενταγώνου, ακολουθωντας τους πουθεναδες του μαξιμου που αυτοαποκαλούνται κυβέρνηση, σε παραλήρημα.
    Οι δε ανυπαρκτη "δικαιοσύνη" σε μονιμες διακοπες απο το 2009 των μνημονίων..
    Περιμενουμε να απολαυσουμε την στιγμη που θα ζητανε μονο μπολιασμενους σε ασκησεις νυχτερινες.. πολεμο..
    Α ρε Ελλαδιτσα..
    Ποσο σε μισουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχει έρθει καμία ενημέρωση στις μονάδες.. ούτε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ούτε αναστολές ούτε τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιος να πάρει τα σπίρτα από τον μικρό, μη τυχόν και βάλει φωτιά στα μπατζακια του και τρέχουν πάλι χωρίς σχέδιο και υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και λίγο γέλιο. Καταταχτήτε μας έλεγαν (λεγεωνάριος στο Αστερίξ) θα πάτε και στην αρένα. Κάντε το εμβόλιο μας λένε (με δημοκρατικές διαδικασίες) για να ζήσετε καλύτερα (υποτίθεται) ...Γιατί δεν γελάει κανένας ρε παιδιά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή