Ποιος Ζητά την Κατάργηση των Ενώσεων Αποστράτων;

Ποιος Ζητά την Κατάργηση των Ενώσεων Αποστράτων;

Γράφει ο Παναγιώτης Δημητριάδης
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΑ

Με το αιτιολογικό ότι το νδ 1171/72 που διέπει τις τρείς θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑ) είναι αναχρονιστικό, το ΚΙΝΑΛ ζητά την τροποποίηση της υποχρεωτικής εγγραφής και εισφοράς υπέρ των ΕΑΑ, με ερώτηση (8305/28-7-2021) που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Κεγκέρογλου, Φραγγίδης και Ιλχαν στη ΒτΕ μετά από πρόταση του τομέα Άμυνας, έχοντας ως στόχο την προαιρετική εγγραφή και εισφορά χωρίς να αξιολογήσει τις συνέπειες του εγχειρήματος, χωρίς να έχει άποψη των χιλιάδων μελών, των ορφανικών οικογενειών αλλά και των Βετεράνων.

Το 2011 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τέθηκε θέμα «Περί σχεδίου μετατροπής των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ».

Για την ιστορία θυμίζω στους συναδέλφους του τομέα άμυνας, ότι η πρώτη Διακλαδική Ένωση Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών ιδρύθηκε ως ΝΠΔΔ το 1938 με κύρια χαρακτηριστικά: την υποχρεωτική εγγραφή και εισφορά σε ποσοστό 1% εκ του μερίσματος, τις εκλογές για ανάδειξη ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση. Επομένως η επίκληση για τροποποίηση της υποχρεωτικής εγγραφής και εισφοράς, με το αιτιολογικό ότι ο νόμος είναι αναχρονιστικός, ήταν άστοχη, αφού αυτά προϋπήρχαν δεκαετίες πριν το νδ 1171/72 και θα έπρεπε να τα γνωρίζουν.

H Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) ιδρύθηκε ως ΝΠΔΔ το 1945, με τον ΑΝ 779/1945 καθορίζοντας υποχρεωτική, εγγραφή και εισφορά σε ποσοστό 4% υπέρ ΕΑΑΑ και 2% υπέρ ΝΙΜΤΣ εκ του μερίσματος, για τους Απόστρατους Αξιωματικούς. Είναι ολοφάνερο, ότι και εδώ η εγγραφή και εισφορά προϋπήρχε δυο δεκαετίες πριν.

Με τον νόμο 3818/58 καθορίζονται νέα ποσοστά 1% και 3% αντίστοιχα υπέρ ΕΑΑ και ΝΙΜΤΣ (πλην ΕΑΑΝ για το ΝΙΜΤΣ) εκ του μερίσματος, τα οποία ισχύουν μέχρι σήμερα. Επομένως ο νόμος του 1958 καθόρισε τις σημερινές κρατήσεις και όχι το νδ1171/72.

Το 1972 αν και το νομοθετικό διάταγμα 1171 κατάργησε τους ιδρυτικούς νόμους των ΕΑΑ, εν τούτοις συμπεριέλαβε το σύνολο των διατάξεων αυτών, πλην των εκλογών και τη Γενική Συνέλευση, όπως συμπεριέλαβε και την εισφορά σε ποσοστά 1% υπέρ ΕΑΑ βάσει του ν 3818/58.

Το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής και εισφοράς τέθηκε για πρώτη φορά το 2011 από το ΠΑΣΟΚ με ερώτημα που έστειλε προς τις 3 Ενώσεις Αποστράτων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ ο τότε ΥΕΘΑ «Περί σχεδίου μετατροπής των Ενώσεων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ». Η μετατροπή αυτή σήμαινε αυτομάτως και την κατάργηση του νδ 1171/72 και διάλυση των ΕΑΑ. Αντίστοιχη ερώτηση είχε κατατεθεί και το 2018 από το ΚΙΝΑΛ.

Το ερώτημα και ο προβληματισμός είναι, γιατί κατατέθηκε η ερώτηση μετά από πρόταση του τομέα άμυνας και όχι από κάποιο συλλογικό όργανο ή ομάδα μελών των ΕΑΑ; Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα που έχει το ΚΙΝΑΛ με τις Ενώσεις Αποστράτων εδώ και μια 10ετία; Έχει εξετάσει ο τομέας άμυνας ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο εγχείρημα;

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων απάντησε τον Μάρτιο 2011 στον τότε κ ΥΕΘΑ δίνοντας έμφαση στα ακόλουθα:

Η μετατροπή των Ενώσεών Αποστράτων από ΝΠ∆∆ σε ΝΠΙ∆ και η ενδεχόμενη προαιρετική συμμετοχή των αποστράτων σε αυτές, θα σημάνει τη διάλυσή των Ενώσεων.

Η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των Ενώσεων και να μην προβεί στην απαξίωση των μοναδικών Οργάνων που εκφράζουν το σύνολο των αποστράτων.

Αν και η απάντηση υπολείπεται δυναμικής και αξιώσεων που διαθέτουν οι τρείς Ενώσεις, το ΥΠΕΘΑ ποτέ δεν προέβη στη μετατροπή του ΝΠΔΔ αυτών.

Η τροποποίηση της υποχρεωτικής εγγραφής και εισφοράς θα σημάνει την κατάργηση του νδ 1171/72 και κατ’ επέκταση την διάλυση των EAA, αφήνοντας τους απόστρατους να επιλέξουν την ίδρυση νέων συλλογικών οργάνων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Ποιος εγγυάται τη συνέχιση των νέων συλλόγων στα πρότυπα των ΕΑΑ; όταν οι επιπτώσεις της απαξίωσης και της μη ικανοποίηση των σκοπών θα τρίζουν θεμέλια αφού θα παύσει: η υφιστάμενη σχέση με την Γενική κυβέρνηση σε επίπεδο ΥΠΕΘΑ και Επιτελείων, η παροχή διευκολύνσεων προς τα στρατιωτικά Νοσοκομεία και τα ΚΕΔΑ, η κοινωνική αρωγή στους έχοντες ανάγκη, οι βραβεύσεις μαθητών, οι τελετές μνήμης πεσόντων, τα παραρτήματα ανά την επικράτεια θα κλείσουν, κλείνοντας και την τεράστια προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, δεν θα υπάρχει ένα όργανο συντονισμού και εκπροσώπησης όλων των αποστράτων, τα περιουσιακά στοιχεία θα αποδοθούν σε τρίτους κ.α. Ποιος εγγυάται ότι οι νέοι σύλλογοι ΝΠΙΔ θα αποκτήσουν την δυναμική των υπαρχόντων ΕΑΑ με χιλιάδες μέλη και δεν θα μείνουν στα αζήτητα ελλείψει εσόδων και μελών; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του εγχειρήματος;

Οι Ενώσεις Αποστράτων από την ίδρυσή τους λειτουργούν ως φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με κανόνες που διέπουν τα ΝΠΔΔ και όχι του εαυτού τους, και έχουν προσφέρει πολλά προς την Πατρίδα, τους συναδέλφους, τις ορφανικές οικογένειες και τις οικογένειες των πεσόντων, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην οργάνωση και λειτουργία αυτών και τα οποία ζητούν λύσεις. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι συνάδελφοι που εμπλέκονται με τις ΕΑΑ προσφέρουν ανιδιοτελώς υπηρεσίες και προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα, να συμπαρασταθούν, να ικανοποιήσουν ανάγκες των αποστράτων και των οικογενειών τους.

Σήμερα ο τομέας άμυνας του ΚΙΝΑΛ αμφισβητεί το θεσμικό ρόλο των ΕΑΑ, το τεράστιο και πολυεπίπεδο έργο προς την Πατρίδα, την κοινωνία, τους συναδέλφους και τις ορφανικές οικογένειες, προσπαθώντας να τις εξισώσει με τα συλλογικά όργανα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) τα οποία εκπροσωπούν επι μέρους σκοπούς.

Η παύση αμφισβήτησης της προσφοράς των θεσμικών Ενώσεων από οπουδήποτε και αν προέρχεται θα είναι αυτή που θα δώσει την προοπτική για τη συνέχιση της λειτουργίας ή μη στο μέλλον.

Η ευθύνη για την πρόοδο των Ενώσεων Αποστράτων ανήκει στα μέλη της και όχι στον κάθε πολιτικό φορέα για άγρα ελάχιστων ψήφων. Ευθύνη της πολιτείας είναι η στήριξη των Ενώσεων Αποστράτων όπως και κάθε συλλογικού οργάνου και όχι η διάλυση αυτών.

Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

  1. Να αλλάξει το καθεστώς άμεσα . Αναχρονιστικός θεσμός για να απασχολούνται απόστρατοι αργοσχολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μετατροπη των ενωσεων που θελει το ΚΙΝΑΛ απο ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ».σκοπο εχει την υφαρπαγη των περιουσιακψν στοιχειων και φυσικα την καταργηση μερισματων.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ αλλωστε με το νεο ετος αλλαζουν ολοι οι προεδροι και διοικητικα συμβουλια (εγιναν εκλογες). και τοποθετουνται ΑΞΙΟΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ε.α που δουλευουν ηδη σε ιδιωτικο τομεα.
    Η παύση αμφισβήτησης της προσφοράς των θεσμικών Ενώσεων από οπουδήποτε και αν προέρχεται θα είναι αυτή που θα δώσει την προοπτική για τη συνέχιση της λειτουργίας ή μη στο μέλλον.
    Η ευθύνη για την πρόοδο των Ενώσεων Αποστράτων ανήκει στα μέλη της και όχι στον κάθε πολιτικό φορέα για άγρα ελάχιστων ψήφων. Ευθύνη της πολιτείας είναι η στήριξη των Ενώσεων Αποστράτων όπως και κάθε συλλογικού οργάνου και όχι η διάλυση αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε τώρα? Αγχώνεται το κατεστημένο ? Κύριοι δεν είμαστε όλοι συνάδελφοι, και αυτό το ορίσατε με τα έργα σας ΕΣΕΙΣ. Μονόδρομος η κατάργηση των ΕΑΑ και αντικατάσταση με ΝΠΙΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας και είστε ενεργό μέλος ξέρετε σε τι ποσοστό ψηφίζουν τα μέλη στις εκλογές των ΕΑΑ ; Αυτοί είναι και όσοι ασχολούνται μαζί σας το μεγαλύτερο ποσοστό αδιαφορεί μάλλον , αν σας ενδιαφέρει , θα έπρεπε ήδη να σας είχε απασχολήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aλλο να λλαξουν οι ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ των ενωσεων και αλλο να ....καταργηθουν.Μην ξεχνατε σαν ΝΠΔΔ δεν μπορουν να κανουν πολλα ειναι εθσμικο οργανο του ΚΡΑΤΟΥΣ.
    Σαν ΝΠΙΔ θα φανε τα αποθεματικα των ενωσεων και φυσικα τα ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ εκει ειναι το ψητο.
    Τωρα θελουν να διαλυσουν τις ενωσεις αποστρατων με την μετατροπη τους από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ(ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ)με σκοπο να φανε τα αποθεματικα των ενωσεων και φυσικα την ΠΑΥΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ από ΝΠΔΔ να γινουν ΝΠΙΔ.
    Τωρα μας κανoυν …υποδειξεις ; Δεν μπορεις πλεον να συνεργαστεις με αυτους που εθαψαν την Χωρα και πανε να διαλυσουν τις ενωσεις αποστρατων που από 1-1-2022 αλλαζουν προεδροι και μελη με ΑΞΙΟΤΑΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ όχι κρατικοδιαιατους αλλα δουλευουν επιτυχημενα στον Ιδιωτικο τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά όλα τα άχρηστα της ραγιάδικης μπανανίας, αυτοί που βύθισαν στα μνημόνια, αυτοί που λήστεψαν την περιουσία του κοσμου με το χρηματιστήριο με τα πιθήκια που πετούσαν μπανάνες στα ντόπια γίδια, μυριστηκαν μετρητά και ακίνητη περιουσία των ενώσεων. Θέλουν να βάλουν στο χέρι τα αποθεματικά που εχουν μείνει μετα την καταστροφη του ασχημόχοντρου και λοιπών αντωνομπένηδων. Ε οχι ρε πασοκατζίκια, επειδή δεν προλαβε ο αποτυχημενάνζας πουθενάντζας ο αποτυχημένος μπεεεε...γλείφτης, έχετε βαλθεί να το καταφέρεται προσκολλώντας σε διάφορους "καραβαναδες" ε.ε. και ε.α. ειδικά. ορισμένοι ε.ε. που φωνάζουν και για την κατάργηση του εφάπαξ και του ΒΟΕΑ, αφου φυσικά τα εισέπραξαν οι ίδιοι στο ακέραιο, για τους άλλους οτι πει το αφεντικό. Ρε αει σιχτιρ απο εδώ. Τι δεν ειναι έτσι; Μα και φυσικά "ξαιρενόμαστε" μεταξύ μας και τι είναι ο κάθε αποτυχημένος "καραβανας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ ως εν ενεργεία προς το παρόν δεν έχω άποψη. Θεωρώ όμως ότι αλλαγές πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε με κυριότερη αυτή της δυνατότητας εκλογής πρόεδρου από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας στην βάση του ότι εφόσον πλέον τα μέλη των Ε.Α.Α είναι απόστρατοι άρα εκτός των τάξεων του στρατευματος δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει πρωτείο λόγω βαθμού. Προσωπικά λοιπόν θεωρώ οτι σε οτι αφορά την συμμετοχή θα ηταν πολύ μεγαλύτερη αν όλες οι βαθμιδες ειχαν την δυνατότητα να συμμετασχουν στις εκλογές με δυνατότητα πληρους εκλογής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες δεν συμφέρει, οπότε διαφορετικές ενώσεις αναλόγως προέλευσης.

      Διαγραφή
    2. Ναι η ΕΑΑΑ με τίμησε με τελετή για το ξίφος που δεν μου έδωσε η ΠΑ επειδή ο υπουργός, ο υφυπουργός, ο αρχηγός και ο υπαρχηγός ήταν απασχολημένοι. Στον ύπνο μου. Οπότε θέλω να υπάρχουν οι ΕΑΑ γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Να σου προφέρουν αυτό που δεν σου προσφέρουν οι άλλοι ούτε στον ύπνο σου

      Διαγραφή
    3. Εσενα δηλαδη φιλε το προβλημα σου ηταν το ξιφος!!!Ελεος!!!Και δεν στο εδωσε η ΕΑΑ,αλλα το ΓΕΑ,που μιας και δεν προλαβε να στο δωσει για τους δικοςυ του λογους σαν ε.ε στο εδωσε σαν ε.α !!!Για να ξυπναμε λιγο...

      Διαγραφή
  8. Οι ενώσεις αποστράτων Αξιωματικών πρεπει να μείνουν όπως είναι.Ειναι ΝΠΔΔ του κράτους και έχουν κάποιο σκοπό.Οσο για την διοίκηση πρέπει να είναι ανώτατοι Αξιωματικοί βαθμού Υποστράτηγου, Αντιστράτηγου.Και αυτό έχει κάποιο νόημα αν το σκεφτούμε κατά βάθος.Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ιεραρχία η οποία και μετά την αποστρατεία οι βαθμοί δεν καταργούνται.Σαν απόστρατοι έχουμε το βαθμό ε.α. η τον τίτλο του επίτιμου.Ειτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι.Δεν είμαστε πολιτική δημόσια υπηρεσία.Αυτοι που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις νομίζουν ότι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι πολίτες η εργαζόμενοι.Ενας Ανθυπασπιστής ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο σωστός, είσαι ο ορισμός του μια ζωή βοηθός.

      Διαγραφή
    2. Τότε σύμφωνα με τα λεγόμενα σου πρόεδροι θα πρέπει να είναι απόστρατοι πρώην αρχηγοί και όχι ο κάθε τυχαίος υποστράτηγος. Αυτή είναι ιεραρχία αποστρατε .

      Διαγραφή
    3. Χαλαρωσε φιλε μου.Για ποια ιεραρχια μιλας;Σαν αποστρατοι,απλοι συνταξιουχοι ΕΦΚΑ ειμαστε.

      Διαγραφή
  9. Λοιπόν μάγκες αν έχετε καταλάβει, που δεν έχετε καταλάβει, είμαστε απόστρατοι αξιωματικοί με βαθμούς.Με την ανάλογη εκπαίδευση, αναλόγως την προέλευσή μας.Δεν είμαστε απλοί συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ.Υπηρετησαμε την πατρίδα,την υπερασπίστηκαν κάποιοι παλιοί (Κύπρο, εμφύλιο ζούν κάποιοι).Αν σκεφτόμαστε όπως σκέφτονται ορισμένοι, καλά κάνουν οι πολιτικάντηδες και μας φέρονται έτσι.Θελουν να μας κάνουν σωματείο.Αν μερικοί νομίζουν ότι ήταν υπαλληλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μερικοί αν νομίζουν ότι πρόεδρος Ένωσης πρεπει να είναι Ανθυπασπιστής η Ανθυπολοχαγός δεν είναι δεοντολογικό.Τι να κάνουμε στο στρατό ειμασταν.Οι στρατηγοί διοίκησαν μεγάλους σχηματισμούς η τους κλάδους,έχουν την εμπειρία, το κύρος,τις γνώσεις.Τωρα εμείς θέλουμε να τα ισοπεδωσουμε όλα.Να βάλουμε λοχία πρόεδρο Ένωσης αποστράτων που ήταν ηγέτης ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για ποιο λογο πρεπει να εγγραφομαστε υποχρεωτικα με την αποστρατεια μας σε ενωσεις? δεν θα επρεπε να ηταν προαιρετικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άρθρο που θυμίζει άλλες εποχές, πολλά μπράβο στο συντάκτη μας έδωσε και καταλάβαμε τι σημαίνει να είσαι καρεκλοκένταυρος εκ γενετής νενέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις π...όρπες. Άντε τώρα να βγάλεις τα γίδια από το μαντρί για πότισμα και αύριο μέρα είναι.

      Διαγραφή
  13. Κατ' αρχήν, μην μπερδεύετε τα Μετοχικά Ταμεία με τις Ενώσεις Αποστράτων. Τι σχέση έχει το μέρισμα, το εφάπαξ και το ΒΟΕΑ με τα αποθεματικά των Ενώσεων; Εκτός από το ότι όλα είναι προΪόντα των δικών μας εισφορών, καμία άλλη.
    Οι Ενώσεις, όπως είναι τώρα, είναι για να θυμούνται οι απόστρατοι τι ωραία περνούσαν ως εν ενεργεία. Έχουν τις γραφειάρες τους, τους αποκαλούν "κύριε Πρόεδρε" αντί "μπάρμπα", έχουν τον προϋπολογισμό τους να τον μοιράζουν σε γνωστούς και ανήψια κατά το δοκούν ως προμήθειες αχρείαστων υλικών και υπηρεσιών. Έχουν και την μεταξύ τους ιεραρχία - α όλα κι όλα: ο υποπτέραρχος ε.α. του 2012 είναι αρχαιότερος απ΄αυτόν του 2013, κι είναι και Ιπτάμενος (ακόμα στα 67 του, που ούτε αυτοκίνητο δεν μπορεί να οδηγήσει, όχι μαχητικό), ουουου - υπερατού, τους κερδίζει όλους. Δέχονται ευχαρίστως το γλείψιμο για να διορίσουν παράνομα Προέδρους των επαρχιακών ενώσεων ή να μοιράσουν αδιαφανώς δεκαήμερα "διακοπών" στα ΚΑΑΥ και στα ΚΕΔΑ.
    Εν τέλει, "πουλάνε μεταξύ τους κρασί και κάρβουνα, αναπολώντας την Ζεργκόβια" - αλλά αυτή, φευ, είναι άπιαστο όνειρο εκτός αν οι υψηλές γνωριμίες τους βγάλουν προσωρινά από τη ναφθαλίνη για να τους κρεμάσουν στο Πολεμικό Μουσείο, στη Λέσχη Αξιωματικών ή - χειρότερα - στο ΑΤΑ ή στο Αρχηγείο Στόλου.
    Οι Ενώσεις, κύριε Αντιπτέραρχε (Ι) ε.α., έχουν απαξιωθεί από μόνες τους γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην πλειονότητα των μελών τους. Μακάρι να καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή, να φάνε μεταξύ τους όσα αποθεματικά έχουν απομείνει και να κλείσουν ώστε οι ανεκδιήγητοι πτέραρχοι των διοκητικών αποκαταστάσεων να μας αφήσουν ήσυχους. Α, και να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες παρακολούθησης των αποστράτων στα Γενικά Επιτελεία, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΒΑΘΜΟΥ. Είναι ντροπή οι Υπξκοί ε.α. να είναι αποπαίδια και να μην ξέρουν ποιος θα τους βγάλει ταυτότητα αποστράτου (θαρρείς και αυτοί δεν προσέφεραν και δεν είναι εγγεγραμένοι στην εφεδρεία) ή ποιος θα τους προγραμματίσει για παραθερισμό (αδύνατο βέβαια με τα κριτήρια που βάζουν, αλλά και πάλι....).
    Τέλος, όσοι τυχόν εν ενεργεία νομίζετε ότι οι Ενώσεις υπερασπίζονται τα συμφέροντα σας, πλανάσθε πλάνην οικτρά. Ουδέποτε το έπραξαν ούτε πρόκειται να το πράξουν, ακόμα κι όταν αυτά θίγονται έμμεσα. Είδατε κανένα ΔΣ να παραιτείται για τις μνημονιακές περικοπές; Η καρέκλα είναι πάντα γλυκιά, όποια και να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω αν κατάλαβα καλά και ευτυχώς γνωρίζω πολύ καλά τα ελληνικά μιλάει για την υποχρεωτικοτητα και μόνον. Ούτε για κατάργηση μιλάει ούτε για αλλαγή σε ΝΠΙΔ(αν και συμφωνώ στην αλλαγή αυτή). Επίσης έχω να επισημάνω το εξής: Γιατί εμείς οι απόστρατοι της Π.Α πληρώνουμε το ΝΙΜΙΤΣ? Μήπως να αυξάνουν τα έσοδα του ΜΤΣ? Για ψαστετο. Το Ναυτικό ευτυχώς το κατάφερε και δεν πληρώνει. Επίσης εσείς που ενδιαφέρεστε δήθεν για το ΜΤΣ για ψαστε τα 150 εκατ.ευρω που πήρε απ' τον κρατικό κουρβανα δανεικά και αγυριστα για να καλυφθούν κάποια άλλα που πήγαν? Και τελευταίο οι ενώσεις δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα Μ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε ανώνυμες ουδέν ψευδεστερον του ότι το ΜΤΣ πηρε λεφτά ανεπιστρεπτί. Δεν επιτρέπεται να λέτε αυτά τα ψευδή. Δευτερον όσον αφορά το ΝΙΜΤΣ εισαστε και παλι απληροφορητος. Να ρωτήσετε την ΕΑΑΣ και το ΓΕΑ/ΔΕΝ αν θέλουν να αποχωρήσουν. Από πλευρας ΜΤΣ εξ όσον ξέρω θα σας κουνήσουμε το μαντήλι με χαμόγελο. Στο 251 να δειτε αν θα το καλό βλέπουν. Όταν στον αέρα ομιλητές δημοσίως καλό είναι αυτά τα οποία λέτε να είναι επαρκώς τεκμηριωμενα

      Διαγραφή
    2. Ποιον "κρατικό" και ποιον "κορβανά" (κορβανας, κουρβανας, κουρμπαν, κουρμπάνι, κουρμπαν μπαιραμ) βρε; Μου κοτσαρει ο καθένας τυχάρπαστος τα τουρκικά λεξιλόγια αλλά σε αψογη καθαρεύουσα και επιπλέον με ασυστολα ψέματα. Αει βρε από εκεί, σέβομαι τον εαυτό μου και όχι την ηλικία σου, και δεν σου απαντώ κατάλληλα. Και φρόντισε να πίνεις τα χάπια σου και να μην τα ξεχνάς, γιατί να τι γράφεις.

      Διαγραφή