Μια παραίτηση Στρατηγού για τις φωτιές που ανακλήθηκε και η πρώτη διαθεσιμότητα Ταξιάρχου

Μια παραίτηση Στρατηγού για τις φωτιές που ανακλήθηκε και η πρώτη διαθεσιμότητα Ταξιάρχου

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ»:

Το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Αυγούστου 2021 και ενώ η φωτιά στην Εύβοια δεν είχε σβήσει ακόμα υπέβαλε την παραίτησή του ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος. Ένας στρατηγός με θητεία μόλις πέντε μήνες ως διευθυντής στα ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, δεν παραιτείται ξαφνικά και μάλιστα σε περίοδο έκτακτης ανάγκης με τις φωτιές να έχουν κάψει σχεδόν τη μισή Ελλάδα.

Ο υποστράτηγος είχε την ευθύνη και των Σινούκ, κάποια από τα οποία μεταφέρουν τον πυροσβεστικό κάδο για κατάσβεση των πυρκαγιών Είχε επίσης την ευθύνη για τον τρόπο που επιχείρησαν τα Σινούκ στις πτήσεις κατάσβεσης της φωτιάς. Το Συμβούλιο Μεταθέσεων όντως συνεδρίασε με τον υποστράτηγο να παίρνει μετάθεση σε άλλη υποδεέστερη θέση, πράγμα που εμμέσως παρέπεμπε σε καταλογισμό ευθυνών για τον τρόπο που επιχείρησαν τα μέσα πυρόσβεσης του Στρατού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ωστόσο οι αποφάσεις του Συμβουλίου Μεταθέσεων μπήκαν αιφνιδίως στον «πάγο», με σύμφωνη απόφαση της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας λόγω του ότι, όπως ειπώθηκε, τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται εν θερμώ.

Είχε προηγηθεί δίωρη συνάντηση του υποστράτηγου με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρουσία και της στρατιωτικής ηγεσίας, και συμφωνήθηκε ο υποστράτηγος να παραμείνει στη θέση του ως διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού και μάλιστα με τη διαβεβαίωση ότι η εφεξής πορεία του να μην κινδυνεύει με αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ.

Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει στις τάξεις της 25 ελικόπτερα Σινούκ, εκ των οποίων τις προηγούμενες ημέρες με βάση την ενημέρωση από το Πεντάγωνο πετούσαν μόνον 5. Ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν άφησε ασχολίαστη την παρ΄ολίγον παραίτηση του στρατηγού λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει αρχίσει να αναζητεί «αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή»

Και η πρώτη διαθεσιμότητα ταξιάρχου για το… μέσον

Στην κοινότητα Χώρας Γορτυνίας προκλήθηκε σάλος από την αποκάλυψη του προέδρου της κοινότητας Δημήτρη Δημητρακόπουλου ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος τον ρώτησε (άκουσον- άκουσον) αν υπάρχει πολιτικό μέσο. Ο ταξίαρχος της Αστυνομίας ρώτησε την Πυροσβεστική αν μπορεί να σταλεί ένα πυροσβεστικό για να σβήσει τα σπίτια που καίγονταν. Αρνήθηκαν να στείλουν και ο Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο» δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού.

Η καταγγελία του προέδρου της Χώρας Γορτυνίας πήρε δημοσιότητα μέσα από τα social media, «αναγκάζοντας» το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να κινηθεί άμεσα. Διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ο ταξίαρχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Στην ΕΔΕ θα αναζητηθεί εάν η περίπτωση του ταξιάρχου ήταν μεμονωμένο γεγονός ή ότι είχε δοθεί και σε άλλους τέτοια εντολή.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε εκτός από την παρέμβαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Για τα τρία παράκεντρα εξουσίας στο Πεντάγωνο γράφει στην πρώτη σελίδα η ΕΣΤΙΑ. Κοινώς μπάχαλο και οι εργολάβοι της λάσπης εν υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή πένα και πληροφόρηση ο Κωττάκης. Με ένα άρθρο η αλήθεια δύο χρόνων και της δύσκολης συγκατοίκησης ενός πρώην με έναν εε. Σφάζονται και την πληρώνουν οι ΕΔ.

      Διαγραφή
  2. Είναι λυπηρό να μιλάμε για κέντρα εξουσίας στο Πεντάγωνο. Δηλαδή στον πόλεμο τι θα γίνει. Ο καθένας στη γραμμή του. Πολύ καλός ο Παναγιωτόπουλος, αλλά με αυτούς που έμπλεξε δύσκολα θα ξεμπλέξει. Και οι δύο είναι ριζωμένοι βαθιά στο σύστημα. Από ΣΥΡΙΖΑ το γύρισαν εύκολα ΝΔ και έστησαν ανενόχλητοι τα παραμάγαζά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή