Δείτε τις νέες βάσεις εισαγωγής σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-Αστυνομικές-ΠΣ-ΛΣ Σχολές-ΠΙΝΑΚΕΣ

Δείτε τις νέες βάσεις εισαγωγής σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-Αστυνομικές-ΠΣ-ΛΣ Σχολές-ΠΙΝΑΚΕΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι Βάσεις Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της Χώρας. Φέτος παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός -των τελευταίων χρόνων- υποψηφίων που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-Αστυνομικές-ΠΣ-ΛΣ Σχολές:



Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Τα νούμερα στην ΣΜΥ δείχνουν την στρέβλωση που δημιούργησε η ΕΒΕ. Δεν συμπληρώνουν ήδη τις θέσεις οι επιτυχόντες και επιπρόσθετα θα φύγουν αρκετοί αλλά και προς άλλες σχολές ως επιλαχόντες. Ας το καταλάβουν ακόμα και τώρα διοίκηση και Υπ. Παιδείας και να βγάλουν συμπληρωματικό μηχανογραφικό για αυτούς που επιθυμούν και με μικρότερη ΕΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύστημα μια χαρα ειναι. Τα νουμερα δειχνουν οτι μπαινουν παραπλησια με αλλα χρονια. Επισης πρεπει να υπαρχει ενα επιπεδο για καθε σχολη. Φτανει πια με το καθε βλαχο που ηθελε δημοσιο και μπηκε σε οποια στρατιωτικη αστυνομικη σχολη βρηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσένα ανώνυμε που λες τους άλλους βλάχους κλπ... πρέπει να είσαι πολύ κομπλεξικός για να τα λες αυτά. Όσο για το συγκεκριμένο σύστημα μόνο τα φανατικά κομματόσκυλα το υποστηρίζουν και ουδείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αστέρια των στρατηγών δεν τραβούν τους νέους. ΣΣΕ Όπλα με 14022 είναι πολύ χαμηλή βάση. Η ΣΜΥ σώματα με 16286 είναι 2064 μόρια πάνω ! Τα αίτια για την ΣΣΕ θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή από το υπουργείο Άμυνας. Μεγάλη η αποτυχία και των καθηγητών αφού δεν κατάφεραν την ακαδημαϊκή αναβάθμιση της ΣΣΕ. Κρίμα για αυτή την πτώση και την απαξίωση στους νέους. Το επάγγελμα του αξιωματικού δεν παρέχει όραμα και είναι λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο ανώνυμε 4:23 και 4:27. Οι στρατιωτικές σχολές πάντα ήταν ένας ιδιαίτερος χώρος που δεν χρειάζεται overqualified προσωπικό πέραν κάποιων ειδικοτήτων. Εάν δεν υπήρχε η ΕΒΕ τώρα δεν θα συζητούσαμε τίποτα, γιατί όλες οι θέσεις θα ήταν γεμάτες. Άλλωστε μην ξεχνάμε λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας υπάρχουν οι επιλαχόντες καθώς πάντα υπάρχει φυγή εισαχθέντων προς άλλες σχολές αλλά και προς την πύλη εξόδου.
    Σωστά προτείνει ο ανώνυμος 1:44 για να βγάλει το Υπ. Παιδείας συμπληρωματικό μηχανογραφικό, οι θέσεις πρέπει να καλυφθούν, υπάρχουν τεράστιες ανάγκες.
    Όσο για τον ανώνυμο μου προσβάλει τους άλλους, μάλλον επιθυμεί παιδιά των 18000+ μορίων ως καλούς ματατζήδες και σκοπάνθρωπους. Αυτά είναι προσωπικές επιλογές του κάθε υποψήφιου και ανάλογα έτσι θα πρέπει να γίνεται η εισαγωγή του σε κάθε σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχουν επιλαχόντες λόγω ΕΒΕ λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΣΕ Οπλα είχε 112 λιγότερους εισακτέους απ'όσους ήθελε, λογικά η ΣΣΕ Σώματα πήρε όσους ήθελε. Για τη ΣΜΥ έχουμε νούμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σμυ και σωματα και οπλα πηραν οσουν ηθελαν. Η σσε σωματα το ιδιο. Η σσε οπλα ομως πηρε λιγοτερους και αν δεν υπηρχε η εβε θα τους επαιρνε ολους αλλα η βαση θα επεφτε πολυ περισσοτερο και θα ηταν ακομα μεγαλυτερο πληγμα στο γοητρο της. Μπορει να βλεπαμε εισακτεους με 12000 μορια στη σσε οπλα. Ξανασκεφτητε λοιπον αν η εβε λειτουργησε καλα ή ασχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειαζόμαστε καταδρομείς που θα λύνουν ολοκληρώματα, ούτε παιδιά του φρεντο από το κολωνάκι, ούτε αυτός που έβγαλε 11500 μόρια δεν είναι χειρότερος από αυτόν που έβγαλε 12. Ο στρατός δεν είναι πανεπιστήμιο με την αντίστοιχη φιλοσοφία του, ούτε χώρος αναγκαστικής επαγγελματικής αποκατάστασης. Αυτό άλλωστε δείχνουν οι δεκάδες αποχωρήσεις προς την πύλη εξόδου κάθε χρόνο. Ο στρατός χρειάζεται αυτούς που αγαπάνε το αντικείμενο, αντέχουν τα δύσκολα και τα υπόλοιπα θα τους τα μάθει ο στρατός.
      Για αυτό χρειάζονται και οι επιλαχόντες σε όλες τις σχολές και που είναι κάτω από το όριο του τελευταίου σε βαθμολογία. Δυστυχώς όμως ο νόμος περι επιλαχόντων καταστρατηγήθηκε με πλάγιο τρόπο και αυτό συνιστά σοβαρή παράβαση από τους υπεύθυνους.

      Διαγραφή
    2. Η ΕΒΕ είναι το εργαλείο αποδεκατισμού των στρατιωτικών σχολών. Μην συγχέουμε αυτές τις σχολές με τα πανεπιστήμια και τον φοιτητικό χώρο. Πολύ σωστά τα λέει ο παραπάνω ανώνυμος 5:05. Στο μέτρο της ΕΒΕ θα συμφωνούσα μόνο αν έβαζε ως όριο το 10 για να μπεις κάποιος σε οποιαδήποτε σχολή. Απο εκεί και πέρα δεν πρέπει να βάζουμε φράγματα σε οποιοδήποτε παιδί, η πύλη εξόδου ας είναι επιλογή του ατόμου και όχι κομματική ιδεολογική επιλογή και απόφαση.

      Διαγραφή
    3. Λετε δεν θελουμε αξιωματικους καταδρομεις που θα λυνουν ολοκληρωματα. Θελουμε αξιωματικους που θα ειναι εξυπνοι και με ανοικτο μυαλο. Κατι καλυτερο ξερουν στην αμερικη που χωρις πτυχεια δεν πας πουθενα σαν αξιωματικος. Οταν θα παρεις εποπ συμφωνω αλλα ο αξκος πρεπει να χει ενα επιπεδο. Δεν πρεπει να γυρισουμε στους αρβυλοφυλακες αξκους.

      Διαγραφή
  9. Άμεσα να ανασταλεί η ΕΒΕ για τις στρατιωτικές σχολές και να συμπληρωθεί νέο μηχανογραφικό για αυτές από τους επιτυχόντες στις ΠΚΕ. Οι ανάγκες είναι τραγικές σε όλο το στράτευμα και η εκπαίδευση είναι εξαιρετική που θα δώσει σε όλους τους υποψήφιους τα προσόντα που χρειάζονται για το αντικείμενο τους.
    Εκτίθεται ακόμα και ο υπ. άμυνας καθώς όχι μόνο είχε εξαγγείλει την κάλυψη των κενών με περισσότερες θέσεις στις σχολές αλλά και το ότι τις έχει θεσπίσει με τα ανάλογα ΦΕΚ. Τώρα πως θα καλυφθούν τα κενά με μαγικά λογιστικά και επιχειρησιακά κόλπα και τεχνάσματα που μας έχουν ταΐσει και είναι κοπανιστός αέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πούσε Υπ. Εθν. Αμυνας ??? πούσε.... σε έχουν γραμμένο κανονικά..... τι κάθησες και εφτιαξες και ΦΕΚ για παραπάνω θέσεις..... για του χρόνου φτιαξε άλλα με λιγότερους και απο τους φετινούς για σίγουρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας πάρει από τους περσινούς επιλαχοντες που δεν είχε Εβε με τα τραγικά θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή