Έχετε μήνυμα από την Τροχαία στο κινητό σας; Μάλλον «φάγατε κλήση» και πρέπει να πληρώσετε-Τι λέει το SMS

Έχετε μήνυμα από την Τροχαία στο κινητό σας; Μάλλον «φάγατε κλήση» και πρέπει να πληρώσετε-Τι λέει το SMS

Με αποστολή SMS στο κινητό του πολίτη κοινοποιούνται πλέον όλες τις κλήσεις από την Τροχαία, ανεξάρτητα από τον τρόπο που βεβαιώνονται οι παραβάσεις.

Όταν σας σταματήσει τροχονόμος μετά από μία παράβαση του ΚΟΚ έχει άμεση και onine πρόσβαση σε όλο το ιστορικό των παραβάσεών σας, τα οποία μετρούν και στο point system.

Έτσι, μπορεί να υπολογίσει το τελικό ύψος του προστίμου με βάση την οδηγική σας συμπεριφορά.

Τι λέει το SMS

Μετά την επιβολή της χρηματικής ποινής, αποστέλλεται άμεσα SMS στο κινητό σας με όλες σχετικές πληροφορίες:

Ημέρα και ώρα παράβασης
Είδος παράβασης
Ύψος προστίμου
Πόντοι που επιβάλλονται στο point system

Κλήση από κάμερες

Το ίδιο ισχύει και από κλήσεις που βεβαιώνονται με χρήση καμερών της τροχαίας.

Αν κάνετε μία παράβαση, πχ. υπερβείτε το όριο ταχύτητας, θα σας έρθει μετά από λίγες ημέρες στο κινητό σας η κλήση, με πληροφορίες και για το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσετε.

Σε όλες τις περιπτώσεις μετά από τη βεβαίωση κλήσης, ανοίγει ηλεκτρονικός φάκελος στην Τροχαία με την υπόθεσή σας, η οποία κλείνει μόνο αν εξοφλήσετε το πρόστιμο.


ΠΗΓΗ: moneyonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Βρε κοίτα η τεχνολογία...αν είναι να πληρώσεις επιστρατεύεται τάχιστα, ηλεκτρονικοί φάκελοι, sms, πρόστιμο στο τσακ μπαμ! Όταν όμως πρόκειται για την έκδοση της σύνταξης σου, για την εξυπηρέτηση σου κλπ, τότε όλα γίνονται με τον αργό θανατικό ρυθμό του δημοσίου! Σαφώς υπήρξαν βελτιώσεις στην ηλεκτρονική μας εξυπηρέτηση, θα προτιμούσα όμως η ενέργεια που διοχετεύτηκε για τα πρόστιμα να διοχετευόταν σε κάτι πραγματικά χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή