ΥΕΘΑ: Οι Αστυνομικοί δε δικαιούνται εξυπηρέτησης είτε ως παραθεριστές είτε ως επισκέπτες στα ΚΑΑΥ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΕΘΑ: Οι Αστυνομικοί δε δικαιούνται εξυπηρέτησης είτε ως παραθεριστές είτε ως επισκέπτες στα ΚΑΑΥ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κούβελας με θέμα «Δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των αστυνομικών στα ΚΑΑΥ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) αποτελούν στρατιωτικές Μονάδες, οι οποίες έχουν συγκεκριμένη αποστολή σε περιόδους κρίσης ή πολέμου, όπως αυτή προσδιορίζεται από την ονομασία τους, και δευτερευόντως λειτουργούν κατά την ειρηνική περίοδο, ως Κέντρα διαμονής ή και παραθερισμού του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Αστυνομικοί δε δικαιούνται εξυπηρέτησης, είτε ως παραθεριστές, είτε ως επισκέπτες, στα ΚΑΑΥ του ΣΞ.

Επίσης, τα ΚΑΑΥ έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης, που υπαγορεύονται από περιορισμούς στις υπάρχουσες υποδομές και από το υφιστάμενο προσωπικό λειτουργίας τους.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ενδεχόμενη έγκριση του αιτήματος της εν θέματι επιστολής, εκτιμάται ότι θα εγείρει ανάλογες αξιώσεις και άλλων φορέων ή και κοινωνικών ομάδων δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ΚΑΑΥ με παράλληλη υποβάθμιση, τόσο των δυνατοτήτων της επιχειρησιακής τους αποστολής, όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Συμφωνώ σε όλα και καλώς πράξατε κε ΥΕΘΑ και κάτι άλλο όμως, μπορούμε σας παρακαλώ επειδή αρκετοί έχουν την "γιουφτιά" κολλημένη πάνω τους να μην φέρνουν όλο τους το σόι μαζι με τα μπατζανάκια, λόγω θέσεως και βαθμού, και αφου πιάσουν 3 με 4 μεγάλα τραπέζια, ντερλικώνουν στο τζαμπέ και την αλλη μέρα τα μπατζανακια το έχουν να το καυχόντε εκεί που δουλεύουν, με αποτέλεσμα να μας σιχτιρίζουν όλοι για το ότι περνάμε και καλά "ζάχαρη" στο τζάμπα; Για να το κοιτάξουμε λίγο. Επίσης δεν μπορεί ο καθένας απόστρατος να κάνει τραπέζια εν μέσω κορονοιου με κρούσματα στις λέσχες και στα ΚΑΑΥ, και να τραπεζωνει επειδη έτσι γουστάρει. Κατά τα άλλα, μόνο οι αστυνομικοί μας πειραξαν; Εδώ στις λέσχες και στα νοσοκομεία απολαμβάνουν τελείως άσχετοι με τις ΕΔ και τα ΣΑ και μας πείραξαν οι αστυνομικοί; Εαν απαγορευτούν για τον κάθε πικραμένο, τότε ναι να βγάζεις τέτοιες βαρυγδουπες αχρηστολογίες. Και κάτι άλλο, οπως επισημαίνουν παλιοί ε.α. παλιά ονομάζονταν ΚΑΟΑ, αλλά το πάλαι ποτέ πατσοκαροτζίδικο συνονθύλευμα το άλλαξε για συγκεκριμένους λόγους, και απλώς δεν τους κάθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Εφοσον ο θεσμος και η επισημη ΕΛΑΣ δεν συμετεχει οικονομικα υπερ ΜΤΣ συμφωνω με την αποφαση. Η ΕΛΑΣ εχει αντιστοιχα ,απεναντι σχεδον στον Αγ. Ανδρεα κατασκηνωση. Η εισοδος στου Ναυτικου και στης Αεροποριας ,απαγορευεται ανευ προσκλησεως και για εμας και αντιθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φάσκεις και Αντιφάσκεις!!! Τελικά τι θέλεις να πεις. Συμφωνείς αρχικά με τον ΥΕΘΑ για την απόφασή του με τους αστυνομικούς και ενώ μιλάς σωστά για τα υπόλοιπα (Λέσχες Νοσοκομεία) στο τέλος άλλα λες!!!! Σταθεροποιήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aμα μπουν οι χωροφυλακες μετα θα θελουν και οι πυροσβεστες και οι φαροφυλακες οι αγροφυλακες και αλλοι και αυτο θελει να αποφυγει ο Υπουργος και καλα κανει .Στρατιωτικες Μοναδες ειναι για τους Στρατιωτικους ,οι Αστυνομικοι σταθμοι για τους Αστυνομικους και ουτω καθέξης,οπως και τα Στρατωτικα νοσοκομεια πρεπει να περιθαλπουν μονο Στρατιωτικους .Οι Αστυνομικοι αυτοπροσδιοριζονται πολιτικο Σωμα και πρεπει να περιθαλπονται στα πολιτικα νοσοκομεια τα οποια ειναι υπεραρκετα.Αντε γιατι πολυ τα μπερδεψαμε τα πραγματα και τωρα με τους λαθρομεταναστες τα πραγματα εγιναν πιο σοβαρα που νοσηλευονται και αυτοι μαζι με ολους τους αλλους στα στρατωτικα νοσοκομεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ακρως προσβλητικη αποφαση του υπουργου για το Αστυνομικο Σωμα,το οποιο συνεισεφερε τα μεγιστα στην εθνικη αμυνα σε δυσκολους καιρους για τη Χωρα και κατι αναλογο θα πραξει και στο μελλον οταν τουτο απαιτηθει.Ο χαρακτηρισμος ως στρατιωτικη εγκατασταση των ΚΑΑΥ σε καμμια περιπτωση επηρεαζεται απο την παρουσια αστυνομικων,το οποιο ειναι ενστολο σωμα με στρατιωτικη εκπαιδευση,ιεραρχια και πειθαρχια.Κριμα για τους εμπνευστες και το περιεχομενο της αποφασης του υπουργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "ένστολο σώμα με τη στρατιωτική πειθαρχία" να μάθει πρώτα να εκτελεί τα καθήκοντά του και να μην οχυρώνεται πίσω από αστείες δικαιολογίες για να μην μπλέξει, αφήνοντας τον πολίτη με αίσθημα ελλείματος δικαίου.ενώ εξαντλεί την αυστηρότητά του εκεί που μπορεί. αν κόβεις πρόστιμο στη γιαγιά με τα τερλίκια (ορθώς) και κλήση σε αυτόν που πάρκαρε παράνομα το ΙΧ του για να πάει στο Αεροδικείο με την στολή του που φοβάται να την φορέσει στο Μετρό (πάλι ορθώς), δεν μπορείς να αποφεύγεις να βεβαιώσεις πολεοδομική παράβαση με το συνεργείο επί τόπου και τα υλικά απλωμένα επειδή "μπορεί να βγάλουν άδεια αργότερα". ΟΚ, να πάρω κι εγώ ένα πιστόλι και να στηθώ μπροστά στην τράπεζα κι όταν έλθουν οι συνάδελφοί σου, να τους πω ότι σκοπεύω να βγάλω άδεια οπλοφορίας αργότερα.
      Δευτερευόντως, το ίδιο ένστολο σώμα να μάθει να σέβεται τους άλλους ένστολους και να μην τους μεταχειρίζεται με αναίδεια και τσαμπουκά. Άντε γιατί πολύ αέρα πήρατε.
      Ανομία παντού, αδιαφορία από όργανα της τάξης ακόμα και όταν το παράπτωμα εκτυλίσσεται μπροστά τους, ανικανότητα στα βασικά και κλαρίνο μόλις πάρει τηλεφωνο ο στρατηγός ή ο υπουργός, ακόμα κι όταν αυτό που τους ζητά είναι εμφανώς παράνομο όπως να εξαφανίσουν αποδεικτικά στοιχεία.
      Να το χαίρεστε το βασίλειό σας και την εξουσία σας, αλλά μείνετε εκεί. Δεν σας θέλουμε στο δικό μας!

      Διαγραφή
  6. Πολύ καθαρή απάντηση.. υπάρχουν και κρατήσεις..
    Αποσαφήνιση τώρα και για το καθεστώς των νοσοκομείων όπου μπαίνει κάθε λογής πικραμένος.. οι αστυνομικοί δε με ενοχλεί που έρχονται αρκεί να μπει ένα συμβολικό αντίτιμο γιατί στους στρατιωτικούς γίνεται κράτηση.. ή αντίστοιχη ανταλλαγή όπως στις λέσχες.. επίσης πρέπει να αποσαφηνιστεί και το ΜΤΣ.. ξεκάθαρα πράγματα και όχι ήξεις αφήξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν δικαιούνται οι αστυνομικοί και χέστηκε η φοράδα στ'αλωνι. Και εμείς που δικαιουμαστε ούτε και πατούμε ποτέ.Μια αηδία είναι.Πρεπει να είσαι πολύ φραγκοφονιας για να πας σε τέτοια μαγαζιά.Τι να πας να βλέπεις τη μιζέρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .. Οι ε. α. Αξ/κοι ΕΛ. ΑΣ που έχουν ταμείο Ε. Χ. όποιος επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος της Ε. Α. Α. Σ. (16,20 ευρώ ετήσια συνδρομή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργε αυτο το θεμα ειναι μειζον και απαντησες πατριωτικα με στομφο ,το θεμα της συμμετοχης της ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο ΜΤΣ δεν βγαζεις αχνα ε?κανει τζιζ ε?Εδω σε θελω καβουρα να περπατας στα καρβουνα.Τους χασατε τους Αποστρατους πατριωτη αν το καταλαβες εσυ και ο Κυριακος.Ψαξτε να βρειτε αντιβαρα στην ψηφο των μεταναστων αλλιως και εσυ Κυριακο παρεα με τον Αγραμματο στο χρονοντουλαπο της πολιτικης με μη ελπιδα επανοδου γιατι οι ψηφοφοροι ξυπνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε όλους τους αστυνομικούς γίνονται οι ανάλογες κρατήσεις υπέρ ΜΤΣ όπως γίνονται και στους στρατιωτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή