Καταχρηστική απονομή του τίτλου Επιτίμου και Αντγου εα: Επιστολή προς ΥΦΕΘΑ και απάντηση αυτού (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Καταχρηστική απονομή του τίτλου Επιτίμου και Αντγου εα: Επιστολή προς ΥΦΕΘΑ και απάντηση αυτού (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ο Αντγος εα Χρίστος Μπίκας απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον ΥΦΕΘΑ με ΘΕΜΑ: Καταχρηστική απονομή του τίτλου του Επιτίμου και του Αντγου εα.:

ΣΧΕΤ.: α. Νόμος 2439/1996 β. Νόμος 3883/2010 γ. Φ373/507494/Σ2498/27-03-2020/ΓΕΣ/2α δ. Φ400/17/3578/Σ392/12/11/2020/ΕΑΑΣ {προς Α/ΓΕΣ} ε. Φ420/36/81857/Σ24520/03-12-2020/ ΥΦΕΘΑ στ. Η από 11-12-2020 επιστολή μου προς ΥΦΕΘΑ {απαντητική στο ε σχετ.}

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ

Προ πενταμήνου και πλέον, με το {στ} σχετικό, έχει παρεσχεθεί η διαβεβαίωση ότι δεν αμφισβητείται η αξιοπιστία των αποφάσεων του ΣΑΓΕ και η κατά νόμον λειτουργία του, αλλά η απόδοση δικαίου από τα {α} και {β} σχετικά.

Τα αναφυόμενα και χρήζοντα απαντήσεως ερωτήματα από την εφαρμογή των ανωτέρω νόμων, σχετικά με το εν θέματι ζήτημα, είναι τα ακόλουθα:

α. Είναι δίκαιο και γιατί συμβαίνει να προάγονται ανεξαιρέτως όλοι οι Υπτγοι σε Αντγους εα, σύμφωνα με το {γ } σχετικό, κατά παρέκκλιση των εκ του νόμου κριτηρίων, μήπως για την προστασία του κύρους του τίτλου του επιτίμου.

β. Γιατί τίθεται σε αδράνεια και δεν εφαρμόζεται η διάταξη του {β} σχετικού, περί απονομής του τίτλου του επιτίμου και σε Υπτγους με τον αυτό βαθμό εα {Υπτγος εα}, μήπως για την προηγούμενη αιτιολογία.

γ. Είναι δίκαιο να απολαμβάνουν τα αυτά εκ του νόμου προνόμια, ως επίτιμοι, ο Στγός Α/ΓΕΕΘΑ με τον Υπτγο διευθυντικής θέσεως όχι αυξημένης ευθύνης.

δ. Η υπερπαραγωγή επιτίμων και Αντγων εα, κατά την άποψη και της ΕΑΑΣ, {δ} σχετικό, του κατ' εξοχήν εκφραστή της γνώμης των Αξκών εα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, άρθρα 22 και 32 των {α} και {β} σχετικών αντίστοιχα, είναι αποδεκτή και διατηρητέα και σε αρνητική περίπτωση δεν δημιουργείται η αδήριτος ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την αναβάθμιση του κατά νόμον υψίστης τιμής τίτλου του επιτίμου και του βαθμού του Αντγου εα.

ε. Ποία η τύχη της ανιδιοτελούς εισηγήσεώς μου για την αναβάθμιση του εν θέματι ζητήματος, η οποία περιήλθε και στο ΓΕΣ με το {δ} σχετικό.

Κύριε Υφυπουργέ, κατόπιν των ανωτέρω, επιθυμώ όπως γίνω αποδέκτης των όποιων απαντήσεων στα ανωτέρω ερωτήματα και θεωρώ ως μή αποδεκτή και ασυμβίβαστη με τη λογική και ιδιαίτερα με την στρατιωτική δεοντολογία την άποψη «Μή θίγετε τα κακώς κείμενα», κατά τη γνώμη μου, αλλά με τόλμη να δίδεται η μάχη για τη θεραπεία των κακώς κειμένων. Με κριτήριο την απόδοση του δικαίου, οι νόμοι ισχύουν, αναθεωρούνται όπως και αυτό τούτο το Σύνταγμα, αλλά και καταργούνται.

Η απάντηση του ΥΦΕΘΑ:

Αξιότιμε Στρατηγέ

Σας ενημερώνουμε, σε απάντηση της από 25 Μαΐου 2021 επιστολής που αποστείλατε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι κατόπιν σχετικής εισήγησης των αρμόδιων επιτελικών φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έγκριση ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας από τον κ. ΥΕΘΑ, τελεί υπό επεξεργασία σχετική διάταξη νόμου από το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει τη διατήρηση επί τιμή του τίτλου της θέσης σε Ανώτατους ε.α. Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. Επιστολή Αντγου ε.α. Χρίστου Μπίκα:

β. Απάντηση ΥΦΕΘΑ:

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Άρθρο 4 του Συντάγματος. " Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες." Το σύνταγμα είναι ανώτερο όλων, συνεπώς αποστρατεύεσαι και ονομάζεσαι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ και τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε κουβέντα και να έχουν με κάτι να ασχολούνται οι παππούδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΏΝΥΜΟΣ
    Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 7:40:00 π.μ.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΚΑ;; ΟΧΙ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ;;; ΑΥΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αποστρατεύεται κάποιος δεν είναι πολίτης ???? Δεν παίρνει πίσω την πολιτική του ταυτότητα????? Σύνταξη από που παίρνει????? Από τον ΕΦΚΑ δεν παίρνει?????? ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

      Διαγραφή
  3. Εδώ έχουμε το παράδοξο κάποιος να πήρε τον τίτλο του επίτιμου, ενώ ως αρχηγός είχε δυο αιχμαλώτους πολέμου σε περίοδο ειρήνης, ή άλλος παραιτήθηκε και έγινε επίτιμος, με αλλαγή νόμου νομίζω. Σε ποια δυτική δημοκρατία θα συνέβαινε αυτό; Σε ποιες ακριβώς δυτικές ΕΔ, υπάρχει προηγούμενο με την ίδια αντιμετώπιση; Όλοι φυσικά οι συνάδελφοι θυμόμαστε τη περίπτωση του Γάλλου ΑΓΕΣ που δηλωσε παραίτηση και έφυγε ευθαρσώς και με το κεφάλι ψηλά, διότι δεν συμφωνούσε με την πολιτική εξουσία για την διαχείριση στις ΕΔ ή λίγο παλαιότερα άλλος αυτοκτόνησε γιατί φορούσε δακτυλίδι της Αναπολης ενώ δεν είχε φοιτήσει και τον ξεφτιλησαν τα ΜΜΕ. Πάντως γενικά πρέπει να καταργηθεί η απονομή του τίτλου των επίτιμων, διότι είναι τουρκομπαροκ κατάλοιπο των κοτζαμπάσηδων. Επίτιμοι μόνο οι αρχηγοί και αυτό μόνο εάν έχουν πολεμήσει κάπου, με απτά αποτελέσματα για την πατρίδα και τις ΕΔ και φυσικά μόνο μετά από έρευνα της Βουλής. Βασικά ότι και να γίνει τώρα, αυτή η κατάσταση των επιτιμοανώτατων θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ στο εγγύς μέλλον, ως αναχρονιστική και εξευτελιστική για τις ΕΔ. Τα στελέχη (όχι όλα φυσικά) που γαλουχήθηκαν με τέτοιες νοοτροπίες και αυτοαναπαραγονταν νομοτελειακά εξαφανίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου θυμίζει το άλλο που ήθελαν να ονομάζονται βετεράνοι και όχι απόστρατοι ενώ οι χώρα έχει να πολεμήσει μισό σχεδόν αιώνα καλά που το πήραν πίσω θα μας έπαιρναν με τις πέτρες ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πόσοι από εσάς που γκρινιάζετε δεν έχετε προσφύγει για διαγραφή δυσμενών στοιχείων και έχετε πάρει τον επόμενο βαθμό? Εδώ υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής Ταξχων ε.α. σε Υπτγους ε.α. με πολλά προνόμοια υπέρ των πχ στα ΚΑΑΥ οι μεν εισέρχονται οι δε όχι στην αίθουσα ανωτάτων .Ναι στους τίτλους ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ. Ας μην μιλάμε για δικαιοσύνη στις ΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκαλύφθηκε ο "κερατάς" μόνος του. Καμμία σχέση αυτά που προβοκατόρικα αναφέρεις, χωρίς να έχεις ιδέα, με τους επίτιμους και ότι συνεπάγεται από αυτήν την "επιτιμοπίηση". Μάθε λοιπόν, ότι υπάρχουν αρχηγοί επίτιμοι ακόμη και οι σικέ (τρομάρα τους), που προσφεύγουν δικαστικά, για να πάρουν τον τίτλο του επίτιμου ΑΓΕΕΘΑ, με ότι συνεπάγεται αυτός. Οι άλλοι οπως γράφεις απλώς θέλουν να κερδίσουν δικαστικά 6 ίσως και 12 μήνες που κάνουν την διαφορά στην νέα σύνταξη του κατούργκαλου και χ€στ#καν για τα ανύπαρκτα προνόμια των λεσχών. Λοιπόν, μικρέ και άμυαλε κολαούζε, πίσω στην τρυπούλα σου και άλλη φορά να προσέχεις πιο πολύ στο μάθημα που σου κάνουν οι περί ου ο λόγος, για να μην γράφεις σαχλαμαρίτσες και αποπροσανατολίζεις αυτούς που δεν γνωρίζουν και σηκώνεις παράνομα και καταχρηστικά τον κοινωνικό αυτοματισμό (το ξέρεις ότι διώκεται;) γιατί λίγο πολύ είστε γνωστοί οι πέριξ των άθλιων της Μεσογείου.

      Διαγραφή
  6. ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ "ΘΙΓΟΝΤΑΙ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΔΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ: ΑΝΏΝΥΜΟΣ
    Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021 2:32:00 μ.μ
    σου επιστρέφω γιατί εσένα χαρακτηρίζουν το "κερατάς", "μικρέ και άμυαλε κολαούζε". Απορώ γιατί θύμωσες, αφού από την απάντησή σου, φαίνεται ότι συμφωνείς με ότι "σαχλαμαρίτσες" έγραψα. Και να γίνεις πιό σαφής για το " λίγο πολύ είστε γνωστοί οι πέριξ των άθλιων της Μεσογείου"(αυτό δεν είναι κοινωνικός αυτοματισμός?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην ΕΕ οι αποστρατοι διατηρουν ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΧΕΙΑ που ειχαν σαν ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και στις ταυτοτητες γραφουν retire με απλα λογια αποστρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΔΕΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ? ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ?Η (ΔΙΑΖ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ?

      Διαγραφή