Ιπτάμενες Ανθυποσμηναγοί στο κόκπιτ μαχητικών

Ιπτάμενες Ανθυποσμηναγοί στο κόκπιτ μαχητικών

Τα τελευταία χρόνια αποφοιτούν από τη Σχολή Ικάρων συνεχώς Ελληνίδες πιλότοι. Πέρυσι μάλιστα η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή ονομασίας των νέων Ανθυποσμηναγών.

Ανάμεσά τους και γυναίκες ιπτάμενες. Ελληνίδες Ανθυποσμηναγοί που πήραν το ξίφος και έβαλαν την πουλάδα στην στολή τους και είναι έτοιμες τώρα να πετάξουν μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους με τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Συνολικά εφέτος αποφοίτησαν 65 νέοι Ανθυποσμηναγοί και τα πτυχία αποφοίτησης επέδωσε ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γ. Μπλιούμης.

Τα τελευταία χρόνια αποφοιτούν από τη Σχολή Ικάρων συνεχώς Ελληνίδες πιλότοι. Πέρυσι μάλιστα η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει ήδη στις τάξεις της ιπτάμενες γυναίκες. Δύο μάλιστα απ΄αυτές πετούν με τα μαχητικά F-4 και Mirage-2000 σε κάθε είδους αποστολές στο Αιγαίο. Παράλληλα γυναίκες ιπτάμενες πετούν με ελικόπτερα Super Puma και με μεταγωγικά C-27-J.

ΠΗΓΗ: «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» 10.07.2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια