Επίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΦ στην Αίγυπτο και συνάντηση με τον Αρχηγό ΕΔ (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 06 Ιουνίου 2021 και τη Δευτέρα 07 Ιουνίου 2021, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης συνοδευόμενος από ολιγομελή αντιπροσωπεία και τον Ακόλουθο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Αρχηγός, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγό Mohamed Zaki, τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Αντιστράτηγο Mohamed Farid Hegazy ενώ σήμερα θα συναντηθεί με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριώτητα Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Κυριακή 06 Ιουνίου 2021, ο Αρχηγός της ΕΦ έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Αρχηγό ΕΔ της Αιγύπτου, Αντιστράτηγο Mohamed Farid Hegazy στο Υπουργείο ’Άμυνας στο Κάιρο. Κατά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις επί των Διμερών και Πολυμερών Προγραμμάτων Αμυντικής Συνεργασίας και ειδικότερα για τη συμμετοχή των ΕΔ των δυο χωρών σε κοινές ασκήσεις το προσεχές διάστημα.

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης επεσήμανε ότι πέραν των άριστων σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, οι οποίες χρονολογούνται από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των ΕΔ έχουν αναβαθμιστεί, με απτή απόδειξη την πρόσφατη συμμετοχή στην άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ και αντίστοιχη PASSEX, καθώς και την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ επιτελών σε διάφορα επίπεδα. Αναφέρθηκε επίσης, στο ευρύ πλέγμα διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο. Επιπλέον, σημείωσε τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία και η Αίγυπτος στις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, συζητήθηκαν δράσεις με σκοπό την περεταίρω εμβάθυνση της συνεργασίας όπως συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις στην επικράτεια και των δυο χωρών.

Πέραν των συναντήσεων με την ιεραρχία των Αιγυπτιακών ΕΔ, ο κ. Αρχηγός είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, κ. Όμηρο Μαυρομμάτη ενώ σε ένδειξη τιμής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κάιρο και στο Μνημείο του δολοφονηθέντος προέδρου Ανουάρ Σαντάτ.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Κλικ για μεγέθυνση:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια