Άδεια/απαλλαγή στο στρατιωτικό προσωπικό λόγω Πανελλαδικών-Τι αναφέρει σχετικό έγγραφο

Άδεια/απαλλαγή στο στρατιωτικό προσωπικό λόγω Πανελλαδικών-Τι αναφέρει σχετικό έγγραφο

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣ:

Ενόψει των επικείμενων πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χορηγείται άδεια/απαλλαγή στο στρατιωτικό προσωπικό του ΣΞ, του οποίου τα τέκνα μετέχουν στις εξετάσεις όπως παρακάτω:

α. Στο προσωπικό που διαμένει στον ίδιο τόπο με την οικογένειά του, απαλλαγή από τα καθήκοντα του κατά τις ημέρες των γραπτών εξετάσεων των τέκνων, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων και των τυχόν άλλων δοκιμασιών (ιατρικές, αθλητικές, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες υποψηφίων σε Στρατιωτικές - Σωμάτων Ασφαλείας Σχολές).

β. Στο προσωπικό που διαμένει σε άλλο τόπο, από τον τόπο διαμονής της οικογενείας του, ειδική άδεια δεκαπέντε (15) ημερών πέραν της δικαιούμενης κανονικής και δύο (2) επιπλέον ημερών για κάθε ειδικό μάθημα ή άλλη δοκιμασία (ιατρικές, αθλητικές, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες υποψηφίων σε Στρατιωτικές - Σωμάτων Ασφαλείας Σχολές)

Η ανωτέρω άδεια να χορηγηθεί στους δικαιούχους με μέριμνα των αρμοδίων, για τη χορήγηση κανονικής άδειας Δκσεων/Δνσεων.

Στις περιπτώσεις που δικαιούχοι είναι και οι δυο (2) γονείς, οι διευκολύνσεις θα παρέχονται στον έναν εκ των δυο.

Η άδεια αφορά το σύνολο των εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ήτοι και τέκνα στελεχών κατηγορίας «Ελλήνων του Εξωτερικού».

Εφίσταται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων στη διασφάλιση των προϋποθέσεων χορήγησης των διευκολύνσεων στους δικαιούχους των κατηγοριών των παρ. 1, 3 και του παρόντος, καθώς και του χρόνου ο οποίος δεν μπορεί να επιμηκυνθεί πέραν της εξεταστικής περιόδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια