Καταγγελία και μήνυση για βιασμό σε στρατόπεδο πριν δέκα χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία και μήνυση για βιασμό σε στρατόπεδο πριν δέκα χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας νεαρός καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο πριν δέκα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι Λοχαγός έδωσε εντολή που εκτέλεσε άλλος στρατιώτης

Σοκάρει ένας νεαρός άνδρας που κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη καταγγέλοντας ότι με εντολή αξιωματικού έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε πριν από δέκα χρόνια.

Το περιστατικό έγινε πριν από μία δεκαετία και ο μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

«Διατάχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από Λοχαγό, την οποία εκτέλεσε ένας στρατιώτης», είπε ο άνδρας σημειώνοντας πως ο αξιωματικός ήθελε να τον εκδικηθεί και διέταξε να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά αφού τον νάρκωσαν

«Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», ανέφερε ο άνδρας και συνέχισε λέγοντας ότι «σημαντικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες», είπε στην EΡΤ3.

Ο δικηγόρος του άνδρα θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

ΠΗΓΗ: voria.gr

OnAlert: Πού έγινε ο βιασμός που καταγγέλλει ο 32χρονος – Εναντίον ποιών στρέφεται η μήνυσή του

Νέες πληροφορίες για την καταγγελία που σόκαρε το πανελλήνιο περί βιασμού στρατιώτη από συνάδελφό του, κατ’ εντολή αξιωματικού, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το OnAlert.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο δικηγόρος του 32χρονου, ο βιασμός που καταγγέλλεται έγινε πριν περίπου 10 χρόνια, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.

Η μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, στρέφεται εναντίον 6 προσώπων:

του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή)

τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση και

δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το OnAlert, σύμφωνα με την καταγγελία του 32χρονου, ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τον στρατιώτη επειδή είχαν λογοφέρει και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει στο ιατρείο της μονάδας.

Κατά το ρεπορτάζ που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ, ο 32χρονος επικαλείται συγκεκριμένες μαρτυρίες: Τον υπεύθυνο του ιατρείου και δύο γυναικών επαγγελματιών οπλιτών που ήταν μάρτυρες, όταν ο αξιωματικός παραδέχθηκε την ηθική αυτουργία της πράξης.

Πηγές του Στρατού – από τις οποίες προφανώς ζητήθηκε σχόλιο για την καταγγελία – σημείωναν: «Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Πάντα κατά την ΕΡΤ, ο λόγος που ο 32χρονος πλέον άνδρας προσέφυγε στην δικαιοσύνη μετά την παρέλευση μιας δεκαετίας, ήταν οι πρόσφατες αποκαλύψεις καλλιτεχνών και αθλητριών για ανάλογες υποθέσεις.

Δείτε τι είπε ο καταγγέλλων στην ΕΡΤ3:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια