Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΕΔ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη και Τετάρτη, 08 και 09 Ιουνίου 2021, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Αντιστράτηγος Hamad Mohamed Thani Al-Rumaithi, συνοδευόμενος από επταμελή αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Την Τρίτη, παρατέθηκε επίσημο δείπνο στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Χαράλαμπου Πετρίδη ενώ την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ). Μετά την υποδοχή, ο Αντιστράτηγος Al-Rumaithi, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ΥΠΑΜ, κ . Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της ΕΦ, ενώ στη συνέχεια του έγινε παρουσίαση - ενημέρωση από το Διευθυντή Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή των δύο Αρχηγών, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα λόγω της ήδη γνωριμίας τους, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στα ΗΑΕ, επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για έναρξη συνεργασίας μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, διαπιστώθηκαν οι κοινές προκλήσεις καθώς και η σημασία της συνεργασίας αυτής, ως αφετηρία για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης, διαρκούς, ισχυρής και στρατηγικής σχέσης. Σημειώνεται ότι διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για την υπογραφή και υλοποίηση ενός Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας στο πλαίσιο του Μνημονίου Αμυντικής Συνεργασίας που υπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών στις 12 Ιανουάριου 2021, το οποίο θα επιτρέπει την πραγματοποίηση κοινών δράσεων. Τέλος, συζητήθηκε η συμμετοχή των ΕΔ των δυο χωρών, στη διεθνή άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2021 και η διεξαγωγή εκπαιδεύσεων στο έδαφος της ΚΔ και των ΗΑΕ, καθώς και άλλων φίλιων χωρών.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Αρχηγός των ΕΔ των ΗΑΕ, επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και την Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» όπου του δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δυνατότητες της. Αντίστοιχα, μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το ΚΣΕΔ και ενημερώθηκαν για το την αποστολή, το έργο και τις δυνατότητες του.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια