Αδικία στο στεγαστικό ΕΠΟΠ: Μη μεταφορά μορίων από ΣΟΕΠΟΠ στα ΣΟΜΥ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αδικία στο στεγαστικό ΕΠΟΠ: Μη μεταφορά μορίων από ΣΟΕΠΟΠ στα ΣΟΜΥ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Επιστολή ΕΣΠΕΕΡ προς ΠΟΜΕΝΣ-Βουλευτές Δωδεκανήσου-ΜΜΕ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) επανέρχεται σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την μη μεταφορά μορίων στέγασης από τα ΣΟΕΠΟΠ στα ΣΟΜΥ, λόγω μετάταξης μέλους της από τον θεσμό των ΕΠΟΠ στον Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών.

Σύμφωνα με το (α) και (β) σχετικό προβλέπεται η στέγαση κατ' εξαίρεση ή κατά προτεραιότητα Αξιωματικών - Ανθυπασπιστών - Μόνιμων Υπαξιωματικών - Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών ή Έφεδρων Υπξκών και Μονιμοποιηθέντων Επαγγελματιών Οπλιτών.

Επίσης στο (α) και (β) όμοιο της παραγράφου 2,α(5) του παραρτήματος «Α» καθορίστηκαν τα παρακάτω όπως ακριβώς αναγράφονται σε αυτά:

2. Οδηγίες Διαδικασίας Μοριοδότησης

α. Θετική Μοριοδότηση

5. Τα μόρια αναμονής δεν μεταφέρονται μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών στέγασης όπως παρακάτω:

(α) Μόρια αναμονής από ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ αγάμων, για στέγαση σε ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ εγγάμων και αντιστρόφως.

(β) Μόρια αναμονής από ΣΟΜΥ εγγάμων μετά από προαγωγή Υπξκού σε Ανθστή, για στέγαση σε ΣΟΑ εγγάμων.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα πως το μέλος της έχει υποστεί μία μεγάλη αδικία περί της μη μεταφοράς των μορίων στέγασης από τα ΣΟΕΠΟΠ στα ΣΟΜΥ, διότι πουθενά δεν αναγράφεται ότι μετατασσόμενος Υπαξιωματικός από τον θεσμό ΕΠΟΠ στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών και μάλιστα παραμένων στον ίδιο βαθμό θα πρέπει να χάσει την μοριοδότηση στέγασης και να αρχίσει η επανέναρξη από το μηδέν.

Οι μεταταχθέντες ΕΜΘ συμπεριλαμβάνονται στην στέγαση στα ΣΟΜΥ μαζί με τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς Παραγωγικής Σχολής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τυγχάνουν μηδενισμό των μορίων στέγασης τους. Βέβαια η υπαγωγή στα ΣΟΜΥ των ΕΜΘ υφίστανται κανονικά σε σύγκριση με τους ΕΠΟΠ όπου υφίστανται αποκλεισμό σύμφωνα.

Η ΕΣΠΕΕΡ δηλώνει κατηγορηματικά την διαφωνία της, διότι διαχωρίζει δύο διαφορετικούς θεσμούς που όμως προέρχονται από την ίδια κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού, δημιουργώντας παράλληλα πρόβλημα και στα στελέχη που μετατάσσονται από τον θεσμό των ΕΠΟΠ στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ ανήκει να στεγαστεί στα ΣΟΜΥ και όχι να υφίσταται χιλιάδες στελέχη Μόνιμοι Υπαξιωματικοί τον διαχωρισμό του στρατιωτικού προσωπικού στον Σ.Ξ., στην στέγαση που είναι μία κοινωνική παροχή.

Κατόπιν των παραπάνω και με γνώμονα τη κατ’ εξαίρεση στέγαση μεγάλου αριθμού προσωπικού (Δκτές Μονάδων, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ), συμπεραίνεται ότι τα διαθέσιμα διαμερίσματα για το προσωπικό μειώνονται σημαντικά, η Ένωση προτείνει την τροποποίηση του ΣΚ 300-6 με την άμεση κατάργηση των ΣΟΕΠΟΠ και την στέγαση όλου του στρατιωτικού προσωπικού, σε όλα τα διαθέσιμα οικήματα και με μοναδικό κριτήριο τη μοριοδότηση, επιτυγχάνοντας έτσι την άμεση στέγαση του δικαιούμενου προσωπικού καθώς και την αποφυγή του διαχωρισμού μεταξύ των στελεχών. Τέλος, η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ έχει καταθέσει την πρόταση της για την μοριοδότηση στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναμένουμε την θετική ανταπόκριση της Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας:

Κλικ για μεγέθυνση:


Η σχετική επιστολή της ΕΣΠΕΕΡ:


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Αύξηση εισακτεων σε στρατιωτικές σχολές.. η μόνη λύση να μην έχουμε όλα αυτά τα προβλήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα μας πάσχει σε πάρα πολλούς τομείς.Α ναι νομίζεις ότι ο στρατός δεν είν'ένα απ' αυτά, πλανάσαι πλάνη οικτρά.Η ηγεσία πάντως,δεν είν' άμοιρη ευθυνών.

      Διαγραφή