Αναφορά στη Βουλή για ελεύθερη πρόσβαση αστυνομικών και οικογενειών τους στα ΚΑΑΥ

Αναφορά στη Βουλή για ελεύθερη πρόσβαση αστυνομικών και οικογενειών τους στα ΚΑΑΥ

Αναφορά (3049/11-06-2021) προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε, ο Βουλευτής της ΝΔ Κούβελας Δημήτριος αναφορικά με το θέμα: «Δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των αστυνομικών στα ΚΑΑΥ»

Ειδικότερα:

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Δημήτριος Κούβελας, κατέθεσε ως αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Υ.Θ), με την οποία ζητούν να επιτραπεί στους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους η ελεύθερη είσοδος στα στρατιωτικά ΚΑΑΥ (Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας). Πιο συγκεκριμένα, η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την είσοδο των αστυνομικών στα ΚΑΑΥ, παρόλο που στο παρελθόν επιτρεπόταν. Για το λόγο αυτό κάποιοι αστυνομικοί είχαν μέχρι σήμερα άτυπη πρόσβαση εκεί, στα πλαίσια των αμοιβαίων αισθημάτων συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που διακατέχει τα σώματα ασφαλείας.

Πλέον ζητούν να μπορούν νόμιμα και επίσημα να έχουν ελεύθερη είσοδο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας, κάνοντας χρήση της παραλίας, των χώρων αναψυχής και σίτισης, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Νομίζω ότι είναι ένα αίτημα δίκαιο που μπορεί να επιλυθεί, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που έπληξαν και τους αστυνομικούς, αλλά και του μικρού αριθμού αστυνομικών που επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού του ευεργετήματος.

Η ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Θ:

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Συναδελφικότητας ειπατε?Εμένα σε μια ελαφρια τελείως παραβαση με το αυτοκινητό μου ,συγκεκριμενα με τον ενα τροχο πατησα την διπλη λωριδα με 30 χιλιομετρα με σταματησε και παρ΄οτι του εδειξα την υπηρεσιακη μου ταυτοτητα ειρωνευομενος ο χωροφυλακας μου ειπε, δεν πειραζει θα σου γραψω ενα συναδελφικο προστιμο 80 ευρω.Αυτοι ειναι ,σε λιγο θα απαιτησουν να μην πηγαινουμε εμεις στα κααυ γιατι οι θεσεις θα ειναι κατηλλημενες απο αυτούς.Παναγιωτοπουλε αληθεια αν δεν εχεις αντικειμενο να ασχοληθεις αδερφε μου ελα να σου δωσω κατι ναασχολεισαι για να μην λυνεις ολη μερα σταυρολεξα..Ρε που σας βρηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είν΄ όλοι έτσι. Υπάρχουν αστυνομικοί που τιμούν τη στολή ,οποιοδήποτε χρώμα κι αν έχει αυτή

      Διαγραφή
    2. Του έκανες υπηρεσιακή αναφορά που δεν σε χαιρέτησε?????? Να δεις υπηρεσιακή συναδελφική καμπάνα (μείωση μισθού ) που θα του έρθει του χωροφύλακα .Γενικά φταίμε οι στρατιωτικοί που δεν απαιτούν τον απαιτούμενο χαιρετισμό. ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ. Να δεις πως έρχονται στα ίσα.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει άτυπη είσοδος .Υπάρχει το δικαίωμα να μπαίνεις η δεν έχεις δικαίωμα εισόδου.Ο Στρατός παρακράτος ένα ποσό από τα στελέχη του για τη χρήση αυτών των εγκαταστάσεων.Ανεκαθεν οι αστυνομικοί είναι του πάρε χωρίς να δίνεις.Καλυτερα όπως είναι γιατί όπου πάνε δημιουργούν και προβλήματα,και στο κάτω κάτω ας κάνουν δικές τους εγκαταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαι αποστρατος της ΠΑ ειχα παει να μπω σε λεσχη της ΠΑ εκει που παραθεριζα που ηταν παραθαλασια και εξω απο την μοναδα να παρω μονο νερο και να φυγω και μου απαγορευσαν την εισοδο ενω ηξερα πολιτες της πολις αυτης που εμπαινα μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοντα σαυτους θα αιτηθουν ολες οι 10αδες Ενωσεις τους πανελλαδικα, οι πυροσβεστες, οι λιμενικοι, οι πυροπληκτοι, οι ΜΚΟ για τους "ακαλεστους" και εχει συνεχεια. Το εργο το εχουμε δει με τα στρατιωτικα Νοσοκομεια οπου πιανουμε τις γωνιες, ειδικα οι ε.α, σαν ορφανα πολεμου. Επισης τα Πρατηρια οπου για να τροφοδοτειται το ΕΚΟΕΜΣ οι 7-8 στους 10 ειναι οτι ναναι. Και τετοιες εποχες οι βουλευταδες μονο πεσκεσια στις ΕΔ μπορουν να υποσχονται χωρις κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας παραχωρήσουν και αυτοι προσωπικό ,να βάφουν ξαπλώστρες,να κουρεύουν χορτάρια,να ξεφορτώνουν προϊόντα και υλικά βασιζόμενοι στο πνεύμα συναδελφικοτητας μαζί με εμας και με μεγάλη μας χαρά να έχουν όλο το δικαίωμα οι συνάδελφοι να εισέλθουν όσοι θέλουν και για όσο θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού πρώτα κατέλαβαν το ΜΤΣ χωρίς να δίνουν αυτά που χρωστάνε θέλουν και τα ΚΑΑΥ. Καμία παραχώρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβαζοντας την επιστολη:
    1. Μαθαινω μετα 40 χρονια οτι ανηκα στα σωματα ασφαλειας ως Αξκος ΣΞ.
    2. Διεκδικω πλεον τον τιτλο του στρατιωτικου υπαλληλου ως συναδελφος του αστυνομικου υπαλληλου.
    3. Γιατι ως Ενωση δεν διαπραγματευεται με ιδιωτικο φορεα που παρεχει αναλογες υπηρεσιες;
    4. Στα θεματα ΜΤΣ ειναι δικα μας δικα μας, αλλα τωρα πανε για δικα σας δικα μας;
    5. Εχουν και εκτασεις και χρημα και μαζι με λοιπα σωματα μπορουν να αυτονομηθουν σε αναλογους χωρους αναψυχης.
    6. Το ετοιμο και ανεξοδο ειναι παντα γλυκο.
    7. Αν οι ηδη δικαιουχοι δεν κανανε σαφαρι για καμμια καρεκλα και ομπρελα καθως και σειρα για φαγητο, θα το εβλεπα με καλιτερο ματι.
    8. Ο κ. Υπουργος θα εξετασθει αναλογως αιτιολογημενης αποφασης. Εγω μπορω διοτι διαθετω πλεον ΑΔΤ και ειμαι εκτος λαδι ρασου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Στρατιωτικοί ΔΕΝ είναι Υπάλληλοι.....!!! Είναι Στρατιώτες....!!!!! Και δη οι Αξιωματικοί....Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι ΔΕΝ μπορεί επ ουδενί να θεωρούνται Συνάδελφοι, τύποις και ουσία....Αν ήταν Σώμα Στρατιωτικό όπως η Χωροφυλακή παλαιότερα, οι Καραμπινιεροι της Ιταλίας, η Ζανταρμερι της Γαλλίας κοκ, να το συζηταγαμε..... Αλλά είναι καθαρά Πολιτικό Σώμα.. Δημόσια Υπηρεσία... δημόσιοι υπάλληλοι... αυτό επέλεξαν οι Συνδικαλισταδες τους κι αυτό πέτυχαν...και από 55 χιλιάδες υπηρετούντες, στο δρόμο βρίσκονται μόνο κάτι ταλαίπωροι Ειδικοί Φρουροί της ΔΙΑΣ...Όλο το λοιπό κηφηναριοτο παίζουν επιστήμονες στα γραφεία...και ψάχνουν τις κάμερες για να βρουν τους εκάστοτε φονιάδες...ενώ θα έπρεπε να είναι έξω και να αποτρέψουν τους φόνους..κι όχι να βγαίνουν στην τηλεόραση οι κάθε λογής αγράμματοι ή ημιμαθείς συνδικαλιστές και να κουνάνε και το δάχτυλο... Απορώ ακόμη γιατί η Αστυνομία και οι Πυροσβεστική έχουν ηγεσία που φέρνει Στρατιωτικούς βαθμούς... Αλήθεια τι Στρατηγευουν??? Δημόσιοι υπάλληλοι δεν δηλώνουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους βαθμούς και την γιαλαντζι στρατιωτική ιεραρχία, απόλυτος υπεύθυνος είναι ο ανεκδιηγητος κρητικατσι τότε υπουργάρα ΔΤ, αυτός ντε που έλεγε το νόμιμο είναι και ηθικό, αυτός που διατυμπανιζε το δικαίωμα της ελεύθερης οπλοφορίας-χρησίας, μόνο όμως για τους συντεκνους, λόγω δημοκρατικών ηθών και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Κατά τα άλλα, σήμερα εάν πάτε στον Αγ. Ανδρέα θα δείτε οτι έχει κατακλυσθεί από υπαλλήλους της αστυνομίας και δη συνδικαλάρες.

      Διαγραφή
  9. Ανεκαθεν οι αστυνομικοι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ηταν του παρε οχι δωσε,ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με το πρεκλογικο ρουσφετι του βουλευτη.ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως το έλεγε εκείνο το αμιμητο ο Λαζόπουλος στους 10 μικρούς Μήτσους, "κούβελες ε κούβελες" ε αυτό ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή