Συμμετοχή Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στο 28ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών (ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στο 28ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών (ΦΩΤΟ)

Στις 16 και 17 Ιουνίου 2021, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συμμετείχε στο 28ο Συνέδριο Στρατών Ευρώπης (Conference of European Armies - CEA) το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, με τη συμμετοχή Αρχηγών ή εκπροσώπων τους από 37 συνολικά χώρες.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής (USAREUR-AF) και είχε θέμα «Εκμοντερνισμός: Περιφερειακές Προοπτικές για την Χερσαία Ισχύ» (Modernization: Regional Perspectives on Land Power). Το CEA αποτελεί σημαντική ετήσια εκδήλωση καθώς παρέχει την ευκαιρία για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις όλων των χωρών αποσκοπώντας εκτός των άλλων στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας  και στη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανταλλαγήκαν απόψεις και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί με  διακεκριμένους ομιλητές επί θεμάτων που απασχολούν τους σύγχρονους στρατούς όπως η ανάγκη για διαρκή εκμοντερνισμό των Χερσαίων Δυνάμεων και προσαρμογής τους σε συνάρτηση με το θέατρο επιχειρήσεων και τις νέες απειλές, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η τήρηση των δυνάμεων σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και η ανθεκτικότητα (resilience)/διατηρησιμότητα αυτών.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, σε παρεμβάσεις του, αναφέρθηκε γενικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χερσαίες δυνάμεις, σε θέματα οργανωτικής δομής και δόγματος λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις ασφαλείας και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Επίσης, έθεσε προβληματισμούς αναφορικά με τα οργανωτικά μοντέλα και κλιμάκια διοικήσεως των χερσαίων δυνάμεων καθώς και με τον τρόπο εμπέδωσης της διαλειτουργικότητας, ειδικά στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον όπου αναπτύσσονται υβριδικές απειλές καθώς και νέα συστήματα όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ‘’drones’’ και ο κυβερνοπόλεμος.

Η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στο εν λόγω συνέδριο, για πρώτη φορά, αντανακλά το ευρύ πλέγμα συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ευρύτερα.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια