Χωρίς σωστή υγειονομική περίθαλψη οι Στρατιωτικοί το 2021-Παρά το ενδιαφέρον του ΥΦΕΘΑ δεν δόθηκε ακόμη λύση

Χωρίς σωστή υγειονομική περίθαλψη οι Στρατιωτικοί το 2021-Παρά το ενδιαφέρον του ΥΦΕΘΑ δεν δόθηκε ακόμη λύση

Επιστολή ΕΣΠΕΗΠ προς Βουλευτές Περιφέρειας Ηπείρου-ΠΟΜΕΝΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα στην Υγειονομική Περίθαλψη Στρατιωτικών

Η Ένωσή μας έχει γίνει εκ νέου δέκτης αναφορών συναδέλφων που υπηρετούν στην περιοχή και αφορά την υγειονομική τους περίθαλψη καθώς και την ετήσια υγειονομική τους εξέταση που σύμφωνα με διαταγές της υπηρεσίας είναι υποχρεωτική που αν και αναδείξαμε με σειρά επιστολών μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα παραμένει.

Συγκεκριμένα το σύνολο των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ηπείρου καλούνται να μεταβούν στο 424 ΓΣΝ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κάνοντας μια διαδρομή από 270 χλμ αν υπηρετούν στα Ιωάννινα και μπορεί να φτάσει και τα 370 χλμ αν υπηρετούν στους Φιλιάτες.

Τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους συναδέλφους που καλούνται να κάνουν διαδρομή τις πρώτες πρωινές ώρες που υπερβαίνει αναλόγως την απόσταση και τις 4 ώρες που εκτός του κόστους δημιουργεί και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους αν ληφθεί υπόψη και το πώς πρέπει να είναι και σωματικά όταν καλούνται να κάνουν συγκεκριμένες υγειονομικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τα ερωτήματά μας μεγαλώνουν όταν μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων εδρεύουν 2 μεγάλα και σύγχρονα κρατικά νοσοκομεία στα οποία έως και ένα χρόνο πριν γινότανε οι παραπάνω εξετάσεις όπως κάνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας. Άραγε εξαιρούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί και ποιος το αποφάσισε από την πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή μας που δεν υπάρχουν Στρατιωτικά νοσοκομεία;

Να τονίσουμε εδώ ότι οι Στρατιωτικοί δεν μπορούν να μεταβούν στους συμβεβλημένους ιατρούς με το ταμείο μας ακόμα και για απλές εξετάσεις αλλά ούτε στα τοπικά νοσοκομεία με αποτέλεσμα να καλούνται να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη ακόμη και για απλές εξετάσεις με κόστος τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους .

Και όλα αυτά γίνονται ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις υγείας που καταβάλουμε.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα υποβάλαμε κατά την συνάντησή μας με τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή που επισκέφτηκε την περιοχή μας την 21 Φεβρουαρίου 2021 αλλά παρά το ενδιαφέρον του που έδειξε για το θέμα δεν έχει δοθεί ακόμη λύση.

Να τονίσουμε εδώ ότι η συνέχιση της ελλιπής υγειονομικής περίθαλψης στους Στρατιωτικούς της Ηπείρου δημιουργεί το εύλογο ερώτημα στο αν πρέπει να σταματήσει η κράτηση της υγειονομικής περίθαλψης από τον μισθό μας εφόσον δεν παρέρχονται οι υγειονομικές παροχές που δίνονται στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής μας ακόμα και στα μέλη της οικογενείας μας.

Η Ένωση ζητά την παρέμβασή σας προς την Ιεραρχία για την άμεση και οριστική λύση στα σοβαρά αυτά θέματα που εκτός τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργούν και αρνητικά σχόλια για την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την τοπική κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Έδειξε κάποιος λέει ενδιαφέρον στις 21/2 που επισκέφτηκε την περιοχή, τι λέτε ρε παιδιά; Μετά από τρία σχεδόν χρόνια στην θέση, ένας, κατά κοινή ομολογία ανύπαρκτος διορισμένος που παριστάνει τον υφεθα, (με ποιανού πλάτες άραγε;). Ποιο ενδιαφέρον, ποιός; Καποιος τελείως ακατάλληλος να φέρει σε πέρας οτιδήποτε του έχει εμπιστευθεί ο κος Μητσοτάκης; Κάποιος διορισμένος, πληρωτεος ακόμη από το ΥΠΕΘΑ; Μα θα έλεγε κάποιος βλέποντας την πορεία, δυστυχώς στην κυβέρνηση της ΝΔ, ότι ενδιαφέρεται μόνο για φωτογραφήσεις και χαιρετουρες, σαν τους πολιτευτές της δεκαετίας του 50. Ο πρότερος βίος, προφανώς εδώ δεν έχει πέραση. Κρίμα για την κυβέρνηση και την ΝΔ, που του εμπιστεύθηκαν τόσο σοβαρή θέση, κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή