ΥΠΟΙΚ για μισθολογικό ΕΜΘ: Η σχετική τροπολογία επεξεργάσθηκε και τελεί υπό εξέταση (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΠΟΙΚ για μισθολογικό ΕΜΘ: Η σχετική τροπολογία επεξεργάσθηκε και τελεί υπό εξέταση (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε το παρακάτω έγγραφο του ΥΠΟΙΚ με το οποίο παρέχονται απόψεις για την μισθολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει την ΠΟΕΣ:

Σε συνέχεια των σχετικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών, με το οποίο διαβιβάστηκαν στην Υπηρεσία μας η με αριθ. πρωτ. 379/19-3-2021 επιστολής της Π.Ο.Ε.Σ., καθώς και επιστολή εν ενεργεία αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, σχετικά με την μισθολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας μετά την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν.4609/2019 και κατά συνέπεια την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 126 του Ν.4472/2017 για την σύνδεση του κατεχόμενου βαθμού με το ύψος του δικαιούμενου μισθού, σας ενημερώνουμε ότι η εν λόγω τροπολογία έχει τύχει επεξεργασίας από την Διεύθυνση μας και τελεί υπό εξέταση από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια




  1. Κύριοι της Π.Ο.Ε.Σ δεν θα μπορούσα να είμαι μέλος της ομοσπονδία σας, ούτε φυσικά και της άλλης,γιατί είμαι αντίθετος με τον συνδικαλισμό στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι κάνετε κακό και όχι καλό. Ανεξάρτητα όμως από αυτό έχω τις εξείς απορίες-ερωτήματα: 1) Γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ουδέποτε ασφαλίστηκαν σε φορέα επικουρικής σύνταξης; (Σημειώνω ότι η επικουρική ασφάλιση ήταν ,είναι και θα είναι Δημοσίου και υποχρεωτικού χαρακτήρα.) 2) Γιατί δεν ασχοληθήκατε ποτέ με το θέμα αυτό; Μήπως το θεωρείτε ήσσονος σημασίας ή μήπως σας απαγορεύουν την ενασχόληση με αυτό; Μέχρι να πάρετε θέση και για το θέμα αυτό, σε κάθε ανάρτησή σας ανεξαρτήτως περιεχομένου θα κάνω το σχόλιο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι οι ταλαιπωροι... Αναλοηιστητε τι δουλεια εχετε κανει σε σχεση νε τους χαμηλοβαθμους βαρδιες ταξιδια αποσπασεις και μετα πρωτοι το λιθο ριχτε.... Ντροπη σας. Αριστοι μαθητες οποτε παρτε ενα πτυχιο οπως πηραν και οι υπολοιποι να παρετε τον βαθμό οπως επρεπε να γινεται παντου.
    Κινητρο λεγεται και αξιοποηση ανθρωπινου δυναμικου.
    Ισα δικαιωματα με τους υπολοιπους δημοσιους υπαληλους επρεπε απλα να ζηταμε και τπτ αλλο. Οταν λειπεις 4 με 6 μηνες απο το σπιτι με 17.61 την μερα με 12 και 16 ωρες δουλεια την μερα δεν πληρώνεσαι. Οκ δεν εχουμε λεφτα δωστε κινητρα οπως την 2 πενταετια. Καλο ειναι να υπαρξει γραφειο ανωνυμων παραπονων οπως επι Μπεγλιτη που ισως ηταν η μονη ουσιαστικη εξελιξη τα τελευταια 10 χρονια οσο αφορα το προσωπικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι' αυτό οι ΕΔ και ειδικότερα ο ΕΣ είναι έτη φωτός πίσω απ' τον πολιτισμό,κ γι' αυτό μας χαρακτηρίζουν "χαζούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή