Έρχονται τα έξυπνα ΑΤΜ για ανέπαφες συναλλαγές - Πώς θα δουλεύουν

Έρχονται τα έξυπνα ΑΤΜ για ανέπαφες συναλλαγές - Πώς θα δουλεύουν

Στην ενεργοποίηση των ανέπαφων συναλλαγών και στα ΑΤΜ θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες, προσφέροντας ταχύτητα και ασφάλεια στους πελάτες τους.

Εάν παρατηρήσετε σε ΑΤΜ των συστημικών ομίλων, που έχουν αντικαταστήσει τα παλαιότερου τύπου, δίπλα στο πληκτρολόγιο υπάρχει το σήμα των ανέπαφων συναλλαγών.

Είναι το ίδιο σήμα που φαίνεται και στις κάρτες σας. Αυτό σημαίνει ότι το ΑΤΜ έχει τη δυνατότητα για ανέπαφες συναλλαγές.

Για να λειτουργήσει η υπηρεσία ωστόσο πρέπει να αναβαθμιστεί και το λογισμικό τους, κάτι που θα κάνουν σταδιακά οι τράπεζες.

Πώς δουλεύει

Με τον τρόπο αυτό, η επίσκεψη σε ένα ΑΤΜ για ανάληψη, κατάθεση και πληρωμές θα αλλάξει.

Δεν θα χρειάζεται η εισαγωγή της κάρτας στο μηχάνημα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να την πλησιάσετε στην περιοχή του ΑΤΜ που φαίνεται το σήμα της ανέπαφης.

Το ΑΤΜ θα αναγνωρίζει αυτόματα την κάρτα σας, πληκτρολογείτε τον κωδικό σας και κάνετε όποια συναλλαγή θέλετε.

Το ίδιο θα μπορείτε να κάνετε και με ψηφιοποιημένες κάρτες, που έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας, για όσες τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία.

Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, αντί για την κάρτα θα πρέπει να πλησιάζετε το κινητό σας στο ΑΤΜ για να αναγνωριστεί η κάρτα.

Άρα ο κίνδυνος να ξεχάσετε την κάρτα στο ΑΤΜ, εξαλείφεται.

Ποιο είναι το μέλλον

Εξάλλου, στο όσο και τόσο μακρινό μέλλον, η επίσκεψη σε ένα ΑΤΜ θα είναι πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα.

Κι αυτό διότι θα δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες των τραπεζών να προετοιμάσουν στο κινητό τους τη συναλλαγή που θέλουν να κάνουν και μετά να πάνε στο ΑΤΜ.

Έτσι, πλησιάζοντας το κινητό στο ΑΤΜ, η συναλλαγή θα εκτελείται αυτόματα, χωρίς χρήση PIN ή οποιαδήποτε πληκτρολόγηση.

Με τον τρόπο αυτό, θα κερδίζετε χρόνο και θα αυξάνεται η ασφάλειά σας, καθώς ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής στο ΑΤΜ.

ΠΗΓΗ: moneyonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια