Σχης (ΣΔΓ) Τσουκαράκης Ανέστης: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σχης (ΣΔΓ) Τσουκαράκης Ανέστης: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από χτες (12.5.2021) που είδε το φως της δημοσιότητας (αναρτητέο στη διαύγεια ήταν έτσι κι αλλιώς) το από 27.4.2021 Προεδρικό Διάταγμα, εμπεριέχον και το όνομά μου, μεταξύ άλλων Ανωτέρων Αξιωματικών Κοινών Σωμάτων, μου μεταφέρθηκε, χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω το αληθές, ότι κάποιοι έστησαν τρελό πάρτυ, ανοίγοντας σαμπάνιες, πίνοντας μπύρες και κρασιά και διαλαλώντας : «τον αποστρατεύσαμε». Μάλιστα, όπως πάλι μου μεταφέρθηκε, κάποιοι μου έστελναν, σε κλειστές ομάδες του facebook στις οποίες δεν έχω πρόσβαση και ειρωνικά σχόλια του στυλ: «ό,τι έγινε έγινε, του ευχόμαστε καλή συνέχεια». Και να ΄σου από κάτω τα κλικ (ελάχιστα από τους γνωστούς κλακαδόρους) και οι επικροτήσεις: «Πόσο μεγαλόψυχος είσαι ρε Νικόλα;», «Ψυχούλα είσαι βρε Ελενίτσα», «μπράβο ρε Πετράκο, είσαι θεός» και άλλα πολλά. Είναι σαν την κηδεία νεκρού. Σε όλο το βίο του νεκρού εχθροί και φίλοι του τα σέρνουν. Στην κηδεία του κλαίουν και οδύρονται εκστομίζοντας τα γνωστά: «βρε τι καλός άνθρωπος που ήταν, μια ψυχούλα ήταν, ας αναπαυτεί η ψυχούλα του, κρίμα, πολύ κρίμα». Ηρεμήστε λοιπόν. Ακόμη δεν πέθανα.

Ωστόσο, οφείλω να ενημερώσω όλες και όλους αυτούς που βιάστηκαν να χαρούν με τη φερόμενη αποστρατεία μου, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑ ακόμη. Το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε δεν ομιλεί για αποστρατεία. Την αποστρατεία μου θα την αποφασίσει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), το οποίο δεν το έχει κάνει ακόμη. Εκτός εάν γνωρίζουν κάτι οι ευτυχισμένοι. Αν γνωρίζουν από τώρα την απόφαση του ΣΑΓΕ, την οποία δεν γνωρίζω εγώ. Θα έχει όμως ενδιαφέρον να μου πουν τί ακριβώς αποφάσισε. Άραγε αποφάσισε την αποστρατεία μου και ομιλούν για αποστρατεία; Εάν γνωρίζουν από τώρα την απόφασή του και τη θεωρούν ειλημμένη, μπορούν να μου την αποστείλουν; Και θα έχει ένα ακόμη ενδιαφέρον η απόφαση του ΣΑΓΕ. Από τους πέντε (5) Ανωτέρους Αξιωματικούς του Κοινού Σώματος των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων (ΣΔΓ), άραγε μόνο εγώ, ο Πρόεδρος θεσμικού εκπροσώπου εν ενεργεία στρατιωτικών θα αποστρατευτεί, έναντι των άλλων τεσσάρων (4). Τί έχουν να μου πουν οι ευτυχισμένοι; Ξέρουν; Εν αναμονή λοιπόν.

Τσουκαράκης Ανέστης
Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Σε αποστρατευει η ΠτΔ και εσυ περιμενεις τι .....το ΣΑΓΕ είναι ΠΡΙΝ την ΠτΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΠτΔ υπογράφει το προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Μάλλον δεν είσαι σχετικός.

      Διαγραφή
  2. Και γιατί ΣΑΓΕ για εσας;;;Εξηγήστε μας..Είστε Ανώτατος; Ισχύει κάτι που δεν ξέρουμε ή μας έχει διαφύγει; Αποφασίζει το ΣΑΓΕ για Συνταγματάρχες καιι μαλιστα μη μαχιμους ;; Εξηγήσετε..Για να καταλάβουμε κι εμείς οι επιχειρησιακοι με δεκαετίες στην παραμεθόριο, τι ακριβώς ισχύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλει να μας πει ο ποιητής ότι έκανε αναφορά για να εγκριθεί να γίνει ΕΟΘ Σχης(πως λέμε εποπ λχίας). Για αυτό και λέει για τους άλλους που βρίσκονται στην ίδια διαταγή με αυτόν, αν θα τους αποστρατεύσουν (μάλλον θα έμαθε ότι έκαναν και αυτοί αναφορά για ΕΟΘ). Λογικά αν τον κρατήσουν ΕΟΘ θα πέσουν πολλές μηνήσεις από στελέχη που δεν εγκρίθηκε η παραμονή τους ως ΕΟΘ λόγω του παρελθόντος τους. Ο συγκεκριμένος φυσικά και δεν μπορεί να εγκριθεί ως ΕΟΘ με την αυστηρή διατύπωση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος, καθώς αλλιώς θα υπήρχε αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακολουθώ με λύπη ότι σχεδόν σε όλα τα σώματα έχουν το πάνω χέρι αυτοί που μπήκαν από το παράθυρο.Σέ λίγο θα κλείσουν τις παραγωγικές σχολές και όλους εσάς που σπουδάσατε θα σας στείλουν στα σπίτια σας αν δεν αλλάξετε νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα και "ανοιχτή επιστολή" από έναν κύριο, που τον χαρακτηρίζει ίσως, το απόλυτο τίποτα. Νομίζει ότι τα στελέχη στις ΕΔ θα ασχολούνται με τον ψευδοσυνδικαλισμό που έγινε μόνο και μόνο για να βολευτουν τα ορφανά των διαφόρων "συγκαμμενων". Οποία κατάντια και ακόμη περισσότερη για το ΣΑΓΕ εάν τον επαναφέρει, πράγμα πολύ πιθανό στην κατάσταση που βιώνουν οι σημερινές ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή