Επιστολή απόφοιτων ΑΣΣΥ ΕΔ προς ΥΕΘΑ: Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ δεν εξισώνονται με ΟΠΥ-ΕΠΥ-ΕΠΟΠ

Επιστολή απόφοιτων ΑΣΣΥ ΕΔ προς ΥΕΘΑ: Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ δεν εξισώνονται με ΟΠΥ-ΕΠΥ-ΕΠΟΠ

Επιστολή συλλόγων αποφοίτων ΑΣΣΥ προς ΥΕΘΑ και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου - Οι απόφοιτοι των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών (Α.Σ.Σ.Υ) δεν εξισώνονται με τους επαγγελματίες οπλίτες ΟΠΥ-ΕΠΥ-ΕΠΟΠ

Ειδικότερα, στην επιστολή τους, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, αναφέρουν:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε πρόσφατη ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς εσάς με θέμα «Εξίσωση βαθμολογικής εξέλιξης των κατόχων πτυχίων ΑΕΙ που ανήκουν στις τάξεις των Εθελοντών Μακράς Διαρκείας και των ΕΠΟΠ με την εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) σας ζητείται να προχωρήσετε στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι καταταγέντες στις Ένοπλες Δυνάμεις εξ ΕΜΘ, που είναι κάτοχοι τίτλων ΑΕΙ, να έχουν βαθμολογική εξέλιξη ανώτερη κατά μία κλίμακα βαθμού όπως ισχύει για το αντίστοιχο προσωπικό των Αξιωματικών εκ Σχολών Υπαξιωματικών – ΑΣΣΥ...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική επιστολή:


Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Δίκαιο είχε ο Στεφανής και ήθελε οι ΑΣΣΥ να εξελίσσονται με αποστρατευτικο Ανθυπασπιστή.Και μάθετε ορισμένα πράγματα.Οι ΕΜΘ προέρχονται από εθελοντές Υπαξκοι(Δνεας,Λχιας)και μετά είναι μονοιμοποιημενοι Υπαξκοι.Δεν είναι οπλίτες όπως θέλετε εσείς να τους αποκαλείται και να τους μειώνεται.Με τους ΕΠΟΠ δεν έχουν καμμιά σχέση, άλλος θεσμός οι ΕΠΟΠ.Μετα το ΟΠΥ είχε καταργηθεί και είχε αντικατασταθεί από το Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ). Οπλίτες είναι και οι αποφοιτήσαντες από τις ΑΣΣΥ.Μονιμοι οπλίτες λέει ο κανονισμός.Παντως να ξέρετε ότι οι Μόνιμοι Αξιωματικοί που προέρχονται από ΕΜΘ και είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ,τον αποστρατευτικο του Λγου θα τον κερδίσουν, όσο και να χτυπιεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέρες που είναι φίλε μου, βράσε κανένα αυγό κι άσ' τα αυτά

      Διαγραφή
    2. Ότι είναι νόμιμο,δεν είναι και ηθικό συνάδελφε μου Χρόνια πολλά κι ας τα αυτά να τα σκεφτούν αυτοί που πρέπει

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν ξέρετε να συντάξετε ούτε μια "μη υπηρεσιακή" σε word , και μου θέλετε να γίνετε και λοχαγοί με πτυχία (που ελάχιστοι έχουν) από το ανοιχτό πανεπιστήμιο στην ιστορία της τέχνης? Και που γίνατε ανθυπολοχαγοί (με απολυτήριο γυμνασίου, δημοτικού) κάποιοι από εσάς πολύ σας είναι... Αν ήσασταν τόσο μελετηροί και άριστοι όπως ισχυρίζεστε μερικοί από εσάς, να γινόσασταν ευέλπιδες με την αξία σας και όχι να παρακαλάτε και να γλείφετε εδώ και εκεί για ένα δυο βαθμούς. Οι περισσότεροι εποπ έχουν καλύτερο μορφωτικό επίπεδο (πτυχία μεταπτυχιακά ξένες γλώσσες κτλ) από ότι οι εμθ,οπυ,επυ και δεν παραπονιούνται που θα φτάσουν έως τον βαθμό του αρχιλοχία όσο για τους ΑΣΣΥ ασχολίαστο, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι είναι, όποτε τους συμφέρει είναι υπάξ και όταν δεν, το παίζουν αξιωματικοί! Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης πια σχολών ΑΣΣΥ, εύκολα μπορεί να πάρει κόσμο με προκηρύξεις με τα ίδια προσόντα για τα ίδια καθήκοντα και πιο οικονομικά.

      Διαγραφή
  2. Να αναλαμβάνουν όμως αγήματα, ΕΔΕ (μη δηλώνουν αγράμματοι), και να μην έχουν την ειδικότητα ως Αξκοί, όπως τους συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση στον ανώνυμο 02 12:25 μμ Μάι 2021.Να υποθέσω ότι είσαι Εύελπις, γιατί ρίχνεις λάσπη στους ΕΜΘ και τους ΑΣΣΥ.1)Πως συμπεραινεις εσύ ότι οι ΕΜΘ δεν γνωρίζουν να συντάξουν μια αναφορά, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό είναι διευθυντές και τμηματάρχες, χειριστές γραφείων και χειρίζονται πάρα πολλά γραφειοκρατικά θέματα.Αν πέρασες από μονάδες - επιτελεία τα είδες αυτά, άρα λες ψέματα.Αν δεν πέρασες από μονάδα η είσαι αλιξεπτωτιστης, γιατί έχει και τέτοιους φυσικά δεν γνωρίζεις.2)Οι γραμματικές γνώσεις των ΕΜΘ είναι απόφοιτοι Λυκείου, εκτός από τις πρώτες σειρές την δεκαετία του 80 που ήταν ίδιες με ΑΣΣΥ (Απόφοιτοι Γυμνασίου ΣΜΥ,1η Λυκείου ΣΤΥΑ). Ουδέποτε ήταν Δημοτικού.Αρα δεν γνωρίζεις η είσαι μεγάλος ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο θα μας πείτε ότι κάνατε και Δκτές μονάδων - σχηματισμών. ΕΜΘ τμηματάρχης - διευθυντής που? Στον φανταστικό στρατό του μυαλού σου? Στα επιτελεία κατ' ελάχιστο διευθυντής είναι βαθμού Τχη όσο για τους τμηματάρχες γραφείων το 99 % είναι Αξκοι ΑΣΣΥ και ΣΣΕ και μερικές εθελόντριες βαθμού Λγου - Τχη (με ειδικότητα στρατιωτικού γραμματέα) όσοι ΕΜΘ υπάρχουν είναι βοηθοί, κανένας δεν είναι προϊστάμενος... αυτά για τα επιτελεία στα οποία υπηρετώ.Τώρα στις μονάδες όλοι οι ΕΜΘ είναι βοηθοί γραφείων,διμοιριών και διμοιρίτες εκτός από μερικές εξαιρέσεις μικρών μονάδων-υπομονάδων (ΤΕ,ΜΕ ΠΑΠ κτλ) λόγω έλλειψης προσωπικού που τους έχω δει ως δκτές λόχων από Ανθστές και πάνω. Τώρα αν επιμένεις ότι συμπεραίνω τυχαία και λασπολογώ μπορώ να σου στείλω απόσπασμα ημερήσιας με ΕΠΟΠ ως προϊστάμενο διμοιρίας και ΕΜΘ ως βοηθό του (κάτι το οποίο το δέχτηκε ο ίδιος) ως ελάχιστο παράδειγμα του γραμματικού επιπέδου και ανευθυνότητας που έχουν μερικοί, βέβαια δεν μπορώ να τους κρίνω όλους από αυτό αλλά στο στρατό είναι γνωστό το τσουβάλιασμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά που λέω έχουν βάση στο ελάχιστο τότε θα πρέπει να παραδεχθείς ότι κάποιοι (το 90 %) από εσάς γίνατε και θα γίνετε αξκοι χωρίς κανένα κριτήριο γνώσεων και ικανοτήτων παρά μόνο τα χρόνια υπηρεσίας όπως όταν μονιμοποιηθήκατε σε ένα βράδυ χωρίς εξετάσεις και το ποιος είναι ψεύτης άσε να το κρίνει η ιστορία στην οποία σε λίγο θα ανήκει και ο θεσμός των ΕΜΘ .

      Χριστός ανέστη με υγειά σε όλους!!!

      Διαγραφή
  4. Απάντηση στον ανώνυμο 02 12:25 μμ Μάι 2021.Συνεχεια από προηγούμενο.3) Οι όμοιοι σου (αν είσαι Εύελπις) όταν γίνονται Διοικητές Μονάδων η σχηματισμών γιατί στα επιτελικά γραφεία, διαχειρισεις, οικονομικά πόστα κλπ κλπ μέχρι και διοικητές λόχων τώρα, τοποθετούν ΕΜΘ; Αφού είναι όπως λες αγράμματοι και δεν ξέρουν να συντάξουν μια αναφορά σε word; Οι όμοιοι σου τοποθετούν ΕΜΘ για να είναι σίγουροι και καλυμμένοι.Αρα αυτά που γράφεις είναι αναληθή και λες ψέματα.Οσο τώρα για τους Υπαξκους και αν πρέπει να καταργηθούν οι σχολές Υπαξκων ξέρει η πολιτεία τι θα κάνει.Οι σχολές Υπαξκων και οι Εθελοντές υπάρχουν για να ξελασπωνουν εσάς, να μην κουράζεστε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μην ξεχασουμε να αναφερουμε και το πραγματικο γεγονος οτι το 99,9% απο τους ΕΠΥ-ΕΠΟΠ-ΕΜΘ-ΟΒΑ...εχουν μπει αλλος με ενα αρνι στην πλατη.....αλλος με εναν τενεκε λαδι...αλλος με εναν τενεκε τυρι...και μερικοι που τα ειχαν ισως να λαδωσαν και καμμια πορτα...ειναι γεγονοσ οτι ολα αυτα τα εχει φερει η ψηφοθηρια..καλα εκαναν τα παιδια..να φανε κανα κοματι ψωμι και αυτοι..αλλα μεχρι εκει που πρεπει παιδια...καπου υπαρχουν ορια!!! Δεν μπορει καποιος που εχει κανει 3 χρονια ΑΣΣΥ με ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ με τεραστια εξοδα απο τους γονεις να εξισωνεται ετσι απλα και μονο επειδη οι πολιτικοι θελουν να χρησιμοποιησουν τους υπολοιπους ψηφοθηρικα..αντε γιατι το εργο το εχουμε ξαναδει..βαλτε τιτλους τελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή