Βλήμα από στρατιωτική άσκηση σκότωσε 7 πρόβατα: Είχαν μπει στο πεδίο βολής λέει ο στρατός (BINTEO)

File Photo Φωτογραφία από βολή πυροβολικού Screenshot via YouTube video astraTV

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη στις Γλαφυρές Μαγνησίας.

Ένα βλήμα από το πεδίο βολής, όπου εδώ και τρεις ημέρες πραγματοποιείται άσκηση με πραγματικά πυρά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, έσκασε σε σημείο στο οποίο έβοσκε τα πρόβατά του του ένας 40χρονος κτηνοτρόφος, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πολλά από αυτά και τα υπόλοιπα να το σκάσουν τρομαγμένα.

Το βλήμα, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο ξέφυγε αρκετά χιλιόμετρα εκτός του πεδίου βολής και κατευθύνθηκε στο βοσκότοπο «Μεγαβούνι», όπου ο 40χρονος έβοσκε τα ζώα του. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν το βλήμα να περάσει σφυρίζοντας μερικά μέτρα δίπλα του και τελικά να σκάσει σε απόσταση περίπου 70μ.

Η έκρηξη ήταν δυνατή, άνοιξε κρατήρα στο έδαφος και από τα θραύσματα βρήκαν ακαριαία τον θάνατο επτά γίδια που έβοσκαν κοντά στο σημείο, ενώ τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν. Ο ίδιος σώθηκε γιατί μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο λίγα μέτρα μακρύτερα.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «έγινε μια προάσκηση πυροβολικού από άνδρες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και τα βλήματα έπεσαν μέσα στο πεδίο βολής». Όσο για το πως σκοτώθηκαν τα ζώα οι ίδιες πηγές απαντούν ότι «Τα πρόβατα μπήκαν μέσα στο πεδίο βολής».

Με πληροφορίες από astratv.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια