ΕΑΑΑ: Γιατί μειώθηκαν οι συντάξεις μηνός Μαΐου 2021 (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

ΕΑΑΑ: Γιατί μειώθηκαν οι συντάξεις μηνός Μαΐου 2021 (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

1. Κυρίες και κύριοι όπως είναι γνωστό οι συντάξεις μας, μηνός Μαΐου 2021 ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ

2. Οι μειώσεις προέκυψαν λόγω της αύξησης του μερίσματός μας και του ΕΚΟΕΜΑ, τα ποσά των οποίων ελήφθησαν υπόψη για τον επαναπροσδιορισμό του συνολικού ύψους του ποσού της μείωσης του ν.4093/2012, με αποτέλεσμα:

Να αυξάνεται το ποσό της μείωσης , των συντάξεων μας ,του ν.4093/2012.

Να μειώνεται το παλαιό ποσό των συντάξεων μας προ φόρου, με αποτέλεσμα να αυξομειώνεται ανάλογα και το ποσό της προσωπικής μας διαφοράς.

Να αυξάνεται ο μηνιαίος φόρος των συντάξεων μας και να επανυπολογίζονται οι κρατήσεις υγειονομικής. περίθαλψης και Έναντι Ειδικών Εισφορών.

Να αυξάνεται και το ποσό της κράτησης από το μέρισμά μας του ν.4093/2012.

3. Για πιο πολλές διευκρινήσεις μπορείτε να συμβουλευτείτε και τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα πληρωμής των συντάξεων σας και του μερίσματός σας μηνός Απριλίου - Μαΐου 2021.

Δημοσίευση σχολίου

31 Σχόλια

  1. ΕΛΑΙΩ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ.ΜΕ 351 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ,ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ,ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΔΩ ΕΓΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μάθετε να γράφετε Ελληνικά ΕΛΛΑΙΟΣ!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΛΛΑΙΟΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

      Διαγραφή
  2. Ενημερωτικά. Οταν αυξάνεται το μικτό ποσό π.χ. στο μέρισμα 1)αυξάνονται και οι όποιες κρατήσεις έχει.
    2)μετά υπολογίζεται ο φόρος του, ο προ προκρατούμενος και το πληρωτέο του μερίσματος, ΟΜΩΣ προ υπολογισμού, του προκρατούμενου φόρου του.
    3)μετά γίνεται επανυπολογισμός , του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ προκρατούμενου φόρου που αναλογεί στις ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ συντάξεις ,του συνταξιούχου και μετά αναλογικά στην ΚΑΘΕ σύνταξη του.
    4)ΑΡΑ ναι μεν ΑΥΞΗΣΗ στο πληρωτέο ,π.χ. του επικουρικού , αλλά μείωση πληρωτέου στις υπόλοιπες συντάξεις του, ΛΟΓΩ αύξησης του φόρου που θα έχουν.
    5) το ποσό μείωσης ν4093/12 θα αυξηθεί ,εάν με την αύξηση ,του μερίσματος αλλάξει το ποσοστό κράτησης π.χ. από 5% σε 10%.
    6)το ίδιο ισχύει ,εάν π.χ. αυξηθεί το μικτό ΚΥΡΙΑΣ σύνταξης ,άρα αυξηση στο πληρωτεο της ,αλλά μειωση πληρωτέου στις άλλες συνταξεις ,λόγω αύξησης φόρου που θα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είχαν όλοι μείωση ετσι????
    Το λέω γιατί δεν είδα καμία αλλαγή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της ΕΑΑΑ αφορά τους απόστρατους ΠΑ

      Διαγραφή
  4. η αχαριστία στο μεγαλείο της. Δεν φθάνει που σας αυξήσανε το μέρισμα (αλήθεια με τίνος λεφτά έγινε αυτό?) γκρινιάζετε και από πάνω. Γιαυτό πρέπει τα δικαιώματα από RAFAL και φρεγάτες να γίνει κατανομή σε όλα τα ταμεία των ΕΔ και όχι μόνο στα καλομαθημένα και κακομαθημένα ταυτόχρονα ταμεία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη μαλλον δεν εχεις ιδεα(για να ρωτας ..αραγε με τινος λεφτα εγινε αυτο) ειναι δικα μας χρηματα.Δεν ειναι γκρινια ..ειναι η πραγματικοτητα..αυτο που συμβαινει δηλαδη.Τωρα οσον αναφορα για τα δικαιωματα που λες απο τα εξοπλιστικα προγραματα καλα κανουν και μπαινουν στα ταμεια ετσι οπως μπαινουν.Σου συνιστω να προτεινεις στο ταμειο σου να σου ανεβασουν και αλλο τις κρατησεις ετσι ωστε να εξομοιωθεις με το ΜΤΑ/ΜΤΝ και να (ισως) παρεις κατι παραπανω!!

      Διαγραφή
  5. Συνάδελφε ¨Στραταίε¨ 10:02 μ.μ γιατί τόση εμπάθεια;;;;; Όταν εμείς διαχειριζόμασταν με σύνεση τα λιγοστά μας έσοδά εσείς παίρνατε διπλάσιο μέρισμα επειδή είχατε μία ολόκληρη Τράπεζα που ρίξατε έξω, το Ξέχασες;;;; Φταίμε εμείς λοιπόν;; Α ρε αείμνηστε Χριστόδουλε με την ..κατσίκα του γείτονα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο συνάδελφε...δεν χρειάζετε καμία εμπάθεια. Η τράπεζα όμως που έπεσε έξω , είχε αποκλειστικά διαχείρηση από πολιτικούς που επέλεγε το ΥΕΘΑ.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή όντως δεν καταλαβαίνετε? Δεν μιλάμε για την διαχείρηση των ταμείων αλλά για την κατανομή των εσόδων. Αλλά οι κακές συνήθειες ..... Δεν είναι δικά σας τα λεφτά κ.κ. διότι οι κρατήσεις σας είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που παίρνατε από τους εξοπλισμούς ( δεν είναι λιγοστά) . Ας γίνει ΔΙΚΑΙΗ κατανομή και ας αφήσουμε το κάθε ταμείο να διαχειρισθεί τα υπάρχοντά του. Και κάτι τελευταίο: να φορτωθείτε και εσείς αναλογικά τα βάρη που έχουνε φορτώσει στο ΜΤΣ.

      Διαγραφή
  6. Και εάν εμάς δεν μας φορτοναν με το έτσι θέλουμε τους αστυνομικούς οι οποίοι παίρνουν τα ίδια μερίσματα ενώ δεν έχουν καταβάλει ίδιες κρατήσεις μπορεί να ήμασταν καλύτερα.
    Ποιος μπορεί να ξέρει;
    Για αυτό λοιπόν να μην μιλάμε για τους άλλους αλλά όλοι να κοιτάμε τα δικά μας.
    Και να νοιαζόμαστε πάντα για το συνολικό καλό. Όλων μας.
    Μήπως μπορέσουμε τελικά και βρούμε κάποια άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξε να μη καμπουριάσεις από το βάρος ,αφού σε φόρτωσαν τους αστυνομικούς .Με πλήρη άγνοια ,το έλυσες το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι η πρών Χωροφυλακή παίρνει μέρισμα ΜΤΣ, η ΕΛΑΣ όχι. Ας μην ξεχνάμε την εθνική αντίσταση και κάποιους άλλους τζαμπατζήδες. Ας τους μοιράσουν στα υπόλοιπα ταμεία για να μάθουν να μην κουνάνε το δάκτυλό τους μιλώντας για κακοδιαχείρηση

      Διαγραφή
  7. Πρέπει επιτέλους να δίνεται μια σύνταξη ίδιου ποσού σε όλους τους συνταξιούχους. Κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ συνταξιούχος ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΉΤΑΝ θα πρέπει να παίρνει μια σύνταξη κατώτερη από τον τελευταίο κατώτατο μισθο ητη 700€. Έτσι ισχύει στα άλλα κράτη. Σας πληρώναμε εν ενεργεία θα σας πληρώνουμε και συνταξιούχους? Και για να προλάβω αντιδράσεις οι κρατήσεις σας έβγαιναν από τον υπερ μισθό σας που το πληρώναμε εμείς οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γράψε σε ποιό μέρος του υπολοίπου ανήκεις για να σου απαντήσουμε

      Διαγραφή
    2. Για τον 12:24 πμ ....ασχολήσου με την τιμή του φρεντο στο καφε που ξημεροβραδιάζεσαι

      Διαγραφή
  8. Εσύ 12:24 αποκλείεται να είσαι Συνάδελφος!!!!!
    Μήπως είσαι από αυτούς που παίρνουν σύνταξη χωρίς να έχουν καταβάλλει τις αναλογούσες εισφορές; Μάλλον έτσι θα είναι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σωστό θα ήταν 600€ σύνταξη να παίρνουν όχι 700€. Δεν μπορεί νέος 25ετών να πληρώνεται 8ωρο 650€ και 53 ετών στρατιωτικός συνταξιούχος (ή άλλου κλάδου)να παίρνει πάνω από 1000€. ΝΔ τόλμησε και φτιάξε το αυτό και θα δεις πόσους ψήφους θα πάρεις. Η σύνταξη είναι για να επιβιώνεις ίσα ίσα, όχι να βάζεις στην άκρη (εις βάρος των νεότερων γενιών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπα, νάτον φανερώθηκε, βολέψου με το επίδομα καφέ που σου δίνει το κόμμα για να ποστάρεις και δε βαριέσαι ας πάει και 300€ η σύνταξη θα τα φέρουμε βόλτα. Εσένα να μπορούσαμε να δούμε στα 74 σου (εκεί το πάνε) τι θα παίρνεις και δυστυχώς δεν θα ζει και ο παππούς σου να σε χαρτζιλικώνει. 😛

      Διαγραφή
    2. Προς ΑΝΩΝΥΜΟΣ :2:19:00. Οι παππούδες μου αν και πολέμησαν δεν πήραν την σύνταξη που παίρνεται τώρα εσείς. Αντί να σεβαστείτε την γενιά του, τρώτε από τις νέες γενιές. Πρέπει να σταματήσει αυτό στην Ελλάδα του 2021.Αμεσα 60% κάτω όλες οι συνταξεις. Απλά και ωραία οι μη παραγωγικοί σπίτι τους με κοινωνικά και μονο επιδοματα. Απλά πράγματα. ΝΔ πάρτο σαν ιδέα, 60% κάτω όλες οι συντάξεις και αύξηση 30% στον κατώτατο μισθό.

      Διαγραφή
    3. Λαγος την φτερη εσειε..κακο του κεφαλιου του!! 10΄.32...μαλλον σε ταιζει η οικογενεια σου ακομη..αμφιβαλω να εχεις βγαλει δικα σου χρηματα γιατι αλλιως δεν εξηγειται το οτι δεν γνωριζεις τις κρατησεις που εχει ο καθε κλαδος.Αντε για υπνο λοιπον!!!

      Διαγραφή
    4. Στον ανώνυμο Μαΐου 14 3:54:00 μ.μ.. όταν διάβασα το πρώτο σου σχόλιο η αλήθεια είναι γέλασα και σκέφτηκα "κοίτα να δεις το αλάνι που ρίχνει μια βόμβα και γελάει τώρα με τις αντιδράσεις". Τελικά έκανα μεγάλο λάθος, έχεις μεγάλο πρόβλημα, κοίτα μικρέ να το κοιτάξεις τάχιστα το θέμα σου.

      Διαγραφή
    5. ανωνυμε Παρασκευή, Μαΐου 14, 2021 3:54:00 μ.μ.
      αν ο παππους σου πολεμησε εσυ τωρα εισαι στην ηλικια του συνταξιουχου οποτε γραφεις μακακιες ετσι για να περνα η ωρα σου. αν τωρα εννοεις ο προπαππους σου τοτε πιασε ενα αυγο και κουρευτο. οι ωρες δε που γραφεις εδω δειχνουν αργοσχολο. ενα ποπολο δλδ

      Διαγραφή
    6. ο 53άρης δεν δούλεψε ποτέ 8ωρο, δούλευε από τα 18, τον απομάκρυνε από την δουλειά του η Υπηρεσία χωρίς ο ίδιος να το θέλει, μια ζωή στο ενοίκιο, τα παιδιά του δεν είχαν σταθερό σχολείο και τόσα άλλα αρνητικά που εσύ κακομαθημένε δεν τα ζήλεψες γιαυτό δεν ακολούθησες την δουλειά αυτή.

      Διαγραφή
  10. Απαιτείται η άμεση προαναγγελθείσα νομοθέτηση της κατάργησης της κράτησης Ν.4093/12, από τα μερίσματα, η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, παρά τις διαβεβαιώσεις προ πολλού για το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενημερωτικά.
    Α)Πως θα βρούμε την βεβαίωση των αναδρομικών ποσών στο σάιτ του ΕΦΚΑ που γράφει ξεχωριστά (αναλυτικά)τα ποσά που θα δηλωθούν με τροποποιητικές το 2015 και 2016(όχι δλδ όλο το ποσό στο 2020).
    1)γράφω ΕΦΚΑ 2)κλικ στο e-ΕΦΚΑ 3)κλικ στο συνταξιούχοι 4)κλικ στο εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος 5)πηγαίνω στο α/α2(από1-1-2019) και κάνω κλικ στο ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 6) κλικ στο ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο ΤΑΧΙςΝΕΤ 7) γράφω κωδικούς TAXIS, συνέχεια, αποστολή 8)το ΑΦΜ είναι προεκτυπωμένο, γράφω ΑΜΚΑ,είσοδος 9)στον πίνακα που εμφανίζεται κάνω κλικ στο τετράγωνο ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΣΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 10)στον πίνακα που εμφανίζεται κάνω δεξί κλικ στο κενό και μετά κλικ στο ΕΚΤΥΠΩΣΗ ,για να δούμε και να εκτυπώσουμε (αν θέλουμε) ,την σχετική αναλυτική βεβαίωση αναδρομικών (2020)ποσών που θα δηλωθούν ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στα έτη 2015,2016 με τροποποιητικές δηλώσεις(έως 31-12-2021)
    Β)Εκτός από την υπ αριθμ 504/2021 αποφ. Ολομέλειας ελ. Συνεδρίου ,για την κράτηση ΕΑΣ Ν3865/2010 ,αναμένεται και δεύτερη απόφαση έως τέλος Ιουνίου.
    Γ)Τις αγωγές στρατιωτικών που έχουν κατατεθεί στο Ελ. Συνέδριο τις εκδικάζει το ΕΚΤΟ τμήμα του(πρώην ΤΡΙΤΟ τμήμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον ανώνυμο 14 Μαΐου 2:13:00.
    Εσύ που ξέρεις το ζήτημα για εξήγησε το και σε μας για να το καταλάβουμε το τι συμβαίνει με τους αστυνομικούς.
    Γιατί δεν πιέζετε ώστε το ποσοστό των κρατήσεων από τις κλήσεις να καταβάλλεται στο ΜΤΣ;
    Δεν υπάρχουν παλιοί αστυνομικοί οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει εισφορές και παίρνουν μέρισμα που δεν δικαιούνται;
    Ας μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα ώστε να μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ότι έχουμε γεμίσει από σχόλια ορισμένων (προφανώς πάντα των ίδιων ωφελημένων) ε.α. τσιπιδων που όλη την ώρα κλαίγονται με ξεπερνάει σαν ε.ε. στέλεχος. Αντε τώρα για καφέ στο ΕΚΕΜΣ ή στο ΠΟΝ να απολαμβάνετε και τον @@@@@ (το ΣΕΠΑ δεν υπάρχει πλέον και γι'αυτό φταίνε και η ΕΑΑΑ). @@@@@@@ με τα κλαψοσχόλια, άλλη δουλειά δεν έχετε πια; Και 25ετια και πληρη σύνταξη και πληρη μερίσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στέλεχος ε.ε....σιγά μην είσαι κι αστροναύτης

      Διαγραφή