O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαζί με ΟΥΚάδες δοκίμασαν το νέο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων (ΦΩΤΟ)

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, σε Λέσβο και Χίο, στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ υπήρχαν κάποιες στις οποίες δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία καίτοι μας κίνησαν την περιέργεια.

Παρουσιάζουμε σήμερα το «άγνωστο» παρασκήνιο της περιοδείας του Αρχηγού με το νέο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων. Όπως ενημερωθήκαμε, ο Στρατηγός Φλώρος πραγματοποίησε το ταξίδι του από την Αθήνα προς τα ελληνικά νησιά με ταχύπλοο των Ειδικών Δυνάμεων και όχι με ελικόπτερο όπως συνηθίζεται.

Πρόκειται για το Viking Norsafe Munin S1200 το οποίο δοκιμάζεται από τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Φέρει 3 μηχανές απόδοσης 400 ίππων εκάστη και αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 65 μέτρων.

Το μήκους 12 μέτρων σκάφος μπορεί να μεταφέρει συνολικά 17 άτομα με τον εξοπλισμό τους, ενώ δύναται να μεταφερθεί και από αέρος με ελικόπτερο, μέσω των ειδικών άγκιστρων που φέρει.

Τα Viking έρχονται για να αντικαταστήσουν τα Magna 960, που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι Ειδικές Δυνάμεις αμφίβιων επιχειρήσεων. Για να γίνει αντιληπτή η αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, το Magna ήταν μήκους 9,6 μέτρων, και μετέφερε 12 άτομα με ταχύτητες έως 46 κόμβους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων θα προμηθευτεί συνολικά 41 Viking.


ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια