ENYΠΕΚΚ: Άκυρα όλα τα Ενημερωτικά συνταξιούχων Δημόσιου-Αποστράτων από 8/2/2017 λόγω ΕΑΣ

ENYΠΕΚΚ: Άκυρα όλα τα Ενημερωτικά συνταξιούχων Δημόσιου-Αποστράτων από 8/2/2017 λόγω ΕΑΣ

Άκυρα είναι όλα τα «Ενημερωτικά Σημειώματα» για κύριες και επικουρικές συντάξεις που έχουν εκδοθεί για τους συνταξιούχους του Δημόσιου Τομέα από 8/2/2017 έως και σήμερα και που περιλαμβάνουν την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)!!

Με την υπ’ αριθ. 244/2017 απόφαση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει κριθεί αντισυνταγματική από τη δημοσίευσή της (8-2-2017) η παρακράτηση της ΕΑΣ από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου Τομέα!

Εξάλλου, με την πρόσφατη υπ’ αριθ. 504/2021 απόφασή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) του το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε εκ νέου αντισυνταγματική και καταργητέα την ΕΑΣ (από τη δημοσίευσή της 26-3-2021) που καταβάλλουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ως εκ τούτου, όσα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων εκδόθηκαν μετά τις 8-2-2017 μέχρι και σήμερα, είναι παράνομα και λανθασμένα, αφού περιέλαβαν περικοπές που κρίθηκαν αμετάκλητα αντισυνταγματικές, πολύ περισσότερο που εκδόθηκε μεταγενέστερα και η υπ’αριθ. 504/2021 που έκρινε ομοίως!

Για τα αναδρομικά των ετών 2017-2020 δεν απαιτείται προσφυγή αφού η περικοπή υπέρ ΕΑΣ θεωρείται καταργημένη και μη ισχύουσα και αφορά όλους (ισχύει έναντι όλων “erga omnes”).

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα πολιτική λύση στο ζήτημα αυτό!

ΠΗΓΗ: enypekk.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) Νέο κύμα προσφυγών από απόστρατους μετά τη νέα απόφαση ΕλΣ για ΕΑΣ-Τι ποσά διεκδικούν

2) Νέα Ενημερωτικά Συντάξεων: Τι αλλάζει στις κρατήσεις ΕΑΣ και ασθένειας-Τα «ψιλά γράμματα»

3) Απόφαση-«βόμβα»ΕλΣ-Αντισυνταγματική η ΕΑΣ: «Ξεκλειδώνουν» τα αναδρομικά για Δημόσιο-Απόστρατους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια