Παναγιωτόπουλος: Στο σχεδιασμό μεταθέσεων λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα που φοιτούν στη Β΄-Γ΄ Λυκείου

Παναγιωτόπουλος: Στο σχεδιασμό μεταθέσεων λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα που φοιτούν στη Β΄-Γ΄ Λυκείου

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας με θέμα «Μεταθέσεις στρατιωτικών με τέκνα που φοιτούν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο σχεδιασμός των μεταθέσεων και αντίστοιχων υπηρεσιακών μεταβολών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διέπεται κατά προτεραιότητα από υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια, με πρώτιστο στόχο την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και την προάσπιση του αξιόμαχου, με ταυτόχρονο σεβασμό των προσωπικών αναγκών των στελεχών, δεδομένου του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα των ΕΔ.

Ειδικότερα, στην περ. η΄ της παρ. 2 του άρθρου 2 της εν ισχύ Υπουργικής Απόφασης, υπό στοιχεία Φ.411/1/294483/Σ.797/6Φεβ 18 Απόφαση ΥΕΘΑ (Β΄468), ρυθμίζεται ότι, για το σχεδιασμό των μεταθέσεων λαμβάνεται υπόψη, μεταξύ άλλων, και η ύπαρξη τέκνων που θα φοιτήσουν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου κατά το επόμενο από την υλοποίηση σχολικό έτος, προκειμένου να μην αλλάζουν σχολικό περιβάλλον.

Συνεπεία των ανωτέρω, τα Γενικά Επιτελεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα εν λόγω στελέχη, να μετακινούνται μόνο όταν υπάρχουν αδήριτες υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ οι αρμόδιοι φορείς εξαντλούν όλες τις δυνατότητες στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους και πάντα εντός των καθοριζομένων από τη νομοθεσία ορίων, προκειμένου να διασφαλίσουν παράλληλα το ίδιο το στέλεχος, σε ότι αφορά στην υπηρεσιακή του εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, οι χειρισμοί που αφορούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των μεταθέσεων, εδράζονται στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, καθώς και κάθε άλλου συναφούς θεσμικού κειμένου.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τον εξορθολογισμό, αλλά και τη βελτίωση του ισχύοντος συστήματος μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού, το ΓΕΕΘΑ συλλέγει, επεξεργάζεται και συντονίζει τις απόψεις-προτάσεις των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να εισηγηθεί, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο, τις αναγκαίες τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια