Αναφορά για λύση στο πρόβλημα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠΟΠ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Αναφορά για λύση στο πρόβλημα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠΟΠ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Αναφορά (2372/14-04-2021) προς τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γκόκας Χρήστος αναφορικά με το θέμα: «Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της πρόωρης αποστρατείας των στρατιωτικών ΕΠ.ΟΠ.»

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 30/2021/02-04-2021 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με το θέμα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ. που κατ' επανάληψη έχει αναδείξει και δεν έχει δοθεί ακόμα λύση, στο εύλογο και δίκαιο αίτημά τους, για τη δυνατότητα κατοχύρωσης πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος για αυτούς.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη συνταξιοδότηση των στρατιωτικών, αλλά και με την τελευταία προκήρυξη του Θεσμού των ΕΠ.ΟΠ., για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος απαιτείται η συμπλήρωση 40ετούς συντάξιμης υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα μετά και την υπ' αριθμ.: Φ.900α/4878/1524/16-01-21 απάντησή σας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) σε αντίστοιχη αναφορά μου, αξίζει να τονιστεί ότι πέρα την οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, στην οποία αναφέρεσθε ότι μπορεί να προκύψει για τη συμπλήρωση των 40 ετών υπηρεσίας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, και η πολύτιμη εμπειρία των στελεχών αυτών και η αξιοποίησή τους, μόνο προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεών μας μπορεί να λειτουργήσει.

Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο ζήτημα και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Δείτε την σχετική αναφορά:

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Μάλιστα, τώρα το πρόβλημα είναι δηλαδή να κρατάς 50ρηδες άχρηστους κοιλαράδες που όλη μέρα θα πίνουν φραπέ στο κψμ και θα λένε οτι είναι πολύ μεγάλοι για οτιδηποτε. Όοοολα τα άλλα τα έχουμε λύσει στην άμυνα. Μπράβο συνεχίστε έτσι, οι απέναντι μας γλεντάν, μας κοροϊδεύουν και δεν μας υπολογίζουν γιατι διαβάζουν αυτα τα σουργελοντιρλαντά που γίνονται και κρατάνε τις κοιλάρες τους απο τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, τώρα θα σκοτώνουμε και το προσωπικό των ΕΔ, γιατί κοστίζουν πολύ, και δεν συμφέρουν. Τόσα χρόνια που τους εστιβαν σαν λεμονοκουπες με μισθούς της πείνας ήταν καλά. Μπράβο ρε φίλε...

      Διαγραφή
    2. Πέμπτη, Απριλίου 15, 2021 8:19:00 π.μ. ξέρεις πόσα εμθ θα έπρεπε να είχαν πεταχτεί ήδη έξω,αν γινόταν μια εκ πρώτης όψεως "εκκαθάριση";;;...

      Διαγραφή
  2. Για τον ΑΝΩΝΥΜΟ 15 Απριλίου 11:59:00 μμ, το γράφεις υποτιμητικά ...πόσα εμθ... αλλά το σωστό είναι : πόσοι ΕΜΘ. Εάν είσαι στρατιωτικός σίγουρα έχεις συνεργαστεί-δουλέψει με ΕΜΘ και το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι άξιο, εργατικό και καταρτισμένο.
    Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί τέλος στην διάκριση από σχολή, από διαγωνισμό, από κατάταξη και οτιδήποτε άλλο.
    Όλοι πρέπει να εργάζονται για το καλό της Μονάδας χωρίς διακρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "διάκριση" στην οποία αναφέρεσαι, υπάρχει σε όλες τις ΕΔ του κόσμου. Αυτό που δεν μπορούν και βασικά δεν θέλουν κάποιοι να καταλάβουν, είναι όταν μπαίνεις υπαξιωματικός στις ΕΔ, στην καλύτερη περίπτωση θα τελειώσεις ανθυπασπιστής, γιατί; Γιατί έτσι πρέπει να είναι για να δουλεύει το σύστημα και φυσικά με όριο ζωης στελέχους αναλόγως προελεύσεως, ούτε ΕΟΘ, ούτε υπαξιωματικοί μάχιμοι 50ρηδες, ούτε αμετάθετο, ούτε ειδικές ανάγκες, ούτε ΕΥ και ταυτόχρονα εξέλιξη μέχρι και υποστράτηγοι. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και φυσικά βολεύουν @@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή δεν το διευκρίνισα σωστά, αναφέρομε για την διάκριση μεταξύ των ίδιων των στελεχών που αφορά στα ίδια καθήκοντα και υποχρεώσεις.
    Και φυσικά θα υπάρχει διαφορετικότητα ανάλογα με την προέλευση και είμαι υπέρ του ορίου ζωής - αποδοτικότητας αλλά και σώματος Υπαξκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή