ΚΥΣΕΑ σήμερα για νέα δομή ΕΔ-Στη Σούδα οι νέες φρεγάτες-Σύσταση ΔΕΠ (BINTEO [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

ΚΥΣΕΑ σήμερα για νέα δομή ΕΔ-Στη Σούδα οι νέες φρεγάτες-Σύσταση ΔΕΠ (BINTEO [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, σήμερα, Μ. Τρίτη, στις 10:30, στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο τρέχοντα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει το ΚΥΣΕΑ είναι η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή θα περιλαμβάνει την ενίσχυση του Ναυστάθμου Κρήτης έτσι ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένα δεύτερο Κέντρο Διοίκησης του Στόλου.

Ειδικότερα το σχέδιο είναι ο Ναύσταθμος Κρήτης να αποτελεί την βάση των νέων φρεγατών, που θα αποκτηθούν, καθώς και ενός ικανού αριθμού υποβρυχίων και άλλων πλοίων, όπου συνεπικουρούμενα από τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion, θα δημιουργήσουν ομάδα κρούσης για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ και η αναδιαμόρφωση των Ειδικών Δυνάμεων, με την σύσταση της Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), και τη νέα οργάνωση της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), στην οποία θα υπάγονται ενιαία οι Ειδικές Δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Η νέα διοίκηση θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Στόχος είναι η δημιουργία νέων πολυδύναμων μονάδων στα πρότυπα του ΝΑΤΟ με επάνδρωση άνω του 80%, ώστε να είναι πιο λειτουργικές και να μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος αντίδρασής τους σε ενδεχόμενη κρίση.

ΠΗΓΗ: europost.gr


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στον κο Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ πρωτίστως, και μετά και στον ΑΓΕΕΘΑ, που ευτυχώς βρίσκεται υπό αυτής της κυβέρνησης και θέλοντας και μη θα ακολουθήσει τις διαταγές, για κάτι τόσο μα τόσο αυτονόητο, που το συζητούσαμε χρόνια σε ατέρμονες επιτελικές συζήτησεις, χωρίς λύσεις. Μπράβο και πάλι στον κο ΠΘ και στην κυβέρνηση της ΝΔ. Πλέον όλοι ακολουθούμε και υποστηρίζουμε με κάθε μέσο και πάση δυνάμει την απόφαση του διοικητή, εν προκειμένω του ΠΘ, οτιδήποτε άλλο είναι υπεκφυγές και καθυστερήσεις, προφάσεις εν αμαρτίαις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δκτής είναι η ΠτΔ όχι ο ΠΘ.Ο ΠΘ κάνει τις προαγωγές ...που δεν ενδιαφέρουν κανένα ...στρατιωτικό.Αλλη μία νέα δομή που θα καταργηθεί στη πράξη όπως τόσες άλλες επειδή θα αντικρούει τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών(η τελευταία στο Βόλο με τη μετακίνηση των πεζοναυτών).Ολα γίνονται για τα ... απομνημονεύματα των αρχηγών.

      Διαγραφή
    2. Ωραία τα λες... σίγουρα θα βγείς βουλευτής.

      Διαγραφή
    3. Σε ατέρμονες επιτελικές συζητήσεις δεν το συζητούσατε γιατί δεν ήταν δική σας επιλογή αλλά της πολιτικής ηγεσίας.Εσείς απλά συσκεπτόσαστε για να μη σκεπτόσαστε.

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσουν οι παρατηρήσεις, γιατί; Μα γιατί, λίγο-λίγο διορθώνεστε, όλοι εσείς που απλώς σχολιάζετε για τα σχόλια, χωρίς ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή