Στον Βόλο η έδρα Διοίκησης Αποβατικών Δυνάμεων ΠΝ-Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ

Στον Βόλο η έδρα Διοίκησης Αποβατικών Δυνάμεων ΠΝ-Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ

ΦΩΤΟ: Από τη σημερινή (13/04/2021) συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο-Κλικ για μεγέθυνση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες των αρμόδιων Διευθύνσεων των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεταφορά στη Μαγνησία της έδρας της Διοίκησης Αποβατικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για πολυπληθές σχήμα, το οποίο στη δύναμή του περιλαμβάνει 4 έως 5 αρματαγωγά πλοία, με μόνιμο προσωπικό έως 120 στελέχη το καθένα, δηλαδή περίπου 500 – 600 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που θα διαμείνουν μόνιμα στην πόλη του Βόλου. Επιπλέον, ο Σταθμός Διοίκησης συμπεριλαμβάνει επιπλέον 100 έως 150 μόνιμα στελέχη στη διοίκηση του ναύσταθμου και στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης.

Με τη μεταφορά της έδρας της Διοίκησης Αποβατικών Δυνάμεων, η περιοχή του Βόλου μπαίνει για πρώτη φορά στον επιχειρησιακό χάρτη του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά συνέπεια, ένας σημαντικός αριθμός στελεχών μαζί με τις οικογένειές τους, υπολογίζεται περίπου στα 2.500 – 3.000 άτομα συνολικά, θα εγκατασταθούν μόνιμα στην πόλη του Βόλου.

Τα παραπάνω ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που περιλάμβανε η ενημέρωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, κατά τη σημερινή (13-04-2021) προγραμματισμένη συνάντησή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με την χωροθέτηση του νέου ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού, ο υπουργός απαντώντας στα ερωτήματα του βουλευτή τόνισε ότι ο στόχος της Πολιτείας είναι διττός: να εξυπηρετηθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά χωρίς να εμποδίζεται η αξιοποίηση του εμπορικού λιμένα Βόλου. Για το υπουργείο και οι δύο στόχοι είναι εξίσου σημαντικοί, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ότι αυτή την ώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν την αξιοποίηση τμήματος της γ’ προβλήτας του λιμένα Βόλου, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει στην πρόταση, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες μελέτες.

Πάντως, όπως επισήμανε, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου δεν αποκλείουν κανένα σημείο του Παγασητικού, το οποίο συγκεντρώνει τις προδιαγραφές να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, με όρους ασφάλειας και λειτουργικότητας. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι εξετάζονται όλες οι προτάσεις και τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται να καταλήξουν στην τελική απόφαση.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε τον υπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο για το μόνιμο και διαρκές ενδιαφέρον για την περιοχή της Μαγνησίας και κυρίως για το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου εμπνέει αίσθημα σιγουριάς και βεβαιότητας στον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ: astratv.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Αντε και εγινε. Θα μετακινηθουν τοσοι ναυταιοι; ΔΕΝ το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι τόσο δύσκολο?
      Δεν πάνε στην Γαύδο,
      Στην ομορφότερη παραθαλάσσια πόλη της Ευρώπης{ 1 απο τις 6) κατά την κατάταξη της εφημερίδας GUARDIAN}, στο κέντρο της Ελλάδας θα είναι.!!!
      Στο τέλος θα εγκατασταθούν και εκεί, όπως έκαναν από το 1960 μέχρι σήμερα και οι αεροπόροι γαμπροί και όχι μόνο...
      Το θέμα είναι οι παλινωδίες και η όποια σοβαρότητα(?) των προηγουμένων ηγεσιών για το κλείσιμο και μετακίνηση της 32 ΤΑΞΥΠ,που κάποιοι σοφοί προκάτοχοι στρατιωτικοί ηγέτες πολύ σωστά την είχαν τοποθετήσει χωροταξικά στο κέντρο του Αιγαίου και απέναντι στη Σμύρνη....

      Διαγραφή
  2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΤΟΣΟ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ.ΦΑΚΕΛΟΙ-ΦΑΚΕΛΟΙ.ΛΙΓΟΣ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!
    ΗΤΑΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΝΤΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ,ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ,ΤΟΥ ΔΝΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ,ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΥΦΕΘΑ,ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ,Α/ΓΕΕΘΑ,ΥΦ.ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ-ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μου φαίνεσαι για πικραμένος απ' την απόφαση αυτή;;;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ,ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ κ.ΥΕΘΑ.!!!!ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΠΡΟΒΑΛΟΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ.Μ Π Α Χ Α Λ Ο!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Επιτέλους μπράβο ρε υπουργαρα μου και κατι σωστό στο ορυμαγδό της βλακείας και της απαξίωσης που μας έχει κατακλύσει. Μπράβο και στους ανώτερους-ανώτατους επιτελείς που το οργάνωσαν και το προώθησαν. Να δουμε τωρα τι θα γράφουν στις ιστοφυλαδες τους κάτι φαλάκρες πωλητες κάρβουνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή