Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για Κρατήσεις Μερισμάτων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ σύμφωνα με ν.4093/2012

Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για Κρατήσεις Μερισμάτων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ σύμφωνα με ν.4093/2012

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Κρατήσεις Μερισμάτων ΜΤΣ - ΕΚΟΕΜΣ σύμφωνα με τον ν.4093/2012», σας γνωρίζουμε ότι κατά την παρούσα φάση, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης, αναφορικά με τις μειώσεις και κρατήσεις του ν.4093/12 (Α΄222), και επίκειται η ένταξή του σε προσεχές νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.

Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις στις οποίες αναφέρεστε, περί πιθανής αντιστάθμισης της απώλειας εσόδων του ΜΤΣ, υποβλήθηκαν αρμοδίως από το ΜΤΣ και θα εξεταστούν, μετά την υποβολή εμπεριστατωμένης μελέτης από το υπόψη Ταμείο, για κάθε ζήτημα ξεχωριστά.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξετάζει πάντοτε, και ενδελεχώς, όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από τα Μετοχικά Ταμεία και τους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης (Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.), δια μέσου των οικείων Γενικών Επιτελείων, με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι λέει ο ποιητής;
    Γιατί νιώθω ότι μας δουλεύουν όλοι τους;
    Πόσο δύσκολο είναι να πουν ότι καταργούνται άμεσα οι κρατήσεις που έχουν κριθεί αντισυνταγματικες;
    Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ εισαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού έχεις απορίες , ρώτησε την Ένωση αποστράτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζει κανείς για την μείωση (από 35 έως 55 ευρώ ) του μισθού μας μηνός Μαΐου που κατατέθηκε εχθές; Εκεί που περιμέναμε αύξηση!!!! Μάλλον αρνητικό ..δώρο επειδή αυξήθηκε το αρνί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Αυτό που γράφεις είναι γενικό και αόριστο, λες για μείωση κύριας σύνταξης μηνός Μαΐου, αλλά δεν διευκρινίζεις, είσαι απόστρατος του Στρατού ; πότε αποστρατεύθηκες ; επαναυπολογίστηκε η σύνταξη σου με τον νόμο Βρούτση (4670/2020) με βάσει των νέων ποσοστών αναπλήρωσης ; έπαιρνες προσωρινή σύνταξη ;

      Διαγραφή
  5. Πέφτει χοντρό δούλεμα εκει οι αξιωματικοί όλα καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αύξηση των μερισμάτων αλλάζει σε κάποιους την φορολογική κλίμακα και γίνονται περισσότερες κρατήσεις. Θα δούμε ακριβώς τι συμβαίνει όταν ο ΕΦΚΑ αναρτήσει το μηνιαίο εκκαθαριστικό του Μαΐου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια αύξηση μερισμάτων ρε παιδιά;
    Πήρε κανείς αύξηση;
    Που οφείλεται αυτή;
    Πες το σωστά το σε μας, να χαρούμε λίγο.
    Εγώ προσωπικά πήρα ακριβώς τα ίδια χρήματα με τους προηγούμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλουν να το περάσουν με νόμο για να μήν υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης αναδρομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ti σχέση έχει η αύξηση του μερίσματος από το ΜΤΑ με τη σύνταξη του ΕΦΚΑ πριν διασταυρωθούν και συμψηφισθούν από την Η.ΔΙ.ΚΑ.
    Δυστυχώς πληροφορούμαστε μετά από 15 -20 ημέρες που βγαίνει το ενημερωτικό από τον ΕΦΚΑ, ενώ το ΓΛΚ το έβγαζε κατά το μέσον του Μήνα πριν την πληρωμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά κύριο λόγο, η αύξηση μερισμάτων επιφέρει μείωση πληρωτέας σύνταξης.
      Όταν αυξάνονται τα μερίσματα πάντοτε μειώνεται η πληρωτέα κύρια σύνταξη για 2 βασικούς λόγους :
      (α) Αύξηση του φόρου εισοδήματος.
      (β) Αύξηση κράτησης του ν.4093/12 στη σύνταξη, ισχύει για όσους λαμβάνουν προσωπική διαφορά και το ποσοστό της κράτησης εξαρτάται από το άθροισμα σύνταξης + μερισμάτων δηλαδή, 5 % για άθροισμα από 1000 € έως 1500 €, 10 % από 1.500,01 € έως 2.000 € κτλ.
      Άρα η αύξηση του μερίσματος επιφέρει πάντοτε μείωση της πληρωτέας σύνταξης η οποία είναι μικρή όταν αυξάνεται μόνο ο φόρος εισοδήματος και είναι μεγάλη όταν αυξάνεται επιπρόσθετα και το ποσοστό κράτησης του ν.4093/12.

      Διαγραφή
  10. Με αυτούς που έχουμε μπλέξει, μην περιμένετε τίποτα.....
    Το δείχνουν καθαρά δεν μας γουστάρουν, και έτσι θα το πάνε μέχρι τις εκλογές, εκεί μπορεί να δώσουν κάνα χαρτζιλίκι, έτσι για τα μάτια του κόσμου........
    Βέβαια σε όλο αυτό το χάλι οι πρώτοι που φταίνε είμαστε εμείς κανένας άλλος......
    Ότι καταλάβατε..........
    Καλή Ανάσταση σε όλους.....!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ τον συνάδελφο, Τετάρτη, Απριλίου 28, 2021 7:31:00 μ.μ,
    για την αναλυτική εμπεριστατωμένη επεξήγηση της μείωσης των συντάξεών μας.
    Καλή Ανάσταση σε Όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί να μου πει κάποιος υπεύθυνα αν το γνωρίζει εάν προβλέπεται αμοιβή για τους βουλευτές που καταθέτουν ερωτήματα? Όσο για τη βιωσιμότητα, τις κρατήσεις κλπ να έχετε εμπιστοσύνη στη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ θα κάνει όπως πάντα το χειρότερο δυνατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι τι είπε? Είπε ουσιαστικά "Τι να πεις κανείς για τις μετοχές και το συμπληρωματικό της αλληνής". Τουλάχιστον ας φροντίζατε έτσι ώστε όλες οι μειώσεις-κρατήσεις να αφαιρούνται από την Προσωπική Διαφορά. Είτε αυτές αφορούν τον ν4093/12 είτε τον ν4024/11 με τα μείον 20 και τα μείον 40%. Σούργελα εεε σούργελα πολιτικάντηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή