Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» (ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς αλλά και της διεθνούς συνεργασίας με άλλες χώρες, η Εθνική Φρουρά συμμετέχει με 15μελή αποστολή και ένα Ε/Π ΑW-139, στην Πολυεθνική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021», που διεξάγεται από τις 19 έως τις 23 Απριλίου 2021, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021», διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας της Ελλάδας και διεξάγεται σε όλο το FIR Αθηνών. Σε αυτήν, εκτός της Ελλάδας συμμετέχουν με προσωπικό και αεροπορικά μέσα η Κύπρος, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ και ο Καναδάς, ενώ η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία με παρατηρητές.

Σκοπός της άσκησης είναι η ρεαλιστική εκπαίδευση σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και συνολικής αποτελεσματικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, σε συνθήκες που ανταποκρίνονται στο σύνθετο και πολλαπλών απαιτήσεων επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, συμμετέχει στη σχεδίαση των σεναρίων που προβλέπονταν σε συνεργασία με τα αντίστοιχα κλιμάκια των υπόλοιπων χωρών. Παράλληλα, λαμβάνει μέρος σε αριθμό εκπαιδευτικών αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue), Τακτικών Αερομεταφορών και συνεργασίας με Ειδικές Δυνάμεις για εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από το Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορίας Ταξίαρχο (Ι) Φλωρίδη Μάριο, παρέστη στις 20 Απριλίου 2021, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κλικ για μεγέθυνση:


Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ TO DRESS CODE ΤΟΥ ΠΘ ! ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΒΑΤΑ . ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ. ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΙΑΤ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΥΕΘΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή