Αγορά 2 γεφυρών Μπέλεϋ ...διά παν ενδεχόμενο-Θα φυλάσσονται σε Στρατιωτικές Μονάδες Θεσσαλίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια Μεταλλικών Συναρμολογούμενων Γεφυρών για την Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και αφορά στην προμήθεια δύο γεφυρών ξηρών ανοιγμάτων που θα φυλάσσονται σε Στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Δικαιούχος του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

«Σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο που συμβάλλει στη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών, όπως οι φυσικές καταστροφές, καθώς και στην εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επιπρόσθετα, συμβάλλει σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και στη διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ

Κάθε γέφυρα έχει τα εξής βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

α. Αποτελεί το βασικό μέσο για τη γεφύρωση ξηρών ανοιγμάτων επί παντός εδάφους. Ενδείκνυται η χρήση της για ταχεία γεφύρωση οπουδήποτε απαιτηθεί για την επαναλειτουργία διακοπείσας κυκλοφορίας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή δρομολογίων.

β. Η γέφυρα αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αρθρωτά, προκειμένου να μπορεί να συναρμολογηθεί και αποσυναρμολογηθεί μόνο από προσωπικό, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

ΠΗΓΗ: eleftheria.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Και ποιος σας είπε, ότι οι αρθρωτές γέφυρες και ειδικά οι Μπελευ δεν χρειάζεται και κάποιο μηχάνημα ανάλογα και με το κώλυμα, την κατάσταση των ακροβαθρων και το είδος της γέφυρας; Εκτός εάν ο κος περιφερειάρχης έχει συνεργείο εύκαιρο με καμμιά 200ρια έγχρωμους με φτυάρια και γκασμάδες, από αυτούς που έρχονται για επενδύσεις κάθε μέρα με την βοήθεια και των εξ'ανατολών ΝΑΤΟϊκών συμμάχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζαμπα εξασφαλιση εργατων απο το στρατο. Μολις γινει η ζημια θα τρεξει αυταπαγγελτα ο στρατος γιατι μονο αυτος μπορει και τα ευσημα θα τα παρει η περιφερεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή