Δύο νέες γέφυρες τύπου Μπέλεϋ θα φυλάσσονται σε Στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας για ακραία καιρικά φαινόμενα

Δύο νέες γέφυρες τύπου Μπέλεϋ θα φυλάσσονται σε Στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας για ακραία καιρικά φαινόμενα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά επισκέφτηκε χθες (11/03/2021) τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και ενημερώθηκε για το ολοκληρωμένο σχέδιο και την πορεία διαχείρισης των συνεπειών του σεισμού που έπληξε την περιοχή.

«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό είναι διαχρονικά άριστη και αποτελεί παράδειγμα «καλής πρακτικής» στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Στο πρόσωπο του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων που με άμεση αντίδραση βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις σεισμόπληκτες περιοχές, προσφέροντας αποφασιστικής σημασίας βοήθεια. Με τη βοήθεια του Στρατού στήθηκαν εκατοντάδες σκηνές για την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών των κατοίκων, ενώ η κατόπτευση και επιτήρηση από εδάφους και από αέρος με 2 ελικόπτερα, προσέφερε ουσιαστική αλλά και ψυχολογική βοήθεια, αναπτερώνοντας τις πρώτες εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές, το ηθικό των σεισμόπληκτων. Επιπλέον ο Στρατός διέθεσε τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Σχολείου που λειτουργεί στο Στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο για τη φιλοξενία των μαθητών του δημοτικού σχολείου Δαμασίου που καταστράφηκε, μέχρις ότου χτιστεί το νέο σχολείο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Ενόπλων Δυνάμεων αποτυπώνεται και σε νέα έργα για την υποστήριξη του επιχειρησιακού και κοινωνικού ρόλου του Στρατεύματος, όπως η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Στρατηγείου ΑΤΑ στη Λάρισα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η προμήθεια δύο νέων γεφυρών τύπου Μπέλεϋ που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα της Ενεργειακής αναβάθμισης της 1ης Στρατιάς, η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού και η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Λάρισα.


ΠΗΓΗ: larissapress.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μα καλά αυτό το υλικό πριν κάμποσα χρόνια, δεν το είχανε παραχωρήσει τζάμπο-τζαμπα στις νομαρχίες για να το διαχειριστούν οι φτυχιούχοι και οι διπλωματούχοι-παπλωματούχοι μηχανικοί των τότε "μπολεοδομιών" για παρόμοιους σκοπούς; Τώρα τι συνέβη και αγόρασαν νέο υλικό (σύμφωνα με την λαρσανετ) και το χρέωσαν ξανά στον στρατό; Μπράβο ο ΕΣ, πολυεργαλειο για κάθε κυβέρνηση, για κάθε νόσο, χωρίς όμως καμμία υποστήριξη για το προσωπικό ούτε καν από το υπουργείο, για οικονομικά, ασφαλιστικά, ΜΤ, επαγγελματικά κ.α. Στο μεταξύ η φωτογραφίες έχουν γίνει δεύτερη φύση στην ηγεσία, δεν πειράζει έτσι και αλλιώς μετά την απόλυση τους, ούτε ο διαχειριστής στην πολυκατοικία τους θα τους θυμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή