Επίσκεψη Αρχηγού ΕΔ της Γαλλίας στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Αρχηγού ΕΔ της Γαλλίας στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Στρατηγός François Lecointre πραγματοποίησε σήμερα (04/03/2021) επίσκεψη στην Κύπρο και συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη στην οικία της Γαλλίδας Πρέσβειρας, κας. Salina Grenet-Gatalano. Ο Στρατηγός Lecointre βρέθηκε στην Κύπρο στο πλαίσιο έκτακτης επίσκεψής στην περιοχή λόγω και της παρουσίας του Γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, το οποίο αυτό το διάστημα διέρχεται της Ανατολικής Μεσογείου με προορισμό τον Ινδικό Ωκεανό και τον Περσικό Κόλπο όπου και θα παραμείνει για την επιχείρηση «CLEMENCEAU».

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Στρατηγό Lacointre στην παρουσία της Γαλλίδας Πρέσβειρας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και σημειώθηκαν οι κοινές τους ανησυχίες που άπτονται θεμάτων ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικά σε σχέση με τη στάση της Τουρκίας. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας και η ανάπτυξη πολυμερών συνεργασιών στην περιοχή όπως η Τετραμερής Πρωτοβουλία μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας. Επιπλέον, σημειώθηκε η κοινή επιδίωξη αξιοποίησης κάθε δυνατής ευκαιρίας για συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.

Η επίσκεψη του Γάλλου Αρχηγού ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας το οποίο παρέθεσε η Γαλλίδα Πρέσβειρα στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Χαράλαμπου Πετρίδη. Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δυο κρατών.

Σημειώνεται ότι γαλλικά μαχητικά Rafale που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια