Κρήτη: Αξιωματικός του ΠΝ παρέλαβε δέμα με …όπλο!-Τι συνέβη

Κρήτη: Αξιωματικός του ΠΝ παρέλαβε δέμα με …όπλο!-Τι συνέβη


Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ήταν ο παραλήπτης του δέματος που περιείχε ένα όπλο το οποίο εστάλη πριν λίγες ημέρες από την Αθήνα στα Χανιά με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αξιωματικού αλλά κι ενός συγγενικού του προσώπου, νεαρής ηλικίας.

 

Διασταυρωμένες πληροφορίες του Creta24 από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη δυτική Κρήτη τονίζουν ότι ο μεσήλικας αξιωματικός δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του όπλου το οποίο εστάλη για συντήρηση, αλλά το συγγενικό του πρόσωπο, που παραδέχτηκε ότι το περίστροφο είναι δικό του και απλώς ο συγγενής του πήγε στο πλοίο για να παραλάβει το δέμα.

 

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι «πρόκειται για ένα παλιό όπλο που εστάλη στην Αθήνα σε εργαστήριο για συντήρηση αλλά και για να βαφτεί, αφού στα Χανιά δεν υπήρχε εργαστήριο που θα μπορούσε να κάνει τέτοιου είδους εργασίες».

 

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Χανίων, συνέλαβαν πριν λίγες ημέρες τους δύο άνδρες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ειδικότερα σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποθήκη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον επιβατικό λιμένα Σούδας από τα ανωτέρω στελέχη εντοπίστηκε ύποπτο ασυνόδευτο δέμα και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

 

Το εν λόγω δέμα παρελήφθη από τον αξιωματικό του Π.Ν, κι έπειτα από έλεγχο βρέθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένο ένα περίστροφο πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 0.32mm, ενώ έπειτα από περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε πως το εν λόγω όπλο ανήκει στον συγγενή του.

 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, με αρνητικά αποτελέσματα.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όπλο.


ΠΗΓΗ: creta24.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Τις καλές εποχές οι Ανώτεροι Αξκοι Στρατιωτικοι ,είχαν τον ατομικό οπλο τους κατ'οικον το πιστολι 0,45.Η δημοκρατική μεταπολίτευση μας αφόπλισε και μας αφησε μονο τις παντούφλες.Συνάδελφοι σκεφτείτε τι ειχαμε ,τι χάσαμε ,και που φτάσαμε σήμερα σε κύρος να είσαι κατω απο τους ρομά.Σήμερα ολοι οι άλλοι διαθέτουν οπλο ατομικό κατόικον η μη πλήν αυτων που δικαιούνται να φέρουν για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα φίλε MAJOR. Ήταν η αρχή της συστηματικής προσβλητικής συμπεριφοράς προς τον Ελληνα Αξιωματικό.Τί να θυμηθουμε: Το όπλα της Μονάδος κλειδωμένα στους οπλοβαστούς, τις γραπτές εξετάσεις για το αν γνωρίζουμε τον κανονισμό 20-1 ,την υποχρέωση να υπογράψουμε ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι δήθεν κινηθηκαμε εκτός έδρας για να πάρουμε οδοιπορικά έξοδα καθόσον άρνηση λήψης αυτών συνιστά ποινικό αδίκημα ,την ένταξή μας στον ΕΦΚΑ ,κλπ,κλπ. Ας προσέχαμε όμως. Δέν αισθάνομαι καθόλου περήφανος. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους. Αποδόμησαν τα πάντα και μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κατάσταση. Χειρότερη δουλεία απο αυτήν που ζούμε σήμερα δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  2. Καί στρατιωτικοί να συλλαμβάνονται από λιμενικούς και αστυφύλακες που το βάζεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν δεν εισαι κρατος (οχι σοβαρο κρατος, αλλα απλα οχι κρατος), και συναντας τετοιου ειδους φαινόμενα σηψης παρακμής, απαξιωσης, αυταρχισμου, κοπροσυνης, ηθικής καταπτωσης κλπ κλπ κππ, φυσικο ειναι ο καθε γιωτας ανεκπαίδευτος λινενικος, αστυνομικος, κλπ να προβαινει σε τετοιες πραξεις.
    Αφου εδω και δεκαετιες, ο καθένας ενεργει κατα το καυλουν, χωρις συνεπειες, χωρις γνωσεις, χωρις , χωρις χωρις...
    Ετσι ειναι η φυσικη σειρα των πραγμάτων. Οταν αφηνεις το ποντικι να αλωνιζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή