Παναγιωτόπουλος: Η ειδικότητα μετεωρολόγων θα ενισχυθεί με 9 υπξκους από ΣΜΥΑ και 9 ΕΠΟΠ

Παναγιωτόπουλος: Η ειδικότητα μετεωρολόγων θα ενισχυθεί με 9 υπξκους από ΣΜΥΑ και 9 ΕΠΟΠ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα «Προβλήματα Προσωπικού Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικότητα Μετεωρολόγου», σας γνωρίζω ότι η κάλυψη των επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών στους μετεωρολογικούς σταθμούς, πραγματοποιείται με τις προσωρινές και μέχρι τριάντα (30) μέρες διαθέσεις, του στρατιωτικού προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη, στο μέτρο του δυνατού, τα κοινωνικά κριτήρια που προβλέπονται στο ν.3883/2010.

Επίσης κατά το τρέχον έτος, η ειδικότητα των μετεωρολόγων θα ενισχυθεί με εννέα (9) υπαξιωματικούς από τη ΣΜΥΑ ειδικότητας ΥΜΕ και με εννέα (9) ΕΠΟΠ ειδικότητας ΟΜΕΤ. Ο συγκεκριμένος αριθμός μετεωρολόγων, θα αμβλύνει σημαντικά το πρόβλημα στελέχωσης ορισμένων μετεωρολογικών σταθμών, ενώ και θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των διαθέσεων προσωπικού από άλλες Μονάδες.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι προβλέπεται η ενίσχυση, στα επόμενα έτη, της Πολεμικής Αεροπορίας με είκοσι εννέα (29) μετεωρολόγους παρατηρητές (ΥΜΕ) από τη ΣΜΥΑ και με προγνώστες καιρού με την ίδρυση και λειτουργία από το πρώτο έτος σπουδών κατεύθυνσης Μετεωρολόγων (ΜΤ) στο Τμήμα Αεροπορικών Επιστημών της Σχολής Ικάρων.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια