Ο Α/ΓΕΕΘΑ στις Τελετές Παράδοσης-Παραλαβής 13 ΔΕΕ και ΣΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στις Τελετές Παράδοσης-Παραλαβής 13 ΔΕΕ και ΣΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής 13 ΔΕΕ (ΔΔΕΕ Κατόπιν Ανασυγκρότησης)

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΚΙΝΟΥ», στο Γουδί Αττικής, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 13 Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), από τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Γάκη στον Υποστράτηγο Προκόπη Μαυραγάνη, στην οποία παραβρέθηκε ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ – Συντονιστής Σύστασης ΔΕΠ – Διοικητής ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον παραδίδοντα Διοικητή για το έργο που επιτέλεσε ο Σχηματισμός υπό την διοίκησή του, στο πλαίσιο της συντελούμενης αναδιοργάνωσης και τόνισε τον κομβικό χαρακτήρα ανάληψης Διοίκησης από τον παραλαμβάνοντα Διοικητή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο αφού άμεσα θα ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του.

Σκοπός της αναδιοργάνωσης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και της σύστασης της ΔΕΠ είναι να τυποποιήσει σε διακλαδικό επίπεδο την εκπαίδευση μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα της, να επιτύχει σημαντική οικονομία κλίμακας στην προμήθεια υλικών αποτελώντας έναν ισχυρό Διοικητικό Σχηματισμό ιδιαίτερης «βαρύτητας», που θα εφαρμόζει σύγχρονο μοντέλο Διοίκησης & Ελέγχου, με τις Μονάδες της να αποτελούν πρότυπο για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης θα είναι η παροχή διευρυμένων επιλογών στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για τη διασφάλιση των Εθνικών συμφερόντων και την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Κλικ για μεγέθυνση:

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοίκησης Σχολής Εθνικής Άμυνας

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), από τον Αντιστράτηγο Σπύρο-Γεράσιμο Ρώσση στον Αντιστράτηγο Θεμιστοκλή Γρυμπίρη.

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε το ρόλο και την πολύτιμη συμβολή της Σχολής στην αναβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σπουδαστών λοιπών φορέων εσωτερικού και εξωτερικού, τονίζοντας ότι η ανωτέρω πολυσχιδής και πολυεπίπεδη μόρφωση αναβαθμίζει την κριτική σκέψη, την διαδικασία εκτίμησης καταστάσεων και υποστήριξη στην άμεση λήψη ορθών αποφάσεων.

Τέλος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Σχολής με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία καθιστά τους Σπουδαστές της ικανούς να μορφώνουν εμπεριστατωμένη άποψη και να διατυπώνουν υψηλού επιπέδου εκτιμήσεις για τις διεθνείς εξελίξεις στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της ΣΕΘΑ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στο ιστορικό Διοικητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην Κυψέλη και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 13ΔΕΕ.
    \ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΤΣΙΚΩΣΤΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΡΘΟΥ ΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΝΔΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ Ο ΠΑΡΩΝ ΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΦΑΙΡΩΜΑ,Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή