«Φονικοί» Harpoon: Με αυτούς τους πυραύλους οι Ελληνικές «οχιές» κλειδώνουν την Ανατολική Μεσόγειο

«Φονικοί» Harpoon: Με αυτούς τους πυραύλους οι Ελληνικές «οχιές» κλειδώνουν την Ανατολική Μεσόγειο

Ποιοτικό προβάδισμα έναντι των Τούρκων αποκτά η Πολεμική Αεροπορία εκσυγχρονίζοντας στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο τα Ελληνικά F-16. Παράλληλα, το ελληνικό οπλοστάσιο ενισχύεται και με πυραύλους Harpoon.

Πρόκειται για αντιπλοϊκούς πυραύλους οι οποίοι δίνουν στα ελληνικά Viper της δυνατότητα να «καθαρίσουν» την Ανατολική Μεσόγειο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους Harpoon που αποδέσμευσαν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, θα φέρουν τα ελληνικά F-16 Viper που θα σταθμεύουν στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά αντι-ραντάρ βλήματα HARM των ελληνικών F-16 (και κατά των ραντάρ των ρωσικών S-400 και όποιου άλλου τουρκικού ραντάρ υπάρχει), εμβέλειας 150 χλμ., μπορούν να διαλύσουν την προβληματική τουρκική αεράμυνα.

Τα HARM έχουν το πλεονέκτημα πως «κλειδώνουν» τον στόχο από την εκπομπή των ραντάρ και τον πλήττουν ακόμα και αν κλείσει το ραντάρ, αφού κρατάνε καταγεγραμμένο το τελευταίο στίγμα.

Ελλάδα και Τουρκία διατηρούν σε υπηρεσία 180 συνολικά βλήματα HARM με 84 να υπηρετούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τα 96 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι λένε πως η Ελλάδα στέλνει ισραηλινά drone εναντίον των Bayraktar, με φόντο την συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για τα Heron.

Οι Τούρκοι του trmilitarynews.com αναφέρουν πως στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ, σε τρεις μήνες από σήμερα θα φτάσουν τα ισραηλινά, μη επανδρωμένα HERON στην Σκύρο, ανατολικά της Εύβοιας

Μάλιστα οι Τούρκοι επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ τα οποία τονίζουν, όπως αναφέρουν, πως ήδη η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών των HERON έχει ξεκινήσει στο Ισραήλ, σύμφωνα με το trmilitarynews.com στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας τα δύο UAV τύπου HERON θα μισθωθούν για τρία χρόνια για συνολικά 39 εκατ. ευρώ, με την επιλογή αγοράς τους, μετά το διάστημα αυτό.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια