Σημαντικό για Απόστρατους: ΑΜΚΑ και εμβολιασμός κατά του COVID-19

Σημαντικό για Απόστρατους: ΑΜΚΑ και εμβολιασμός κατά του COVID-19

Όπως μας ενημέρωσε απόστρατος-αναγνώστης του ιστολογίου μας staratalogia.gr:

Όταν εκδόθηκε ο ΑΜΚΑ, για όσους ήταν τότε ε.ε., στα στοιχεία του συστήματος, υπάρχει ο αριθμός της στρατιωτικής ταυτότητας και όχι της πολιτικής, με αποτέλεσμα να υπάρξει πιθανό πρόβλημα, στον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Οι συνάδελφοι πρέπει να μεταβούν στο ΚΕΠ ή στο γραφείο ΑΜΚΑ της περιοχής τους, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ΑΜΚΑ τους, κάνοντας αλλαγή του αριθμού της στρατιωτικής ταυτότητας με τον αντίστοιχο της πολιτικής.

Για να διαπιστώσετε αν στον ΑΜΚΑ υπάρχει η στρατιωτική ή η πολιτική ταυτότητά σας, μπορείτε να μεταβείτε ΕΔΩ και συμπληρώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία κάνετε αναζήτηση.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ενημερωστε τον απόστρατο-αναγνώστη του ιστολγιου καθως και ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ >
    Το Συμβούλιο της Ευρώπης με το ψήφισμά του 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:
    7.3.1. – να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα για να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί,
    7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή για το γεγονός ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί,
    Για το “Πιστοποιητικό Εμβολιασμού” αναφέρει:
    7.5.2. – (επιτρέπεται) η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού μόνο για τους εξής καθορισμένους σκοπούς:
    α) παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου,
    β) των πιθανών παρενεργειών και γ) των ανεπιθύμητων ενεργειών.
    Καλο ειναι να ενημερωνονται προτου γραφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη κάψα βλέπω για το εμβόλιο έχουν μερικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα για όσους επιθυμούν να επιλέξουν την εταιρεία του εμβολίου, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν οι ίδιοι την αξία του και όχι υποχρεωτικά να εμβολιασθούν με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εμβολιο ειναι ΔΩΡΕΑΝ και μην κοιτατε που καποιοι ειστε βολεμενοι υπαρχουν ατομα που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα-Εξαλλλου το καθε εμβολιο κοστολογειται οσο θελει στο ΕΣΥ γιατι οι πραγματικες τιμες που εχουν ανακοινωσει επισημα οι εταιρειες ειναι απ 1,7 ευρω -15.5 ευρω.Να εχετε κατα νου οσοι το κανετε δεν εχετε δικαιωμα αποζημειωσης για οποια παρενεργεια γιατι υπογραφεται εγγραφο συναινεσης δεν ειναι ετσι αερα πατερα.ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΑΙ γαι αφηστε τα ξερολα.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ Π.Ο.Υ

      Διαγραφή
    2. προς Ανώνυμο Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2021 11:08:00 π.μ.
      .....δεν μας είπες ποιο έχει 1,7€ & ποιο 15,5€, εσύ που δεν είσαι ξερόλας

      Διαγραφή
  4. Οχι παιδια δεν ειναι ετσι. Αν δοκιμασετε να πληκτρολογησετε την αστυνομικη σας ταυτοτητα στην θεση που ζηταει την στρατιωτικη βγαινει ο ΑΜΚΑ κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή