Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι ετήσιες τακτικές και έκτακτες κρίσεις στις ΕΔ-Τι αναμένεται

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι ετήσιες τακτικές και έκτακτες κρίσεις στις ΕΔ-Τι αναμένεται

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Μετά την παραμονή του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας – και των τεσσάρων Αρχηγών – με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το γεγονός αυτό δεν δημιουργεί «καραμπόλες» με σημαντικές αποστρατείες (αριθμητικώς) και οι κρίσεις αναμένονται «ήπιες». Στην Πολεμική Αεροπορία παρέμεινε (για τρίτο χρόνο μετά από πάρα πολλά χρόνια) ο Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Στο Στρατό Ξηράς για δεύτερη χρονιά ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και στο Πολεμικό Ναυτικό ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Θεωρείται επίσης «βέβαιο», όσο βεβαίως μπορεί να είναι βέβαιος κάποιος για τις ετήσιες κρίσεις στις ΕΔ, ότι μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ (Ν. Παναγιωτόπουλος και Αλκ. Στεφανής) και των άλλων τριών Αρχηγών των Κλάδων, προχθές Παρασκευή κατά την τελετή της παρουσιάσεως του «απολογισμού πεπραγμένων» για τις ΕΔ για το 2020 και των δημόσιων συγχαρητηρίων και επαίνων που έδωσε στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, για την επιτυχή αντιμετώπιση «επί του πεδίου» των Τούρκων στην ξηρά (Έβρος), στη θάλασσα και στον αέρα (Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο), ότι παραμένουν οι μετά τους Αρχηγούς επιχειρησιακοί σε κάθε Κλάδο:

Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας. Αυτό λέει η λογική, καθώς δεν μπορεί να δίδονται συγχαρητήρια δημοσίως και σε λίγα 24ωρα να αποστρατεύονται οι επικεφαλής αυτών που αντιμετώπισαν με επιτυχία όλες τις απειλές και προκλήσεις.

Άλλωστε «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» ιδίως αυτήν την εποχή, με την τουρκική προκλητικότητα στην κορύφωσή της.

Ή για να είμαστε απολύτως σωστοί, κάνεις τις λιγότερες δυνατές αλλαγές, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές γιατί και η «πυραμίδα» πρέπει να «αναπνεύσει» και να απεγκλωβιστούν και οι μικρότεροι σε βαθμό. Αρκεί βεβαίως όλα αυτά να γίνονται με βάση την επιχειρησιακή λογική και ανάγκες του κάθε Κλάδου και όχι επιθυμίες ή «υποδείξεις» πολιτικών, αποστράτων, κομματικών κλπ, όπως πλειστάκις έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν από αύριο ξεκινούν οι κρίσεις και όλη η εβδομάδα θα είναι «γεμάτη» από αυτές.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Λοιπόν, το έχουμε ξαναπεί, ΔΕΝ (αρνητικό) υπάρχει περίπτωση απόστρατοι συνταξιούχοι να επηρεάζουν τις κρίσεις. Μόνο εάν οι συνταξιούχοι πρώην στρατιωτικοί, εχουν διορισθεί ως αναντικατάστατοι υφυπουργοί και συνεχίζουν το θεαρεστο έργο που ξεκινησαν με τους σφυριζανέλ. Όλα τα άλλα που αναφέρει ο δημοσιογραφικός, ειναι εκ του πονηρού, προβοκατόρικα και εξυπηρετούν τη θεωρία του λαγού που ξεκινάμε κάτι για να επηρεάσουμε κανένα γίδι από την ξεχειλωμενη κοινή στρατιωτική γνώμη, λέμε τώρα. Επίσης θα θέλαμε να θυμίσουμε σε ορισμένους που εκτοξεύουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις τύπου τελεσίγραφου, νομίζοντας ότι δίνουν διαταγές σε διμοιρία νεοσυλλέκτων το εξής "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς, ή μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην λες". Αυτά και αναμένουμε τις "αδέκαστες" κρίσεις απι τα ίδια πρόσωπα τα τελευταία 4-5 χρόνια, με τα ίδια μυαλά, και προπαντώς έχοντας ως φάρο την αξιοκρατία και την αριστεία, δλδ σχολές, μονάδες, επιτελεία, σε ολη την διάρκεια της καριέρας ενος αξιωματικού και οχι μόνο στα τελευταία 4 με 5 χρόνια σαν αγροτικό για να λέμε οτι πληρούνται και καλά τα τυπικά προσόντα, (σιγά μην).

    ΑπάντησηΔιαγραφή