Μη καταβολή οφειλόμενων αποζημιώσεων στα στελέχη ΕΔ που υπηρετούν στον Έβρο (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι Βουλευτές Παπαναστάσης Νικόλαος και Παφίλης Αθανάσιος, προς ΥΠΕΘΑ, με θέμα «Μη καταβολή αποζημιώσεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου»

Ειδικότερα:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφά τους διαμαρτύρονται για την αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση σχετικά με την μη καταβολή αποζημιώσεων στα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου, τα οποία, με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης, εμπλέκονται, πέραν των καθηκόντων τους και της αποστολής τους, στην αντιμετώπιση των γεγονότων του Έβρου (προληπτικά σήμερα), που η κυβέρνηση όξυνε με την πολιτική της. Τα στελέχη αυτά, αν και εκτελούν καθημερινά τις υπηρεσίες που τους ανατίθενται, δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση. Η τελευταία αποζημίωση που έλαβαν ήταν τον Ιούλιο του 2020. Δηλαδή για διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών μένουν απλήρωτα, με αποτέλεσμα να εκφράζουν τη δυσφορία τους και την απογοήτευσή τους.

Στις διαμαρτυρίες τους επισημαίνουν ότι το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τις αποζημιώσεις για το ωράριο και τα νυχτερινά.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), έχουν αναδείξει κατά το παρελθόν αυτά τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει την αδιαφορία της κυβέρνησης σχετικά με την επίλυσή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων στα ανωτέρω στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τη χρονική περίοδο από τον Ιούλιο του 2020 και εφεξής, καθώς και των νυχτερινών και αργιών;

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τί εννοεί ο ποιητής με τη φράση
    "τα οποία, με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης, εμπλέκονται,"? Δηλαδή για τη φύλαξη των συνόρων ποιος έπρεπε να εμπλακεί? Η μήπως δεν έπρεπε να εμπλακεί κανείς και να μπουν όλοι μέσα, προκειμένου να μην απασχοληθούν τα στελέχη? Ελπίζω να είναι θέμα διατύπωσης του κόμματος λόγω των παγίων θέσεων περί ιμπεριαλισμού και συνόρων και όχι η ακριβής διατύπωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή