«Ο διοικητής είναι υπεύθυνος διά παν ό,τι πράττει ή παραλείπει να πράξει η Μονάς την οποία διοικεί»

«Ο διοικητής είναι υπεύθυνος διά παν ό,τι πράττει ή παραλείπει να πράξει η Μονάς την οποία διοικεί»


Από τον Χρήστο Μπολώση

Με πήρε τηλέφωνο έξαλλος ο φίλος μου ο στρατιωτικός

«Ρε, τι γίνεται εδώ πέρα; Ρε, στον Στρατό υπάρχει ο Κανονισμός ΣΚ 20-2, εκδόσεως 1980, παρακαλώ, που στο άρθρο 5 απαριθμεί 17 υποχρεώσεις που έχει ο διοικητής Μονάδος (μέχρι και ότι πρέπει να έχει και πλήρη γνώση των νόμων…)» τόνισε και κατέληξε:

«Τέλος, ο διοικητής είναι υπεύθυνος διά παν ό,τι πράττει ή παραλείπει να πράξει η Μονάς την οποία διοικεί, το καταλαβαίνεις αυτό;». «Ναι, αλλά δεν καταλαβαίνω πού το πας». «Σωστά. Ρε, τον διοικητή της Μονάδος τον στήνουμε στον τοίχο για οποιαδήποτε παράλειψη γίνει στη Μονάδα του, είτε απ’ αυτόν είτε από οποιονδήποτε άλλον». «Ε και λοιπόν;».

«Ρε, ο πρωθυπουργός δεν είναι ο διοικητής της χώρας;». «Είναι». «Άρα τι μπούρδες λέει ότι απλώς ενοχλήθηκε που έγινε μπάχαλο με τη “Μήδεια”; Σκέφτεσαι έναν διοικητή που του έκλεψαν ένα πιστόλι να βγει να πει ότι ενοχλήθηκε; Ρε, γράψε κάτι για την ανευθυνότητα και την ανεμελιά τους». Ε, αυτό κάνω. Γράφω…

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr - ΦΩΤΟ: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. ετσι ακριβως ειναι ! αλλα ολες οι δημοσιες υπηρεσιες ειναι να ταλαιπωρουν τον κοσμο, και δυστυχως παιρνει και τον στρατο η (μπαλλα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου.
    Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ο ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ. ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ.ΓΟΝΑΤΙΣΕ. ΝΙΚΗΘΗΚΕ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ. ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΚΙΟ. ΑΥΤΟ.

      Διαγραφή
  3. Ο ΣΚ 20-2 είναι του 2017. Όχι του 1980. Παραπληροφόρηση ή αδιάβαστος ο παππούς ε.α. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε δεδομενέ μου είτε του 2017 είτε του 1980 αυτό το γράφει ο ΣΚ 20-2: "Ο διοικητής είναι υπεύθυνος διά παν ό,τι πράττει ή παραλείπει να πράξει η Μονάς την οποία διοικεί" άντε ενημερώσου και μην τρολάρεις...

      Διαγραφή
    2. ΑΝΩΝΥΜΕ 1:23:00 μμ , τράβα διάβασε τον ΣΚ 20-2 (τον καινούργιο και όχι του 1980) και αφού τον διαβάσεις να μας αναφέρεις που ακριβώς το γράφει. Μάλλον ελεγχόμενος ο παππούς ε.α από μικρό κόμμα. Τελικά δίκιο έχει ο ανώνυμος 1:09:00 μμ.

      Διαγραφή
  4. Ατυχης η συγκριση .Τον Διοικητη τον διριζει με αποφαση το καθε ΑΝΩΤ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ενω τον Πρωθυπουργο τον εκλεγουν χιλιαδες ατομα.Επι πλεον ο Διοικητης εχε συγκεκριμενο χωρο δρασης και αν δεν πραττει σωστα εχει ευθυνη ενω ο Πρωθυπουργος ειναι αδυνατον να ειναι υπευθυνος για παραλλειψεις αλλων.
    Σε καθε περιπτωση οι βολες εναντιον του θεσμου του Πρωθυπουργου της Χωρας ειναι ακυρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε..όχι κι ατυχής..., ή είσαι εκτός ΕΔ ή πολύ παθιασμένος με πρόσωπα και κόμμα.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ποιους διορίζει και που !!! Ασε τώρα τα δεν ήξερα! Ξερεις και ποαραξερεις τα κομματικά σου στελέχη αλλοιως ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ!

      Διαγραφή
  5. Πολλούς δεδομένους σχολιαστές βλέπω: "Ψωμί, ελιά και Κυριάκο Βασιλιά"... Πολύ σωστά τα γράφει ο κ. Μπολώσης. Φυσικά και δεν "παίζουμε" με τον Θεσμό του Πρωθυπουργού... Όποιος δεν μπορεί να κάνει την "δουλειά" πάει σπίτι του. Απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τότε που ανακάλυψαν κάποια συνταξιούχα απόστρατα παππουδια τον σχολιασμό, έγινε η χαρά τους καλύτερη και απο το χ...σιμο. Τι δεδομένους γράφει ο άλλος, τι κεφαλαία ο επόμενος, τι κανονισμούς ανακαλύπτουν που δεν τους τηρούσαν ε.ε. και άλλα πολλά άγρια πράγματα. Όπως έχουν πει και άλλοι σχολιαστές, πολλά ε.α. συνταξιούχα γερόντια πλάθουν ιστορίες με αρκούδες, που αφού δεν έχουν κανένα για να τις πούνε, τις γράφουν στο διαδίκτυο και στα σχόλια. Άντε γειά που λέει και Τσουκαλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξυδάκι μωρό μου... Άξιος ο μι... σου... Ένα απόστρατο "παππούδι"...

      Διαγραφή
    2. Και λίγα λες. Μέχρι τώρα τα λέγανε στο καφε του ΕΚΕΜΣ μαζεύονταν όλα μαζί τα παπούδια για φτηνό καφε, αλλα θέλουνε μεγαλύτερο κοινό για τις φιλοσοφίες τους.

      Διαγραφή
    3. προς ανώνυμο Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2021 3:27:00 μ.μ.
      Βλέποντας τσουκαλά! (επίπεδο) θα μπορείς ναχεις και συ την ευτυχία, αν είσαι δλδ του επαγγέλματος, αμφιβάλω, να κάνεις σχόλια με συντροφιά έστω και τον φτηνό καφέ του εκεμς, γιατί ο καιρός γαρ εγγύς αδελφούλη. Α..και πουσαι..βλέπω και σας που δεν είσαστε παππούδια, δεν σηκώνετε κεφάλι απ τη δουλειά, με κόπο γράφετε εδω κι αλλού μια αράδα.

      Διαγραφή
  7. Λίγοι άνθρωποι σκέφτονται, αλλά όλοι έχουν γνώμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι πολλοί των ανθρώπων, των μεν ιδίων αμαρτημάτων συνήγοροι γίνονται, των δε αλλοτρίων κατήγοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΠΠΟΥ: έχουν δίκιο οι νέοι μας. Είχαμε την δυνατότητα και ευκαιρία ως ε.ε. να αφήσουμε την προσωπική μας σφραγίδα ως κληρονομιά στους νεότερους και αντί αυτού τους δώσαμε αφορμές να μας κατακρίνουν ως αναξιόπιστους διότι δεν διοικούσαμε με ΑΝΘΡΩΠΙΑ!! Ας σταματήσουμε να παίζουμε ακόμα ξερόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι έγινε με τον διοικητή της μονάδας όπου στρατεύσιμοι έδιναν διαταγές σε νεωτέρους στα αλβανικά??? Αποστρατεύτηκε??? Και ο διοικητής του τάγματος, του συντάγματος, της ταξιαρχίας, του σώματος, τμωρήθηκαν.??? Ειναι απαράδεκτη η ανάμειξη ιστοσελίδων εθνικού περιεχομένου με την πολιτική!!! (εκτός και αν δεν είναι αυτού του περιεχομένου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα καημένε μου που θα μας πεις εσυ τι είναι παραδεκτό κι απαράδεκτο να γράφουμε σε τούτον εδώ τον "δικό" μας χώρο.

      Διαγραφή