Παναγιωτόπουλος: Αυτά δήλωσε για τη μισθοδοσία των πιλότων Α/Φ και χειριστών Ε/Π (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παναγιωτόπουλος: Αυτά δήλωσε για τη μισθοδοσία των πιλότων Α/Φ και χειριστών Ε/Π (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Χαμηλόμισθοι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς, οι αρμοδιότητες για την πολιτική μισθών ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δίδει τις γενικές κατευθύνσεις, τις οποίες εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εφαρμοζόμενη εκάστοτε μισθολογική και δημοσιονομική πολιτική.

Περαιτέρω, ο νόμος 4472/2017 (Α΄74) αποτελεί, από 1-1-2017, το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι ειδικό και ως κριτήριο αμοιβής αποδέχεται την ανάγκη ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης τους. Προς τούτο ρυθμίζει τις αποδοχές σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες, τη φύση και το χώρο της προσφερόμενης εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη θέσπιση του άρθρου 127 του εν λόγω μισθολογίου, στα κριτήρια επιλεξιμότητας που τέθηκαν, για τη διατήρηση ορισμένων επιδομάτων, είναι τα επιδόματα κινδύνου, καθώς αναγνωρίστηκε το ιδιαίτερο υπηρεσιακό καθήκον, η συνεχής επιχειρησιακή ένταση υπό την οποία τελούν σε καθημερινή βάση και η εν γένει προσφορά τους.

Ειδικότερα, στο προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα πιλότων Α/Φ και χειριστών Ε/Π καταβάλλεται, πέραν των λοιπών επιδομάτων, που αφορούν στο σύνολο του προσωπικού των ΕΔ και πτητικό επίδομα, το ύψος του οποίου, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αυτού, καθορίζονται στην κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ Β΄119/2018).

Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την αποκατάσταση τυχόν αδικιών, εφόσον υπηρετούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιούν το αίσθημα δικαίου, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ναι κε Παναγιωτόπουλε, η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο οικονομικών, ως επαναλαμβάνεσαι συνήθως!! εσείς δεν έχετε τις μπάλες να πείτε τη γνώμη σας αν οι μισθοί είναι ικανοποιητικοί ή όχι για τη δουλειά που επιτελούν οι πιλότοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός έχει τη μοναδική ικανότητα ότι των ρωτούν να ρίχνει το μπαλάκι σε άλλα υπουργεία...
    Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει αυτό.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οί αρμοδιότητεs τού κ.ΥΕΘΑ σέ σχέση με τά οικονόμικα καί προσωπίκο ΕΔ ποιέs είναι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΠΟΙΟΙ΄ΕΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΚΥΡΙΟΙ...ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΥΣΗΧΟΙ ΝΑ ΣΤΑΙ ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή